Cześć Już wcześniej zamierzałam utworzyć wątek o edukacji niewidomych, a przyśpieszyło to wpis Lwicy o złym traktowaniu w masówce przez niektórych rówieśników. Który rodzaj szkół waszym zdaniem - masowa, czy specjalna jest lepszy dla niewidomych? Wspecjalnej mamy pomoce do nauki przystosowane do nas, nie wyróżniamy się też z grópy, masówka znajduje się bliżej naszego domu. Wymieniłam tylko niektóre charakterystyczne cechy. Dużo jest różnic.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
no co do mnie w masówce jestem balastem dla wspomagającej i usłyszałam ostatnio, a ślepa jesteś no to nie powinnaś istnieć i nie masz żadnych zalet nie mam ja od nikogo raczej jakihś takich uwag, żę coś dobrze robie no, a ty łysy jeszcze gonisz mnie z ortografią nie ma ortograficznego slownika w brailu no to se ja nie poczytam
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Daszekmd, możesz chociaż napisać, czy masówka była dla ciebie lepsza, czy gorsza od ośrodka. Lwica nagraj tą swoją wspomagającą i zgłoś to. Mama wie, co się dzieje?
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
To dobrze, że zwolnili tą babę. A rozumiem, Dasz nie sprecyzował.
Ja nie sprecyzowałem, ale kiedyś na teamtalku mówiłem o tym co się stanęło, generalnie tam były nawet takie sytuacje jak zostawienie mnię gdzieś na parkingu, bo sobie zapomnieli.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P