Kultura i sztuka (forum mieszane]

Ulubiona muzyka oraz wspomnienia muzyczne <

Założony przez lukasz1993258 150 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 4 z 8

Transkrypcja

Z kubańców wrzuciłeś to samo, co żeś wczoraj na pliki wrzucił, co ja pobrałem. Co, kurde.

Transkrypcja

W wątku gry niedawno opowiadałem o pewnej grze i myślałem sobie, że pokażę parę kawałków z niej, oczywiście w wersji oryginalnej, a nie w edycji do gry. Chcecie posłuchać tych edycji, wpiszcie sobie apropos tej gry gameplay, poszukajcie i posłuchajcie. A oto oryginały. Pierwsze to Adam Freeland Mindkiller, a drugi to japoński DJ Ken Ishii Creative State. Oczywiście w grze do gry ma trochę inny tytuł.

Transkrypcja

No w sumie to takie sobie to jest Tak to brzmi, nie mój klimat do końca, ale niech już będzie

Transkrypcja

Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Posłucham regę, albo ewentualnie jeszcze można by jakiegoś popu, ale to naprawdę już najczęściej jak jadę do gdzieś, to rodzice włączają z radia coś często i po prostu słucham tego, bo muszę tak naprawdę. No i to by było na tyle.

Transkrypcja

No, to może być. Też niezłe to jest. O, tak.

Transkrypcja

Witam serdecznie. Ja lubię słuchać Chillstep i nawet, nawet też lubię Drummer Bass i tak dalej. No i właśnie zaraz pokażę pewien fajny utwór, który był bardzo fajny i teraz go zaprezentuję.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Co do mojej ulubionej muzyki to powiem w ten sposób, nie mam jakiejś, znaczy z tego co mi wpada w ucho to moje gatunki gdzieś opierają się na jakiejś muzyce klubowej, jakiejś dancingu czy coś tam. Niektóre piosenki z disco polo czasem mi wpadają w ucho. A co do wspomnień muzycznych, no to jeszcze nie mam żadnych wspomnień muzycznych i dzieciństwa, bo ja sam jeszcze jestem, można powiedzieć, takim starszym dzieckiem, więc może w tym wątku wypowiem się za 40 lat, o ile jeszcze Elten będzie istniał, choć miejmy nadzieję, że będzie istniał za 40 lat. No.

Transkrypcja

U mnie to ja pamiętam, to się brało zawsze do samochodu kasetę, jechało się gdzieś w drogę jakąś dalszą, to bojsów albo skanera, o i pamiętam się tego słuchałem.

Transkrypcja

Nie no, bo przecież kiedyś, w takich starszych czasach, jak miało się te 5, 6, 7, 8 lat, no to przecież disco polo wtedy było bardzo popularne, te boys typu Jesteś Szalona i te inne sprawy, więc ja to bardzo dobrze pamiętam. I też było u mnie w domu pełno właśnie kaset, również z tym disco polem. I tyle. Ale powiem tak szczerze, że ja za tym starym disco polem, co było kiedyś, nie przepadam. Nigdy nie przepadałem. Za boysami szczególnością.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No ja to lubiłem, chociaż na początku oni brzmieli jak na weselu, ale jeszcze były takie kasety, jeszcze można było gdzieś kupić jakimiś biesiadnymi takimi, coś takiego jeszcze było kiedyś też.

Transcription

Znaczy no w tamtych czasach to bardzo dużo zespołów można kupić, było na kasetach, jak ja dobrze pamiętam, bo osobiście kiedyś jak, no ile miałem lat, żeby was nie zgłamać, kurcze, z 8, 9? Wtedy kiedy było, nie no może więcej, tylko że roku sobie nie mogę przypomnieć, no mniejsza o to, w każdym razie, chodzi o to, że wtedy był bardzo wielki popyt na Ich Troje, pamiętam, i udało mi się osobiście kasetę jedną kupić, oryginalną z Ich Troje, z płyty, powiedz? Chyba taki tytuł miała ta płyta. Tak! Tak, bo wtedy, pamiętam, że jak ja to kupowałem, to, że tak powiem, ten, dziwiłem się dlaczego na kasecie było mniej kawałków niż na płycie i się okazało, że płyta, powiedz, miała, była chyba w dwóch jakby wersjach, wersja normalna i wersja bonus. Wersja bonus zabierała jeszcze parę innych kawałków, ale chyba zremiksowanych. Także, jeżeli nawet chodzi o kasety, to tak, bardzo dużo kaset było swego czasu z Boysami, jeszcze pamiętam, jak na przykład kończyła się kaseta i były jakieś zapowiedzi nowych kaset lub płyt, no, więc tak to wyglądało, powiem, że nawet pamiętam, jak jechałem jeszcze z kimś w 2015 roku w wakacje, to jeszcze kto? Ktoś tą kasetę taką miał z piosenkami typu Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina i takie tam, takie tam, więc to jednak, wiecie, trochę, no, ktoś to miał w każdym bądź razie, pamiętam, bo jechałem wtedy z tym kimś, ale ja, szczerze powiedziawszy, za bardzo nie pamiętam, kto to był i właśnie ta osoba miała właśnie taką kasetę i to była na bank oryginalna, bo nie wiem, czy zauważyliście, czy ktoś się z Was, czy ktoś się z Was zaufał. Nie wiem, czy zauważyliście, czy ktoś się z Was zaufał. Nie wiem, czy zauważyliście, czy ktoś się z Was zaufał. Nie wiem, czy zauważyliście, czy ktoś się z Was zaufał. Czy ktoś się z was wsłuchiwał w to? Ale kasety oryginalne, jak się kończył utwór i się przyciszał, to tak charakterystycznie było to słychać. Bo co innego słychać na przykład nagraną kasetę, a co innego słychać w oryginalnej kasecie. No. To tyle, jak na razie. I będę was pozdrawiać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

O matko, ich troje, no tak, ich troje, to kilku kolegów na tym punkcie tego ich troje to miało bzika po prostu. Tylko powiedz, powiedz czemu, nie kupiłaś mi dżemu, oczywiście żartuję. No, wersja kasetowa i wersja płytowa to czasami się zdarzało, że no w innej kolejności były utwory, też nie, ale rzadko, raczej było to samo tylko no. No, a co do tych kaset Disco Polo, no były tam takie zapowiedzi pod koniec, albo no, zdarzały się takie kasety, że, takie reklamy, że u nas tylko kupisz Grimstar i Bluestar, Grimstar i Bluestar. Te wytwóry, nie, takie były te firmy od Bluestara, to na tych kasetach, to oni te Disco Polo wydawali. No, pamiętacie z rozczepki co mówiłem? I było życie to są chwile, chwile, no, pamiętam, na rynku by można było, na jakimś rynku kupić, czy gdzieś. A, i zapomniałem, co to było.

#73 1 like

Transcription

Cześć Państwu, ja troszkę żałuję, że ugodziłam się już troszkę jak kasety zaczęły wycofywać, bo jak teraz sobie tak wracam troszkę do kaset, nawet mam parę interesujących pozycji, oczywiście takich, które mnie interesują, to tak sobie myślę, że to jest naprawdę fajny klimat taki oldschoolowy. W ogóle nie lubię takie rzeczy, że sobie coś leci z kasety, jest taka specyficzna tego jakość, to nie jest podrabialne, nie da się tego podrabiać w żaden sposób i to jest takie, ma taki swój po prostu klimat i ja naprawdę żałuję, że ja się w tej erze kaset nie wychowuję, bo chciałabym naprawdę...

Transcription

A no cóż, kasety to były kasety, ponoć się też do tego zaczyna chyba wracać i no tak jak to mówiłeś, jakość to niepodrabialna i tak fajnie słuchało się z tym szumem jeszcze, jeszcze pamiętam swoje kiedyś, ale to jeszcze w czasie Polski sobie słuchiwałem swoich nawet starych nagrań, jak się nagrywałem w młodości, fakt może trochę zbaczam z muzyki, ale było, tak sobie wspominałem właśnie stare czasy, kiedy jeszcze miałem chyba 8 czy ileś lat, a siedziałem przy konsoli czy coś grałem w grę na przykład i nagrywałem siebie, sporo też no właśnie, kiedyś to dużo słuchaliśmy na kasetach, później też jakoś płyty weszły, a co do starszych kawałków to ogólnie, no u mnie często było jakieś rockowe czy coś. A i też mało znana właśnie elektronika, przez co nawet i też wspominam sobie niektóre z gier, jak tutaj, no już może to wcześniej, może to coś powtarzałem czy tego, ale no jak widać, czasem się nie chce jeszcze raz sprawdzać od początku i tego, no także, no właśnie, wspominałem sobie i starą elektronikę, co to jak widzę z niektórymi ludźmi mam nawet, znamy wspólnie pewne zespoły, tudzież grające niektóre muzykę, że tak powiem elektroniczną. Etniczną, co raczej jest taki, się nazywa Deep Forest, nie wiem, kto zna, ten zna, jeżeli się mu podoba, to chwała mu za to, no muzyka jest raczej nie dla wszystkich, to trzeba po prostu posłuchać na spokojnie i się w to wczuć, no i ogólnie też jeszcze, a szczególnie nie zapomnę też jeszcze w Owińskach starej, dobrej jeszcze, jak była radiostacja, jak mi się wtedy podobało, jak tam praktycznie, w ogóle nieznane, nieznane rzeczy leciały, to było po prostu coś, grała, pamiętam, w internacie, w zasadzie od rana do wieczora, w nocy nawet, podczas tego, jak spaliśmy, to z kolegą w pokoju słuchaliśmy, szczególnie jeszcze czasami odbijało im i jak był chyba, to się nazywało Hip Hop Wieczór, chociaż to bym powiedział raczej Hip Hop Noc, bo to chyba zaczynało się o 12 w nocy, jak odpaliłem, to w ogóle puścili coś, może tam jakiś rap w tym był, tylko to nie nazwałbym, no po prostu utwór był, no moim zdaniem nie do opisania, to nie była jakby moim zdaniem jedna, jakby jedna piosenka, w ogóle różne dziwne rzeczy się tam działy, nie tylko muzyczne moim zdaniem, po prostu było totalne odwalanie, ale była jedna z lepszych wtedy stacji radiowych, fakt, że tutaj tego może nawiązuję, może bym, nie wiem, w innym wątku to powiedzieć, no ale właśnie była jedna z lepszych stacji, które znałem i lubiłem właśnie słuchać, przynajmniej usłyszałem coś w ogóle, czego, co można było rzadko spotkać, a tym bardziej jeszcze w necie, to ja za bardzo nie ściągałem, już wiem, że były wszystkie te kazy i tak dalej, ja już nie miałem, miałem przerwę sporo od kompa, miałem, nie byłem za bardzo w, jeszcze w środowisku gadaczy, już tak bardziej, więc sobie nie ściągałem takich klimatów, ale nawet już samo to po prostu powiedziałem, powiedziałem bratu, poleciłem tą stację, raz gdzieś przejeżdżaliśmy, no i, a że właśnie wiem, że lubił, zna takie ekipy też jak Beastie Boys, może starsze tam było coś znane później, oni właśnie trzeli taki trochę bardziej alternatywny rap, że tak powiem, grać, no i nie tylko, no i wiem, że właśnie brat takie coś lubi, to przez to podpowiedziałem mu to, no i poznaliśmy parę też tam fajnych zespołów, jak na przykład Roigso, no to, no i tak jak mówię, no muzyka z gier i z niektórych jeszcze poszukałbym jakichś tracków, tylko teraz raz, że znajdź gameplaya, przebij się przez wszystkie nazwy gier, a na pewno teraz przebijaj się, ściągaj, ściągaj obrazy, i co, próbuję zrzucać to z, no, zrzucać to, ripować jak z obrazu, żeby dzisiaj nagrało jako płyta audio, bo niektóre na PlayStation szczególnie właśnie były w ten sposób nagrywane gry, wszystko było po ścieżkach audio, no, więc no jeszcze niektórych takich klimatów bym sobie posłuchał i powspominał.

Transcription

Я прикупаю им телекассеты и трубовые кассеты.

#76 1 like

Transcription

Dokładnie, a ja żeby tak one nie poszły całkiem w zapomnienie, to właśnie słucham ich też bardzo dużo, ale też słyszałam o tym, że mają wracać do nich.

Transcription

Cóż, niestety nie mam tu żadnego taśmociągu, co by posłuchać, a tym bardziej, no wiadomo, nie brałem żadnych pudeł z Polski, więc nic sobie teraz już nie przypomnę, a do Polski mi się nie chce wracać, a tym bardziej przez to, co się stało wczoraj, a o tym meczu to i ogólnie o meczach to można jakiś inny wątek.

Transcription

Co do odnośników kaset, ja, bo to może być eftopik, więc jak komuś się nie podoba, to niech ten wpis usunie, ja posiadam tam dwa radia na kasety i jednego Walkmana, no, a co do meczu, wątku o meczach, to przydałoby się zrobić, a co do muzyki z kaset, to mam jej trochę, ale nie jakoś za dużo, znam ludzi, którzy mają więcej po prostu.

Transcription

Witajcie, co do muzyki, no to zdarza mi się słuchać wszystkiego, poza jakimś tam ciężkim metalem. No a moja młodość, no to upomina na tych kawałkach z latach osiemdziesiątych, dziewięćdziesiątych, czyli te model Talking, Alban, Luna, nie Luna i te takie różne fajne kawałki. No i tak w sumie, teraz jakby ogółem kopię po internecie, próbuję poodzyskiwać stare kawałki, różnie to z tym wychodzi, ale większość się odzyskała.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Τι είναι το μπαθενόλαιο, αλλοπλήρακτο, πισάρινα φόρμα, τεκστόβα, μαχμάτι, μουσικά, δισκοπώλαιο, δισκοπώλαιο λαζόζινο, μπρεσάρνω, ροδόβο, τάκαια που σε σπιέφτει, βεσέρνα, δισκοπώλαιο, μπορις, κλασσικ, τόπλες. Να είτατε τα.