Forum

Seriale, książki, filmy.

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Poprzednia 2 / 2

tomasz

#21 ·

Transcription

Ja z kolei lubię serial Sprawiedliwi. To jest taki serial kryminalny, który leci zawsze na TV4. Od poniedziałku do czwartku o godzinie 20. Chętnych zapraszam do oglądania. Możecie się podzielić swoimi wrażeniami, jeżeli w ogóle ktoś ogląda. Pozdrawiam.

biedrona333

#22 ·

Transcription

O, Tomku, witaj w klubie, słuchaj, też uwielbiam Sprawiedliwych, to jest najlepszy serial, jaki może powstać, po prostu, a co do mnie, to ja jeszcze lubię, nie wiem, czy ty lubisz Policjantki i Policjanci, też na TV4 leci, więc, no to, kurde, fajnie, fajnie, fajnie. Dziękuję.

wojtas

#23 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, co do sprawiedliwych to ja obiło mi się to o uszy, ale jednego odcinka w ogóle nie oglądałam żadnego odcinka tak naprawdę, tylko słyszałam jak ktoś ogląda, a co do tego serialu zwanego Policjantki i Policjanci to czasem luknę jak mam odpalony telewizor w Polsat, bo ja przynajmniej to widziałam na Polsacie i albo na przykład jak jestem u kogoś i to leci to luknę, ale tak żeby oglądać tak jakoś z odcinka na odcinek to nie.

tomasz

#24 ·

Transcription

No to polecam, żebyś zobaczył oba te seriale, bo są fajne. Nawet możesz w internecie na Itli obejrzeć jakiś odcinek, jak Cię to interesuje. Powrót. Zakończ nagrywanie.

bratczyk96

#25 ·

Transcription

Witam serdecznie. Co ja lubię oglądać? Powiem tak. W seriali to tak może, to znaczy te takie terminalne, te takie, już nie ma, to znaczy już był oddzielny wązecz W-11 być o śledztwie, to znaczy w tej chwili nie ma, chociaż bardzo lubiłem to oglądać, czytam Malanowskie Partnerzy. Wprawdzie może też takie teraz parę dokumenty, ale bardziej zajęte terminalno z policjantami, bo wolę niż te normalne oglądać. Nie będę tutaj wymieniał tytułów, aby nie przedłużać. Bardzo, bardzo też lubię Lunacell, to właśnie teraz sobie lubię tak przypomnieć. Po kilkuletniej przerwie, czy nawet kilkunastoletniej przerwie na canale Polsat Play, odpowiedziałczu do piątku, od trzynastej do piętnastej idą aż cztery odcinki, jak dobrze liczę. Cztery odcinki serialne. Serialu TVN-u Niania idzie na Polsacie, na Polsacie Play. A w piątki od ósmej do trzynastej bardzo też serial, serial, do którego bardzo lubię wracać. Serial Rodzina Zastępcza. Oj, to były seriale, które się chciało oglądać. Nawet już wspominałem, nie pamiętam, w którym, chyba w innym wątku, o podobnej tematyce. Był serial Pios i Komisarz Alex. A Komisarz Alex to jest polska wersja, Pios rosyjska wersja. Komisarz Alex polska, Pios rosyjska wersja. Tego serialu. Natomiast bardzo fajny program był na pierwszym kanale, czyli na pierwszym kanale telewizji rosyjskiej. Był program prowadzony przez showmana, kabareciarza, pana Maxima Gaukina. Program nazywał się Lutrze Wszech. Ten program ukazywali talenty dzieci jakie mieli. Jak przetłumaczyć tą nazwę tego programu? Lutrze Wszech. Jednym słowem tak się nie da. Jakby chyba najlepszy z najlepszych. Po rosyjsku to może trochę sensowniej brzmi. Bardzo fajny program. Z tego powodu, iż w tym programie nie ma żadnej rywalizacji. Każde dziecko pokazywało jakie miało swój talent. I na przykład najmłodsza uczestniczka z tych uczestników co ja oglądałem tego programu. Miała 2 lata dziewczynka. Już umiała czytać. Umiała pisać wiersze. A co ciekawe też umiała grać w szachy w wieku 2 lat. Czy jak pokazywali jak tańczyli. Czy jak jad robotyki. Czy jak śpiewają. Czy pokazywali jak na przykład nie wiem dziesięcioletnia. Dziesięcioletnia? Chyba? Chyba tak. Czy 8 lat? Już nie pamiętam. Umiała robić już profesjonalne makijaże. Pamiętam mówili, że zawsze on maluje. Albo pięcioletnia dziewczynka umiała chemię rozszerzoną. Bo jej babcia była ze śledzenia chemiczką. Czy 4 lata dziewczynka. Pamiętam zna 100 kolorów. Bardzo fajny program. I każdy z nich dostał medal. Tego programu. I powiem szczerze. Czekam z wielką niecierpliwością. Kiedy ten właśnie program. Program mądrze wszystkich. Wróci na antenę. Tego właśnie kanału. To jest bardzo fajny program. I powiem szczerze. Ja uważam, że. W Polsce powinni zrobić. Polski odpowiednik tego programu. Nie ma żadnej rywalizacji. Pokazują co umieją. I. Jak ktoś zna rosyjski. To. Wiem, że gdzieś można obejrzeć. Bo pytałam się. Na rosyjskiej. Społeczności. Zapowiedzieli, że gdzieś tam można. Będę musiał się przesłuchać. Jeszcze raz. Tego na ten moment nie pamiętam. Ale chcę sobie. Przypomnieć. Te podążki gdzieś można. Bo nawet na YouTube. Można znaleźć. Występy pojedyncze. Bardzo mi się ten program. Spodobał. Lubiłem też oglądać. Rosyjskie klabarety. Mam wrażenie teraz, że. Rosyjskie klabarety. Dla mnie jakoś. Teraz bardziej są fajniejsze. Niż te nasze polskie. Współczesne. Gdzie jest tylko albo alkoholu. Albo nie wiem. Albo innych takich rzeczy. O których ja. Nie lubię. No i co. Co jeszcze takiego. Lubię oglądać. Teletronienie to już. Nie będę mówić tutaj. Bo to jest oddzielny wątek na to. No i chyba. Jak na razie. To tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lwica

#26 ·

Transcription

Dzień dobry. Książki są najistotniejszą dla mnie z tych trzech rzeczy wymienionych tu. Czytam dużo i różne rzeczy lubię. W kwestii seriali to w sumie nie oglądam od strasznie długiego czasu. Jak byłam dzieckiem to czasami jak coś akurat leciało czy coś to tam pterkałam, ale samej z siebie to raczej się nie zdarza. A za chwilami to w sumie też nie przepadam. Wolę znacznie bardziej książki, bo są takie miętsze w odbiorze dla mnie.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#27 ·

Transcription

No to prawda. Książki czasami potrafią być o wiele ciekawsze niż filmy, które były nakręcane na podstawie danej książki, bo to moim zdaniem zależy dużo od scenarzysty. Jak scenarzysta napisze ten scenariusz, no wiadomo, że jeden scenarzysta napisze to bardzo fajnie, a drugi scenarzysta to zrobi tak sobie o. Bo jeden na przykład scenarzysta, no to potrafi się wczuć w ten przekaz, co jest w książce, a drugi moim zdaniem zbytnio, no nie za bardzo. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lwica

#28 ·

Transcription

Masz rację. Chociaż u mnie jakby sama forma bardziej mi odpowiada książki niż filmu. I często nawet jeśli jest książka, która mi się podoba, to potem powstaje film i ten film już mi się nie podoba, nawet jeśli pod kątem treści jest w miarę spoko. Trzema filmami, które lubię, może dlatego, że moja babcia je bardzo często oglądała, jak byłam dzieckiem, są filmy Kochaj albo ludź, Rzeczpospolita Babska i Nie kłam kochanie. Także trochę nietypowe zestawienie, ale właśnie tak głównie moja babcia oglądała. Tam jeszcze Zna chora i tam dużo różnych innych rzeczy, ale te trzy wymienione to w sumie znam tak dobrze i lubię bardzo. I śmiałam się wtedy jako dziecko, bo teraz to już wiele pozapominałam, ale jako dziecko się śmiałam, że mogłabym robić innym za audiodeskrypcję, bo... Już tyle razy ją oglądałam, że wszystko wiedziałam, jakie to jest za...

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#29 ·

Transcription

co do filmów z audiodeskrypcją to jeżeli mam jakąś możliwość obejrzenia filmów z audiodeskrypcją który widziałem kiedyś bez audiodeskrypcji to wiadomo, że jeszcze raz go obejrzę bo dla mnie audiodeskrypcja też jest bardzo ważna no i wtedy jak ogląda się film z audiodeskrypcją to no człowiek się troszkę więcej dowiaduje pewnych rzeczy no ale tak jak mówię jak jest możliwość bo też wiadomo jest, że nie wszystkie filmy są z audiodeskrypcją właśnie

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#30 ·

Lubię wszystko, czego nie muszę przeczytać! Czyli czytamy, co chcemy i kiedy

lukasz1993258

#31 ·

hehe no tak samo wsumie można.

bratczyk96

#32 ·

Transcription

Witam serdecznie, odświeżam wątek. Niedawno trafiłem na dwa artykuły, przynadałem znakówki. Mnie zacietawiło i otezuje się, że i serial Miodowy Lata i serial Rancho będzie wracać. Jeżeli chodzi o ten drugi serial, serial Rancho, który jest obecnie emitowany na antenie Telewizji Puls od poniedziałku do piątku o godzinie 17.00, a powtórki o godzinie 16.00. Oczywiście to The Rancho sprzed lat, kiedyś było na Telewizji Polskiej. Będzie wracać w formie słuchowiska, kilkududzinnego audiobooka. Nie jestem cieta, że ja to zrobię. I oczywiście już nieżyjący pan Paweł Trójkowski również wystąpi w roli Pulsera w Rancho, gdyż podobno ma być ten głos sztucznie odtworzony. Natomiast jeżeli chodzi o serial Miodowy Lata, to fabuła, po której ma się wywołać serial, brzmi następująco. Że Starach, że ostatni odcinek. Poprzednia wersja serialu Miodowy Lata, a raczej całkiem nowe lata miodowe. Zakończyło się, że Trawczykom urodziła się córka, a Norkom syn. I po czym Trawczykowie i Norkowie pokłócili się. Natomiast i Trawczykowie po tej kuchni wyjechali. Wyjechali. Z radnicy. I po 25 latach postanowili wrócić do kraju. I będą kolejne sceny. Jak to będzie wyglądać nie mam pojęcia. I jeszcze jedna informacja. Już niektórzy spełnia, że już nawet... Znaczy nie chcę nadrywać, chociaż już znowu stoję po znakach zapytania. Kontynuacja serialu Rodzinka. Jak to będzie wyglądać nie wiem. Ale ja nie będę tego oglądać, gdyż niestety mam swoje powody. Na razie tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#33 ·

Transcription

To ciekawe jest to, co mówisz, Bratczyk. Aczkolwiek fakt faktem ostatnio jest moda na odświeżanie starych seriali. Przykładem jest tego na przykład Malanowski Nowe Rozdanie. Oglądam ten serial, podoba mi się. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Natomiast jeżeli chodzi o Miodowe Lata, no to już kiedyś mi się gdzieś o uszy obiło, że ten serial miał wrócić. Ale do tej pory jeszcze nie wrócił. No zobaczymy, czy to, co ty tutaj mówisz jest prawdą. Jeżeli to jest prawdą, to pewnie jakieś informacje w rozszerzonej wersji pojawią się gdzieś w granicach czerwca lub lipca. A jeżeli chodzi o Rancho, no to nie przepadałem za tym serialem. Więc on mało mnie obchodził. Tak samo się dotyczy Rodzinki.pl.

Poprzednia 2 / 2