Aplikacja Time4BUS jest pierwszą od czasu Go2Stop dostępną dla niewidomych aplikacją, wspierającą komunikację miejską w różnych miastach. Pogadajmy o tym, co można zmienić, usprawnić, poprawić. Android: https://bit.ly/3DjDnQt IOS: https://apple.co/2JnGVpo
pokorzystałem 10 minut i jestem niemal zachwycony. Dawno nie miałem tyle radochy z testowania appki, teraz czekam na możliwość przetestowania w praktyce.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
To co tam takiego w stosunku do mobile mpk? Na mobile mpk mam prawie wszystko, ulubione, opóźnienie w czasie rzeczywistym, tylko alarmu jak dojeżdżam do przystanku brak.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
O, jeśli to ten Bustime o którym wiem, to bardzo się cieszę, że macie go w Polsce. Nasz BusTime umie mówić następną stacje, informuje, gdy trasa dobiega końca, oraz gdy nadjeżdża autobus. Uwielbiam tą appkę.
Ehh Żywek. Trochę trącisz dawnym denisem. Nie zwykłem się spuszczać na, albo nad aplikacją. albo działa albo nie. Z opisu wynika, iż jest to coś fajniejszego niż takie lazarillo czy tam mobile mpk. Jeśli tak jak opis mnie informuje, aplikacja jest w stanie powiedzieć jaka linia podjechała albo poinformować mnie o wysiąściu z autobusu, to było by to fantastyczne. Inna sprawa, że takich aplikacji jest ileś. Gdy by to było realne, skłonił bym się raczej ku temu, aby jedna aplikacja łączyła w sobie kilka funkcjonalności. Mam tutaj na myśli np. Mapy, oczywiście dostępne jak google maps i lazarillo razem wzięte + jakiś dotwalker czy co inne, spiąć to z rzeczywistymi rozkładami jazdy, możliwość wyłączenia i włączenia pokazywania poszczegulnych środków transportu, do tego gdzieś jakaś informacja, że jestem przy np. Urzędzie miejskim i przycisk do aktywowania TOTUPOINTA albo YOURWAYA. Wiem, za dużo bym chciał, ale było by to ciekawe i funkcjonalne rozwiązanie.
Bo mówić będzie jeśli MPK wyposaży autobusy w odpowiednią aplikację współpracującą z programem, swego czasu w Krakowie takie coś funkcjonowało, ale bardzo krótko i się zesrało.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
A czy jest szansa, że w tej aplikacji pojawi się kiedyś Białystok, albo inne mniejsze miejscowości Województwa Podlaskiego, gdzie jeżdżą MPki, chorby nawet po dwie, po trzy linie?
Pozdrawiam.
Włąśni, że nie, one na podstawie gpsa odpwiadają, więc nic nie trzeba wyposażać. dane są publikowane na bierząco gdzieś, skąd on je sobie po prostu pobiera
Dokładnie. Informacja jest brana z lokalizatorów GPS. Na podobnej zasadzie działają tablice SDIP, które na podstawie odległości autobusu od danego przystanku wyliczają orientacyjny czas przyjazdu. Więc tylko kwestią jest czy w danym mieście są autobusy z GPS i czy dany przewoźnik udostepni takie dane autorom aplikacji. Podobną aplikacją chociaż tak sobie dostępną, ale da się korzystać jest "kiedy przyjedzie" Jest w niej bardzo dużo miast chociaż nie tych największych.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.