Facebook - pytanie
Wróć do Sieci społecznościowe#1 camila
Hej. Ja z nietypowym pytaniem. Ja wiem, że Facebook szczególnie w swojej aplikacji mobilnej ma swoje widzi mi się w układaniu postów, ale od pewnego czasu zaczełam zauważać niepokojącą tendencję, która coraz bardziej zaczęła mi przeszkadzać. Jestem zapisana do 35 bardzo aktywnych grup, których średnia postów w każdej wynosi po parę, parenaście, parędziesiąt w skrajnych dniach i przypadkach - to naprawdę zależy. Jednak jest pewna stała, która się nie zmienia. Otwieram ja Facebooka, a tu główny Timeline z góry do dołu zawalony postami z grup, mniej lub bardziej interesującymi według facebooka. Efekt jest taki, że żadko kiedy widzę co udostępniają znajomi i jakakolwiek interakcja z ich wydarzeniami jest niemożliwa. Czy istnieje możliwość, żeby posty z grup były tylko w sekcji grupy a nie na głównym Timeline? Ja wiem że sobie można poustawiać priorytety wyświetlania, ale nie grzebałam przy tym, mam wszędzie domyślny, a jednak nie jestem przyzwyczajona przeglądać facebooka ze strony, gzdie wszystko mam poustawiane na most recent.
#2 Julitka
Tak, zgadza się. Wyłączyć posty grup w aktualnościach można poprzez kliknięcie "Przestań obserwować". Jaki system? Android czy IOS?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3 camila
A czy przestań obserwować nie wypisze mnie z grupy? Czy będędalej otrzymywać powiadomienia o jakichś nowych postach? System to Android
#4 Julitka
Nie, nie wypiszą. Opcja "Przestań obserwować" usuwa jedynie posty z sekcji Aktualności, czy też Timeline. Cały czas pozostaniesz w grupie i jeżeli w nią wejdziesz, tak normalnie - z zakładki "Grupy", to będziesz widziała wszystkie posty. To samo zresztą możesz zrobić ze znajomymi, których posty Cię nie interesują, a których chcesz zachować w Znajomych. Niestety mam IOS-a, nie Androida, więc technicznie nie powiem Ci, jak masz to zrobić. Jeżeli to Ci coś powie, to opcja jest dostępna pod Więcej Czynności, czy Zobacz Więcej... Jak np. chcesz zareagować na post, albo go zgłosić, albo takie inne, to tam powinno być "Zobacz Więcej" i "Przestań Obserwować". Nie jestem pewna czy na Androidzie wygląda to tak samo.
Jeżeli w sekcji Powiadomienia chcesz mieć powiadomienia o postach z tej grupy, to musisz pogmerać w ustawieniach samej grupy.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#5 camila
No to takie podstawy znam ;) chodziło mi tylko o wywalenie grup z aktualnosci i przeniesienie ich do tej sekcji z grupami, do której jakimś dziwnym trafem zrobił mi się skrót na górnym pasku tam gzie są aktualności i powiadomienia ;) Bardzo dziekuję ci za odpowiedź ;)
#6 misiek
To ja mam pytanie- jak się wypisać z grupy? Na Iphonie, Androidzie- wszystkojedno. Wiem, że kiedyś była opcja po prostu wypisz się. Teraz tego nie widzę.
#7 camila
Wchodzisz w grupę, klikasz w nagłóweczek z jej nazwą i powinny pojawić się opcje w tym opuść grupę na samym końcu listy ;)
#8 misiek
Ok- zobaczę jeszcze raz.