Muzyka polska

Małgorzata Ostrowska - Pomyka jesień

Założony przez Zuzler 13 wpisów ostatni wpis 4 lata temu

#1 3 polubienia

Jasne, że sama tego nie wynalazłam, tu się raczej należą owacje dla kolegi Patryka.
Jednym słowem, Małgorzata Ostrowska przed Lombardem, w repertuarze zgoła odmiennym od najbardziej znanego. Smacznego życzę i na zdrowie.
Mnie osobiście w podziw wprawia to, jaki ten tekst jest faktycznie skomplikowany dykcyjnie.

https://www.youtube.com/watch?v=ncnHQKFPhtY

#2 1 polubienie

Bardzo mi się podoba jej barwa, taka delikatna, taka nie zdarta.
Cieszę się, że to wstawiłaś, właśnie takich perełek poszukujemy.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Ja jak to usłyszałem kilka miesięcy, z miejsca się zakochałem. Aż trudno uwierzyć, że to ona, w Lombardzie zdecydowanie inaczej śpiewała, i aż strach pomyśleć, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu, co by to było i jaka kariera by ją spotkała, jakby poszła tym tropem?
Fanom bardzo polecam jej ostatnią płytę z 2019 roku pt. Na świecie niema pustych miejsc, plyta jest tak dobra, że trzeba by było jej osobny wpis poświęcić, ale niechcę świadomie tego robić, bo zaskakuje ona w każdym stopniu, kto nie wierzy, niech posłucha w całości, wówczas zrozumie oco mi chodziło. W mediach o niej za głośno chyba nie było, i sknocili wybór singli, zdecydowanie inne nadają się do pierwszej promocji celem reklamy. Kilka latek minęło, a ja bardzo lubię do niej wracać. Ciekawe, czy kogoś zarażę? Może to być doskonały prezent dla kogoś kto kocha muzykę kupiony w ciemno. Czym płyta zaskakuje, niech pozostanie zagadką, może większe gro osób po nią sięgnie i się zachwyci jak ja.
Zaraz pomyślę i wrzucę coś z niej w osobnym wpisie celem zachęty, a wybór mam szalenie trudny, ale chyba już wiem, co wam zapodam.

Nie, Lipad, muszę Cię zasmucić, nie możesz tego zrobić tutaj, regulamun obejmuje piosenki do roku 2000.
Ale w komentarzu możesz zostawić link, bo jest to nawuązanie do wpisu.

To ta jedna wybrana przez Lipada z najnowszej płyty, Wg niego wybór nieobiektywny, bo cała płyta świetna, a to w szczególności.
https://www.youtube.com/watch?v=8cxzFpQyDJw

w ogóle nie słyszałem o tej płycie ,a szkoda publiczne rozgłośnie ją z ignorowały ,a i sama wykonawczyni naraziła się obecnie rządzącym ze względu na Swoją niechęć do prezesa Telewizji Polskiej Jacka kurskiego.
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

OOOOO, Ty o czymś nie słyszałeś?
Ale przyznaj, że było warto usłyszeć.

#8 2 polubienia

I to jest najsmutniejsze, że się miesza muzykę z polityką, niech jedno i drugie żyje swoim życiem, ja jestem apolityczny, dziękiu temu mój system nerwowy jakoś działaa z słuchania muzyki mam radość życia i niepozwolę sobie tego nikomu odebrać. Jak widać piosenka Tiltu Niewierzę politykom nie straciła na ważności ani aktualności. Kiedyś politykę ignorowałem dziś tylko sobie fajnych dźwięków i tym się cieszyć. się orientuję ale w żadnym stopniu się nie opowiadam ani nie wypowiadam, szkoda zdrowia. Lepiej dostarczać
-- (wredny):
w ogóle nie słyszałem o tej płycie ,a szkoda publiczne rozgłośnie ją z ignorowały ,a i sama wykonawczyni naraziła się obecnie rządzącym ze względu na Swoją niechęć do prezesa Telewizji Polskiej Jacka kurskiego.

--

Przepraszam, ale nie zajrzałem tutaj wpierw.
-- (magmar):
Nie, Lipad, muszę Cię zasmucić, nie możesz tego zrobić tutaj, regulamun obejmuje piosenki do roku 2000.

--

ZOstawiłam komentarz.
Z Twoją piosenką, właśnie męczymy się z punktem regulaminu, by ugryźć go tak, żeby perły takie jak Twoja ocalały.

-- (Lipad):
Przepraszam, ale nie zajrzałem tutaj wpierw.
-- (magmar):

--

--

#11 1 polubienie

Gosia Ostrowska, mimo, że głos już nie ten, a i autotuna sporo się na niej używa to nadal ppogodna, pełna życia Babka.
a, no i na scenie używa jeśli nic się nie zmieniło jednego z moich ulubionych mikrofonów przeznaczopnych do tego celu.
P.S.: Dźwiękowca / nagłośnieniowca do lajwów też ma spoko.

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Nie widziałam jej na scenie, ale trochę cieszę się, że zmieniła klimat.

To pokazuje ile ta Pani potrafi. Zawsze ją miałem za taką babkę z pazurem, a tu proszę, milutka, delikatniutka.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.