EltenLink

Fundacja Prowadnica otwiera sklep Internetowy

Wróć do Na zakupach

#81 magmar

Ale niestety na te maile też nie odpisujecie.
Ustalcie godziny telefonu od 8 do 15 i wtedy wszystko będzie jasne.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2023-04-24 16:40

#82 misiek

Co by nie mówić jak ktoś dzwoni nawet w niedzielę to ewidentnie przegina pałę.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-04-24 16:48

#83 grzegorzm

Ja nie wiem czy był z zamówieniem, czy nie, były pruby kontaktu, kilka osób o tym pisze a odpowiedź jest, nie mam, nie dostałem, nie wiem co się dzieje.
-- (pajper):
Przejrzałem jeszcze raz i nie otrzymałem żadnego maila z zamówieniem chińczyka.
Jedyne nieodebrane połączenia w ostatnim czasie są z:
* Czwartku, 19:36,
Piątku: 21:51,
* Soboty: 12:58, 14:41, 16:09,
* Niedzieli: 12:02, 13:18, 15:19, 17:22.
Dzisiaj otrzymałem trzy telefony, wszystkie odebrałem, żaden nie dotyczył chińczyka ani w ogóle zamówień.

Nie znam firmy, która ma w zwyczaju odbierać telefony po nocach albo w weekendy prócz usług typu support 24/7.
Co więcej, nawet przy dzwonieniu do nas jest zachęta do kontaktu drogą mailową.

--

2023-04-24 17:00

#84 Julitka

Na ten moment kilka tzn. dwie osoby i oba przypadki zostały wyjaśnione. Więcej nie zauważono. Maili żadnych brak, więc tak czy siak podstawowego kontaktu nie było, bo połączenia wykonywane w weekend nie liczą się nie tylko formalnie, ale i z zasady.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2023-04-24 17:04

#85 grzegorzm

Dobrze, sprawa zawieszona, ale dowiem się kiedy człowiek pisał. Jeśli się okarze, że wysyłał maila to znaczy, że coś z waszym sprawdzaniem słabo.

2023-04-24 17:06

#86 Julitka

Albo że mail zaginął po drodze, bo maile sprawdzamy codziennie i to po kilka razy. Tak też się może zdarzyć, maile nie docierają. :)

2023-04-24 17:08

#87 Zuzler

Albo np. z jego internetem, wpisywaniem adresu lub treści maila, już nie przesadzaj.

#88 Julitka

Ale na pewno sprawę da się załatwić. Czekamy. :)

#89 magmar

Oj, to niezbyt dobrze świadczy skoro maile z kilku adresów nie dochodzą, a Wy macie w zespole informatyka..
W jakich godzinach jesteście pod telefonem?
Napiszcie to na stronie.
Powinniście być dyspozycyjni, to nie Elten, bo to można zrzucić na karb wolontariatu.

-- (Julitka):
Albo że mail zaginął po drodze, bo maile sprawdzamy codziennie i to po kilka razy. Tak też się może zdarzyć, maile nie docierają. :)

--

2023-04-24 19:01

#90 pajper

Trasowanie maili to pojęcie bardzo złożone, z resztą akurat Prowadnica korzysta z usługi Gmail Suite, więc jeśli są problemy, to po stronie Google, nie naszej. A przyczyn niedostarczenia maila może być wiele, od problemów z Internetem, automatycznego odrzucenia jako spam, po zwykłą literówkę w adresie, nawet potrafiliśmy dostać faktury wystawione na Fundację Prostownica.

Konkretnych godzin dostępności telefonicznej nie ma i nie będzie, do póki Fundacja jest zbyt mała, by zatrudnić pracowników. A obecnie jedyny sposób, by to osiągnąć, to znacznie zwiększyć ceny produktów w sklepie, zaś naszym założeniem zawsze było utrzymywanie ich na poziomie jak najniższym. Więc obecnie praktycznie pokrywają tylko koszt materiału, eksploatacji, elektryczności, ale nie pozwalają na żadne inwestycje, Fundacja wychodzi na sprzedaży gier na zero, nie na plus.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-04-24 19:55

#91 magmar

Wystarczy, że ustalicie między sobą godziny, to może być nawet Zoom, do którego można si ę wdzwonić.

2023-04-24 20:25

#92 pajper

Działania w Fundacji to w tej chwili koordynowanie i obsługa trzech drukarek 3d, liczne wyjazdy (szkolenia, spotkania, konferencje, targi, umowy, pokazy), prace koncepcyjne...
Nie doliczam tu oczywistej roboty papierkowej, bo akurat ją da się połączyć z kontaktem łatwo.
Są liczne dni, gdy nie ma na miejscu żadnego z nas, ostatnio coraz częściej się zdarzają dni, gdy dosłownie dwie osoby jadą w jedno miejsce, a dwie inne jednocześnie w drugie.
Dodajmy do tego brak biura Fundacji, na które nas nie stać.
A mimo to udaje nam się całkiem nieźle ogarniać kwestie telefoniczne, przypuszczam tak stąd, że prócz kilku osób na Eltenie nigdy na trudności w kontakcie nie poskarżyła się żadna firma czy instytucja, z którą współpracujemy. To normalne, że jak nie mogę się gdzieś dodzwonić w poniedziałek, próbuję we wtorek i środę, przynajmniej dla mnie to dość oczywiste.

Dodam tu też do sprecyzowania, że dostałem zarzut braku odpowiedzi na pytanie wysłane w sobotę, dziś mamy poniedziałek. Rzadko kiedy wyrabiam się tak z odpowiedziami, by ich udzielić natychmiast, dostajemy dziennie przynajmniej po kilkadziesiąt maili, ale chyba udaje się nam odpowiadać we w miarę akceptowalnym czasie.
Przynajmniej ja potrafię na wysyłane z Fundacji zapytania ofertowe dostawać odpowiedzi po kilku tygodniach.

Nie twierdzę, że jest idealnie, bo nie jest. Bardzo by się przydali pracownicy do biura, kontaktu, bo spraw jest bardzo wiele, a rąk do pracy mało. Ale niestety nie stać nas na ich zatrudnienie.

#StandWithUkraine

2023-04-24 20:34

#93 magmar

A słyszałeś o przekierowaniu rozmów?

2023-04-24 20:35

#94 pajper

Proponuję jeszcze raz przeczytać mój poprzedni wpis.

#StandWithUkraine

2023-04-24 20:38

#95 magmar

No tak, dlatego lepiej żebyście mieli kontaktowy numer komórkowy, nie stacjonarny.

Edytowano 2023-04-24 20:53

#96 Julitka

@Magmar Ale każda instytucja musi mieć numer stacjonarny. Takie jest wręcz prawo. To też niepisana zasada.

2023-04-24 21:58

#97 magmar

No to prawo czy niepisana zasada?

2023-04-24 21:59

#98 jamajka

A gdzie była mowa o tym, że nie dochodzą maile z kilku adresów?
Poza tym, najpierw o przekierowaniu rozmów, potem o komurkowym numerze, a jak 4 osoby są w terenie i akurat 4 coś robią, to nie odbiorą komurki. Ja nie mówię, że to nie przydatne, ja mówię, że tak jakby troszkę się rozmijamy z argumentami, bo, jakby to rzec wprost, ty o chlebie, my o niebie, ewentualnie odwrotnie.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2023-04-25 16:10

#99 magmar

Poważne firmy zawsze reagują na kontakt.
Nie mówię natychmiast, ale reagują w momencie przez siebie ustalonym.

Są różne sklepy internetowe, które mają podany tylko telefon komórkowy.
Wy jeszcze zapoinacie, że nie jesteście już grupą aktywistów, tylko tworzycie jednostkę choć by zarejestrowaną w KRS.
Sorry, to nie Elten!

2023-04-25 16:25

#100 daszekmdn

Trochę racji w tym jest. Jak ludzie nie wiedzą kiedy dzwonić, to dzwonią kiedykolwiek.
Ustalcie godziny w którychnajprawdopodobniej ktoś odbierze. Jeśli nikt w tedy nie odbierze, dobrym posunięciem było by oddzwonienie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-04-25 16:30