EltenLink

Zapowiadamy Eltengera, klienta EltenLink na platformy mobilne

Wróć do Klient na platformy mobilne

#221 Julitka

A jeśli chodziłoby po prostu o naprawianie niewidocznych dla użytkownika gołym okiem błędów i apka nie wniosłaby nic nowego w nowej aktualizacji? To tak a propos dyskusji, że warto poczekać, by naprawić błędy. :)

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
Edytowano 2026-03-02 09:30

#222 Zuzler

No to chyba nie jest wielka nowość, np. dla użytkowników Messengera. Aktualizacje co chwilę, a tylko co któraś coś zmienia dla ludzi.

2026-03-02 11:12

#223 pajper

Pracuję nad konferencjami, ale to sporo roboty, a ostatnio bardzo dużo się u mnie dzieje prywatnie. Więc następna beta, która prawdopodobnie wyjdzie w tym tygodniu, nie będzie ich zawierać, a skupi się na kilku drobiazgach i łatkach.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2026-03-02 16:24

#224 daszekmdn

I bardzo dobrze. Poprawiać, poprawiać i jeszcze raz poprawiać a później robić dalej chociaż jest już bardzo stabilnie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2026-03-03 08:45

#225 longshoot

noo takie małe podstawy jak lista zalogowanych żeby można było łátwiej dodać do kontaktów kogoś, tworzenie kont też.

2026-03-07 17:02

#226 longshoot

bo nie wszyscy mają komputer, a strona pokazuje ze jest w trakcie modernizacji czy coś.

2026-03-12 15:09

#227 pajper

Wydaje mi się, że po wydaniu bety 37 Eltengera można uznać na iOS i Androidzie za całkowicie stabilnego.
Są oczywiście pomniejsze bugi i kilka braków, jak obsługa klikania w powiadomienia (to akurat wejdzie już zaraz), ale co do zasady wydaje mi się, że appka jest stabilna, a nawet stabilniejsza od klienta PC.
Bardzo prosiłbym o potwierdzenie, bo jak są jeszcze jakieś przeoczone przeze mnie rzeczy albo dziwne konfiguracje powodujące problemy, wolę się tym zająć teraz, w przeciwnym przypadku zacznę wprowadzać kolejną dużą nowość - narzędzia moderacyjne. A jak wiadomo, lepiej rozwiązywać problemy jak najszybciej, bo potem ich rozwiązywanie staje się jeszcze trudniejsze.

#StandWithUkraine

2026-03-12 15:30

#228 longshoot

tworzenie kont i dodawanie do kontaktó z listy użytkowników,.

mi aplikacja działa stabilnie.

2026-03-12 15:31

#229 pajper

Rejestracja idzie prawdę mówiąc na późniejszy ogień, bo z tym sporo pracy, a co do zasady teraz to jest beta dla Eltenowiczów, a nie świata. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby komuś założyć konto.
Aplikacja idzie równolegle z API, a rejestracja w ogóle nie jest jeszcze zrobiona w nowym API, trafi jednocześnie na mobilkę i stronę Internetową.
Co do listy użytkowników, tak, ogarnę. To dość proste prawdę mówiąc, więc zostawiam sobie na jakiś nudniejszy dzień jako odskocznię.

#StandWithUkraine

2026-03-12 15:33

#230 longshoot

aa I jak można zrobić żeby pomino używania odpalonej aplikacji na pc też przychodziły powiadomienia z forum itd na telefon, jakby ktoś wyszed zdomu to tez żeby działało, bo ja np mam zawsze odpaloną.

2026-03-12 15:34

#231 zywek

A powiadomienia na forach np. dot. śledzonych wątków w ogóle są? Bo ja nie dostaje, jeśli są.

2026-03-12 22:16

#232 DJGraco

Ja też nie dostaję, wnioskuję więc, że nie ma albo to jakiś błąd. Chociaż na Ios nikt nie wspominał o powiadomieniach do wątków

2026-03-12 22:39

#233 Kuba12565

ja też niedostaje.

2026-03-12 22:44

#234 turekcom

A oprócz działań, czynności i powiadomień, konferencji audio, video. rozmów audio i video i inych ciekawych funkcji to ja bym dodał taką małą rzecz. Czyli że gdy jest jakiś link w poście, to żeby się go dało kliknąć. Ja na https://jestem.gejowski.uk zrobiłem cms za pomocą codeksa który jest napisany w go, ale co ważne jest w tym przykładzie to że obsługuje linki z róznych protokołów http. https, rtmp i jakieś tam inne po to żeby można było kliknąć. A i zrobiłem w mojim cms jeszcze więcej, czyli że jak link jest jakimś linkiem do pliku multimedialnego czy strumienia, to sam tworzy odtwarzacz do prostego odtworzenia. Dla eltena na początek jeśli chodzi o eltengera to niech na początek będzie zwykłe wykrywanie linków do kliknięcia.

#235 Adasadula

Video-rozmowy na eltenie to tak trochu nie trafiony pomysł, nie uważasz :D?

-- (turekcom):
A oprócz działań, czynności i powiadomień, konferencji audio, video. rozmów audio i video i inych ciekawych funkcji to ja bym dodał taką małą rzecz. Czyli że gdy jest jakiś link w poście, to żeby się go dało kliknąć. Ja na https://jestem.gejowski.uk zrobiłem cms za pomocą codeksa który jest napisany w go, ale co ważne jest w tym przykładzie to że obsługuje linki z róznych protokołów http. https, rtmp i jakieś tam inne po to żeby można było kliknąć. A i zrobiłem w mojim cms jeszcze więcej, czyli że jak link jest jakimś linkiem do pliku multimedialnego czy strumienia, to sam tworzy odtwarzacz do prostego odtworzenia. Dla eltena na początek jeśli chodzi o eltengera to niech na początek będzie zwykłe wykrywanie linków do kliknięcia.

--

2026-04-04 18:18

#236 turekcom

Może dla ciebie nie trafiony, ale dla kogoś innego to może być trafiony. Przeciesz to tylko opcja z której nie musisz korzystać.

#237 Zuzler

No dla mnie nie będzie, i tak bym to zawsze wyłączyła. :P
Aczkolwiek jeśli linków rzeczywiście nie da się kliknąć, to jest to zdecydowanie słaby punkt.

Edytowano 2026-04-04 23:38

#238 Adasadula

HM, ale czy tak właściwie gdzieś 90%użytkowników to nie są osoby niewidome, ewentualnie z jakimś szczątkowym widzeniem XD? To jak byś w aplikacji zrzeszającej osoby głuche dodał featurkę grupowego słuchania radia. A można, ale poco :D.

-- (turekcom):
Może dla ciebie nie trafiony, ale dla kogoś innego to może być trafiony. Przeciesz to tylko opcja z której nie musisz korzystać.

--

Edytowano 2026-04-04 23:55

#239 daszekmdn

Linków nie da się kliknąć. Reszta proponowanych opcji świadczy wyłącznie o tym, że bujasz w obłokach bez głębszego zastanowienia.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2026-04-05 00:40

#240 longshoot

Jak tam eltenger?

2026-04-24 17:54