Cześć Jak jeszcze widziałem to myślałem że jak programować bez wzroku to tylko z linijką brailowską. Teraz jak używam czytnika ekranu to już nie jestem taki pewien czy to rzeczywiście się przydaje.
Nie mam dostępu do takiego sprzętu aby przekonać się samemu. Ppoduczyłem się w końcu braila to wróciły do mnie myśli czy nie warto byłoby w taką linijkę się zaopatrzeć. Może ktoś używa takiego sprzętu i podzieli się swoją opinią?
Hej,.ja próbowałem programować z brajlem i powiem ci w ten sposób: nikdy, ale to nigdy nie będziesz czytał kodu szybciej ty sam niżczyta ci go syntezator mowy. Ja bardzo sprawnie posługiwałem się brajlem, a mimo wszystko to jakoś nie było to. Może jakby przestrzeń robocza była większa... Aczkolwiek zamierzam znowu spróbować, bo w języku typu Swift czy C# na przykład self i Self to dwie różne rzeczy i może tutaj udałoby się wyciągnąć parę dodatkowych milisekund przewagi
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Dzięki za opinię. Jeżęli walka ma być o kilka milisekund i to pewnie tylko wtedy jak brailem posługujesz się na bardzo wysokim poziomie, to dla mnie chyba nie ma sensu w to brnąć. Zanim opanuję braila aby posługiwać się nim na tyle płynnie aby swobodnie czytać, to ten czas się nigdy nie zwróci :)