Dobry wieczór. Mamy wątek o dziwnych, niezidentyfikowanych sygnałach radiowych, a teraz i o tych, które np. zidentyfikowane zostały, ale są ciekawe.
Tu możemy publikować to, co udało nam się usłyszeć oraz co udało usłyszeć się innym.
Pozdrawiam.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Ja trochę w innej kwestii, bo kiedyś się lubiłem w dzieciństwie bawić w ten sposób, że sobie przełączałem odbiornik na właśnie jakieś tam średnie czy krótkie fale i sobie naciskałem pilot od telewizora przy radioodbiorniku i właśnie wtedy były takie fajne dźwięki.
No bo wiadomo się wysyłało sygnały mu radiowe w ten sposób.
Tak, to prawda, z tym telewizorem to rzeczywiście tak jest, u nas na działce jeszcze taki stary, fajny boombox leży i tam kiedyś znalazłem coś, nie wiem jak to nazwać, takie dźwięki piły połączone z jakimś gadaniem, nie wiem co to było, może ktoś po prostu miał słuchawki radiowe, wiecie, podłączone i kogoś słuchał na, jakby wiecie, może z kimś po prostu poszło na konferencji.
Na tfu, na jakimś skejpie, na czymś takim, wiecie co to znaczy, na konferencji, no wiecie co chodzi, nie? To jakoś było 2.16, 15, 14, coś koło tak, no nie? Na działce właśnie.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Albo właśnie, mi się teraz przypomniało, kiedyś, to już dawniej, ale udało mi się kiedyś podsłuchać telewizję, w sensie mój telewizor w domu, byłem u cioci, która mieszkała piętro niżej, no to dla mnie właśnie jest dziwne, nie? No sorry, dla mnie to jest dziwne, ja się na radiu nie znam za bardzo.
No i udało mi się telewizor normalnie nasz podsłuchać tam z góry. Wystarczyło antenkę podstawić pod takie rury, tam były pod parapetem, znaczy tam przy ziemi, blisko ziemi takie rury były, trochę jakby od kaloryfera, takie kaloryferowate, ale właśnie dzięki temu, wiadomo, nie była to jakość świetna, ale powiem tak, dla mnie to jest po prostu dziwne, że telewizję można podsłuchać radiem i wiecie, nie?
No to raczej już tak.
Nie wyjdzie. Jakbyśmy tego chcieli.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
A tak, telewizor to też mi się przypomniało jak się znalazła jakąś częstotliwość, gdzie nie było nic, to bardzo słabo na jednym radiu, które tu mam, można było słyszeć nawet satelitę, dźwięk satelity z telewizora.