Oprogramowanie

A jeśli Java nie bangla?

Założony przez tomecki 11 wpisów ostatni wpis 7 lat temu

Dobry.

Mam taki dziwny kaprys, że chcę mieć w miarę dobrze dostępną Javę. Z moich, dawno nieaktualizowanych informacji wynika, że trzeba ten cały "Java Access Bridge" włączyć. Szukam więc info w necie jak to się robi. Znajduję dwa sposoby - jeden udziałem wiersza poleceń, drugi "centrum ułatwień dostępu" czy tam jakoś. Oba niby sygnalizują, że wszystko ok, w centrum ułatwień pole wyboru oznaczone przy "Java Access Bridge" więc niby wszystko powinno śmigać, ale "Java Control Panel" jak był niedostępny, tak jest nadal. Ktoś coś?

Czy możemy prosić logi z NVDA po restarcie?
On tam sygnalizuje stan Javowego mostka.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Ale to nie jest odosobniony przypadek, u mnie rónież panel kontrolny javy nie jest czytelny dla NVDA
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Ale te logi z nvda+f1?

A java 64 czy 32 bitowa? Bo o ile dobrze pamiętam, to Access Bridge działa tylko z 32 bitową. W 64 bitowej owszem, włączyć się da, ale nie działa.

aa no to wszystko jasne.
Ciekawe czemu tak jest, bo to jakiś idiotyzm.

#7 1 polubienie

Tak jest, bo NVDA używa 32-bitowego Pythona.
Gdy ręcznie uruchomić je na 64-bitowym, mostek działa, sprawdzałem.

Co do logów, tak, mówiłem o tych pod NVDA+F1, tam zawsze jest informacja o dostępności mostka Javowego.
#StandWithUkraine

tj jak ręcznie?

Kod NVDA jest na Githubie.
Jak podmienić biblioteki 64-bitowymi wersjami, można go uruchomć w 64-bitowym Pythonie.
#StandWithUkraine

Dzięki, działa!

ewentualnie java 32 bit i java 64 bit. Testowałem accessBridgea i mi działał