Cześć Używa ktoś środowiska programistycznego od Jet Brains? Osobiście używam Ridera. Nie wszystko jest tam dostępne i może udało by się zawiązać jakąś komitywę aby podbijać zgłoszenia dotyczące dostępności :) Część zgłoszeń przekierowywane jest na środowisko IDEA, które wydaje się być wspólne dla IDE wspierających inne języki.
Hej, ja jestem użytkownikiem Riderai korzystam z tego IDE do pracy. Jestem w kontakcie z deweloperami i już wiele udało się zrobić. Czy jest coś konkretnego co nie działa?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji :) Zgadzam się że jest dużo lepiej niż parę lat temu.
1. Najbardziej mnie irytuje wyszukiwanie metod w klasie. Jest funkcja Navigate - File member która ma edit boxa i listę wyników. Jak wpiszę część nazwy to NVDA nie czyta mi wyników.
2. Jak uruchamia się debugowanie to zawiesza mi się NVDA i dopiero po jego restarcie (lub odczekaniu dłuższej chwili) mogę poruszać się po kodzie.
3. Nie ma informacji w której linii jest aktualnie debugger - w gutterze jest strzałka ale przy przechodzeniu kursorem po kodzie nie potrafię tego stwierdzić
Hej, ten skrót przechodzi do guttera. Wtedy strzałki góra dół chodzą po liniach i jak w tych liniach jest breakpoint albo błąd to program go czyta. Co do ZDSr to ja bardziej boję sę NVDA, no ale to chyba subiektywizm :D
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Co do NVDA i ZDSR to ozgadzam się że każdy ma swoją prawdę i będzie się jej trzymał :)
Dzięki wielkie za wyjaśnienie. Marzyło mi się aby coś mi zabrzęczało jak napotkam breakpoint lub aktualny wiersz debugowania. Podczas debugowania latam czasami po kodzie aby sprawdzić zawartość zmiennych i marzy mi się aby można było przejść skrótem do aktywnej linii bez szukania.
Hej, Podbijam watek bo Rider w ostatnich wersjach dostal sporo usprawnien dostepnosci, M.IN. - Mozliwosc odczytywania bledow podczas ich wystepowania w trakcie kompilacji lub po najechaniu na linie z bledem. - Wsparcie dla menu szybkich akcji. - Wsparcie dla szybkiego szukania w obrebie danego symbolu. - Poprawki dostepnosci menedzera nu get. I wiele wiele wecej. Zapraszam do pobierania najnowszego EAP (nie wymag subskrypcji!)