Archiwalne

last shot, jakaś strzelanka

Założony przez balteam 36 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Zamknięty Strona 2 z 2

obecnie są takie lagi rze masakra

EH, ja się dziwię, że ludzie w kółko robią w tym bgt, mimo, że są takie narzekania, nie wiem czy ten język jest jakiś podatniejszy na lagi, ale praktycznie każda gra w tym języku przy większej ilości ludzi jest niegrywalna, tylko stw chyba był wyjątkiem, ale może tam pozmieniali coś.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

To chyba nie zależne jest od języka, albo przynajmniej nie w 100%-ach. Więcej szkód dzieje się przez "serwer z drewna", większość takich niszowych gierek jest stawiana na prywatnych maszynach ze względów, że tak powiem finansowych. Co do tego, że im więcej na serwerze ludzi, w takim STW dla przykładu, ludzi jest praktycznie zawsze około 100, a serwer lagów raczej nie miewa. Co do powodu czemu BGT, z moich informacji, to język ten jest dość prosty do nauczenia podobno i patrząc na to, że duża część gier audio jest w nim pisana, taki początkójący developer ma już całkiem niezły materiał wejściowy, że tak powiem, bo nie mało już kodów źródłowych wyciekło i nie mało gier już na nich powstało.

-- (balteam):
EH, ja się dziwię, że ludzie w kółko robią w tym bgt, mimo, że są takie narzekania, nie wiem czy ten język jest jakiś podatniejszy na lagi, ale praktycznie każda gra w tym języku przy większej ilości ludzi jest niegrywalna, tylko stw chyba był wyjątkiem, ale może tam pozmieniali coś.

--
To chyba nie zależne jest od języka, albo przynajmniej nie w 100%-ach. Więcej szkód dzieje się przez "serwer z drewna", większość takich gierek jest stawiana na prywatnych maszynach ze względów, że tak powiem finansowych. Co do tego, że im więcej na serwerze ludzi, w takim STW dla przykładu, ludzi jest praktycznie zawsze około 100, a serwer lagów raczej nie miewa.
"Dies irae, dies illa,..."

Właśnie w dużej mierze jest zależne. Można to naprawiać i eliminować ale trzeba mieć dużo doświadczenia. Mimo tego nie poprawi się wszystkich błędów.
Ostatnia wersja BGT ma około 10 lat a standardy się zmieniają, ludzie chcą więcej, nie ma dobrych możliwości tworzenia serwerów i optymalizacji czy odpowiednich protokołów lub natywnego wsparcia dowolnych dll nawet z CPP z którego BGT w pewnym sensie się wywodzi.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

`właśnie zaktualizowałem grwe i niby działa ale jak hce kogoś zabić to sie tak wiesza rze to szok

To jeszcze jest na chodzie w ogóle?
Senter San

Chyba tak
-- (djsenter):
To jeszcze jest na chodzie w ogóle?

--

AngelScript, nie cpp.

-- (daszekmdn):
Właśnie w dużej mierze jest zależne. Można to naprawiać i eliminować ale trzeba mieć dużo doświadczenia. Mimo tego nie poprawi się wszystkich błędów.
Ostatnia wersja BGT ma około 10 lat a standardy się zmieniają, ludzie chcą więcej, nie ma dobrych możliwości tworzenia serwerów i optymalizacji czy odpowiednich protokołów lub natywnego wsparcia dowolnych dll nawet z CPP z którego BGT w pewnym sensie się wywodzi.

--

#30 Edited

I jakie to ma znaczenie? W ten sam sposób możemy iść, że C się wywodzi z B, który coś tam z Ada itd.

A co tam, napiszę może ktoś wje coś więcej: więc fire gaming, ci od ls, mają wydać jakąś nową grę 3D. Podobno raczej nie będzie śledzenia jak w więkrzości psełdo FPSów audio, tylko, no właśnie, tylko. Pytanie czy będzie to wyglądało jak, no niewiem, trtr, czy jak? Jerzeli ktoś wje mógł by się podzielić informacją

Napisz do nich może po prostu :).
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

zapytam firefly jednego z developerów, może coś zdradzi

witam czy jeszcze ktoś w to gra? kilka dni temu dostałem ban bo szło namnie pienciu ludzi wyszedłem z gry a potem jak hciałem wejść to mi muwi błond podczas wyszukiwania aktualizacji potem serwer zamknienty

Gra jest zamknięta

-- (krzykacz):
witam czy jeszcze ktoś w to gra? kilka dni temu dostałem ban bo szło namnie pienciu ludzi wyszedłem z gry a potem jak hciałem wejść to mi muwi błond podczas wyszukiwania aktualizacji potem serwer zamknienty

--

spoko dzienki