Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy#381 JM
o to tak - w moim przypadku:
do pracy na Androidzie Vocalizer Zosia wersja compact
do książek vocalizer zosia rozszeżony
na windowsie do pracy na codzień Nuance Ewa rozszeżony choć wcześniej Zosia rozszeżony - właściwie naprzemiennie z RHVoice i Ivoną, ale ona nie jest już tak responsywna
no i co najciekawsze do czytania angielskich tekstów na kompie mam SMP, który według mnie radzi sobie najlepiej jak chodzi o czytanie angielskiego Polską syntezą.
tyle ode mnie.
Ps. próbowałem się przekonać do Apolla na RH, no ale przegrałem
#382 monstricek
Co u mnie: RHVoice wszędzie, gdzie tylko można. Używam Vladislava do rosyjskich i Natana do polskich tekstów. Na Iphone używam Krzysztofa compact do polskiego i głosa Yuriy compact dla rosyjskiego. Bardzo nie lubie Vocalizer, ale niczego innego na Iphone niema. Espeak się nie liczy, bo ma masakrycznie dzikie czytanie rosyjskiego.
#383 DJGraco
Monstricek a tak z ciekawosci czy używałeś kiedyś Apollaa na rosyjskim? Bo słyszałem, że chyba ten synt miał też ten język. Jak tak to jak to oceniasz?
W polskim może jakiejś rewelacji nie ma, ale mówi całkiem wyraźnie, tylko niektóre głoski są troszkę inne, no i np Anna czyta jako Ana.
#384 Paulinux
Ja też teraz już tylko RHVoice. Na komputerze Agata, a na telefonie Midzi, ale to tylko dlatego, że w RH fajnie da się wybić głośność ponad normę, a ja mam beznadziejnie cichą przejściówkę. Gdyby nie to, używałabym espeaka tak jak do tej pory na Androidzie.
#385 monstricek
Tak, używałem, ale szału niema. U nas był on małopopularny ze względu na to, że mieliśmy lepszą alternatywę, czyli Fonemofona.
-- (DJGraco):
Monstricek a tak z ciekawosci czy używałeś kiedyś Apollaa na rosyjskim? Bo słyszałem, że chyba ten synt miał też ten język. Jak tak to jak to oceniasz?
W polskim może jakiejś rewelacji nie ma, ale mówi całkiem wyraźnie, tylko niektóre głoski są troszkę inne, no i np Anna czyta jako Ana.
--
#386 misiek
Na kompie Agata z Rhvoice. Tak po za tym to nic się nie zmieniło. Czasem sobie włączę też inne głosy od Rhvoice.
#387 Kuba999
Na Androidzie Rh Voice.
#388 DJGraco
A z jakiego głosu? Tj czy Magda czy Natan czy Michał czy jeszcze jakiegoś innego?
#389 Adasadula
Pewnie Wiesław
-- (DJGraco):
A z jakiego głosu? Tj czy Magda czy Natan czy Michał czy jeszcze jakiegoś innego?
--
#390 biedrona333
ja teraz na kompie używam syntalka16
#391 lwica
Espeak i tylko espeak, rhwoice tylko dla testów, i z sympatii do pewnych ludzi produkujących głosy. Na telefonie talkback, który w zupełności mi wystarcza.
#392 JM
łał, podziwiam. Mi narazie nie udało się przyzwyczaić do tej syntezy.
-- (biedrona333):
ja teraz na kompie używam syntalka16
--
#393 biedrona333
z czasem się przyzwyczaisz
#394 Numernabis
Syntalk 16, to można gdzieś dostać?
Chętenie bym spróbował
#395 biedrona333
ja mam instalkę mogę wysłać w załączniku przez eltena
#396 DJGraco
Instalkami dzielimy się na priv. Ja już dostarczyłem Numerowi
#397 biedrona333
wiem, że na priv, ale moja była za dóża, dzięki, że mu wysłałeś?
#398 biedrona333
a tak z ciekawości jak macie syntalka 16 to na jakiej prędkośxi pracujecie?
#399 DJGraco
Ja to próbowałem na stuwie, ale za bardzo piszczący, kiedyś pracowałem na 50 albo 60 procent, teraz nie pamiętam. I tak terazużywam espeaka i Apolla.
#400 biedrona333
aha