o to tak - w moim przypadku: do pracy na Androidzie Vocalizer Zosia wersja compact do książek vocalizer zosia rozszeżony na windowsie do pracy na codzień Nuance Ewa rozszeżony choć wcześniej Zosia rozszeżony - właściwie naprzemiennie z RHVoice i Ivoną, ale ona nie jest już tak responsywna no i co najciekawsze do czytania angielskich tekstów na kompie mam SMP, który według mnie radzi sobie najlepiej jak chodzi o czytanie angielskiego Polską syntezą. tyle ode mnie. Ps. próbowałem się przekonać do Apolla na RH, no ale przegrałem
Co u mnie: RHVoice wszędzie, gdzie tylko można. Używam Vladislava do rosyjskich i Natana do polskich tekstów. Na Iphone używam Krzysztofa compact do polskiego i głosa Yuriy compact dla rosyjskiego. Bardzo nie lubie Vocalizer, ale niczego innego na Iphone niema. Espeak się nie liczy, bo ma masakrycznie dzikie czytanie rosyjskiego.
Monstricek a tak z ciekawosci czy używałeś kiedyś Apollaa na rosyjskim? Bo słyszałem, że chyba ten synt miał też ten język. Jak tak to jak to oceniasz? W polskim może jakiejś rewelacji nie ma, ale mówi całkiem wyraźnie, tylko niektóre głoski są troszkę inne, no i np Anna czyta jako Ana.
Ja też teraz już tylko RHVoice. Na komputerze Agata, a na telefonie Midzi, ale to tylko dlatego, że w RH fajnie da się wybić głośność ponad normę, a ja mam beznadziejnie cichą przejściówkę. Gdyby nie to, używałabym espeaka tak jak do tej pory na Androidzie.
Tak, używałem, ale szału niema. U nas był on małopopularny ze względu na to, że mieliśmy lepszą alternatywę, czyli Fonemofona. -- (DJGraco): Monstricek a tak z ciekawosci czy używałeś kiedyś Apollaa na rosyjskim? Bo słyszałem, że chyba ten synt miał też ten język. Jak tak to jak to oceniasz? W polskim może jakiejś rewelacji nie ma, ale mówi całkiem wyraźnie, tylko niektóre głoski są troszkę inne, no i np Anna czyta jako Ana.
Espeak i tylko espeak, rhwoice tylko dla testów, i z sympatii do pewnych ludzi produkujących głosy. Na telefonie talkback, który w zupełności mi wystarcza.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.