Oprogramowanie

messenger plus, wtyczka poprawiająca dostępność messengera ze sklepu windows

Założony przez balteam 19 wpisów ostatni wpis 3 lata temu

Bry, na windowsie już można korzystać z messengera plus, było o tym w tyflopodcaście, w skrócie, u mnie działa jakoś, na pewno dużo lepiej, nie trzeba bawić się w myszkę obiektową.
Tu link do kanału na telegramie, z którego można porać tą i inne wtyczki autora:
https://t.me/unigramplus
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

ale czy jak nie mam telegramu mogę to pobrać?
Cholerne wstrętne sample w suno!

tego się w ogule pobrać nie da. Klikam messenger plus ileśtam k.b. i mam wkółko zobacz w kanale jak to klikam nic się nie dzieje. także boję się, że to tylko dla tych, co telegrama używają.

wtyczka w załączniku
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Bardzo ci dziękuję. Serdecznie.

Już sobie pobrałem tą wtyczkę i zobaczymy jak się będzie sprawowała.

Witajcie jak w tej wtyczce przegląda się wiadomości bez użycia obiektówki, bo owszem ostatnia wiadomość w danym czacie zostaje nam odczytana, gdy najedziemy tabem na dany czat, ale już poszczególne wiadomości trzeba odczytywać w sposób tradycyjny. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć, bo nawet w zdarzeniach wejścia nie ma takiego skrótu.

Ja po prostu tabem dochodzę do listy wiadomościi strzałkami czytam, niektórym nie działa, bo messenger u ludzi wygląda różnie, przynajmniej Piciok coś tam mówił w tyflopodkaście.

No to dziwne w takim razie, bo to powinno działać na każdym messengerze tak samo, w końcu też posiadam mesa ze sklepu windows.

Testują różne wyglądy u różnych osób, jak bym mił zgadywać, testują co sięnajlepiej przyjmie, mają na kim testować, więc i dużo danych z tego, więc i korzystają, ale to tylko ja tak obstawiam.

Zauważyłem, że w konwersacjach grupowych nie czyta w ogóle wiadomości.

No niestety, w prywatnych wiadomościach też tylko ostatnia wiadomość jest odczytywana, gdy najedziemy tabem na dany czat, ale już poszczególne wiadomości niestety trzeba czytać tradycyjnie. Wczoraj się tym trochę pobawiłem, robiąc różne testy i zarówno uaktualnienie nvda do wersji alpha, jak i ponowne postawienie nvda również nie rozwiązało sprawy. Również sprawdziłem messengera pobieranego ze strony messenger.com i też jest tak samo, tak więc powróciłem do messengera ze sklepu Microsoft. Ale jeden plus jest taki, że na danym czacie już od razu można kliknąć w menu kontekstowe prawym przyciskiem myszy bez sprowadzania wskaźnika myszy w nvda i potem usunąć np. czat. Miejmy nadzieję, że wtyczka będzie udoskonalana i zacznie ona działać lepiej.

Wtyczka działa do messengeraz ze sklepu, jak pisałem, u ludzi różnie działa, bo są różne wyglądy messengera, jak komuśsię chce i się zna trochę, to może pisać z twórcą o swoich problemach, wtycczka jest rozwijana.

No to miejmy nadzieję, że się jeszcze ona bardziej rozwinie i będzie działać ona jak należy.

Działają wam te wtyczki? Mam dwie, jedną Messenger i drugą messenger plus, boie włączone i apka niedostępna, kiedyś bawiłem się i włączałem je na zmiane, dalej nic.

Pewnie update i przestało chodzić.

No u mnie też nie bangla. Szkoda ehh szkoda, chciałbym mieć taką aplikację messengera jak chociażby unigram. Ale puki co to stronka jakoś tam działa.

Co nie działa na Facebooku co działało tu?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Witajcie co do messengera to na hiszpańskiej stronie społeczności nvda jest wtyczka, która umożliwia odczytywanie wiadompości na messengerze dla windows i ona dobrze chodzi. Te wiadomości można odczytywać zarówno pod strzałkami, ale i pod tabem. Pozdrawiam i milutkiego dnia życzę.