Czy głosowe wpisy na feedzie?
Wróć do Klient dla systemu Windows#21 pajper
Co do ankiet, zgadzam się, ale tu chyba jeszcze w grę wchodzi mała popularność feeda. Choć, tak, tendencja ankietowa jest malejąca.
Co do mnie, nie mam zdania jeśli chodzi o audio treści. Tyle samo wad, co zalet, tak myślę.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#22 balteam
Jeśli by ankiety miały się rozbujać, to więcej takich decyzji powinno być przez nie podejmowane, ale nie wiem czy to by wyszło zawsze na zdrowie.
#23 Julitka
Każda decyzja podejmowana przez takie ankiety nie wychodziła na zdrowie. Stąd, jak przypuszczam, mała popularność takich gamechangerów Eltenowych.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#24 daszekmdn
Bardzo szkoda że temat zawieszony.
#25 balteam
hm, nie licząc osób, które i tak z feda nie korzystają, to całkiem spora przewaga, 55% osób jest za, 38% przeciw, reszta niezdecydowana.
Oczywiście to drobne manipulowanie wynkami, bo ktoś kto zaznaczył żeby tego nie dodawać, woli pewnie aby się skupiono na innych funkcjach :)
#26 Krzycha
Bo może ci, którzy nie korzystają chcieliby właśnie zacząć korzystać, gdyby pojawiła się opcja dodawania wpisów głosowych.
#27 lukasz1993258
Szkoda, że temat zostaje zawieszony.
#28 misiek
Gdyby ankiety były pogrupowane według języków to może i by więcej osób przyciągło. A teraz jak to wygląda mniej więcej, dwie polskie, pięć zagranicznych, dwie polskie i tak generalnie w kółko.
#29 balteam
@Krzycha nie, osoby, więcej osób jest przeciwnych, które w ogóle z feda nie korzystają.
Nie chce mi się liczyć jak to tam wygląda dokładnie w liczbach
#30 Krzycha
A dobra. To ja coś źle przeczytałam, sorry.
#31 Julitka
Ale co to ma do rzeczy? Ta i tak jest na górze.
-- (misiek):
Gdyby ankiety były pogrupowane według języków to może i by więcej osób przyciągło. A teraz jak to wygląda mniej więcej, dwie polskie, pięć zagranicznych, dwie polskie i tak generalnie w kółko.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#32 balteam
Pewnie to, że mnie ludzi zagląda co jakiś czas, ale wątpię, że to jakaś znacząca liczba by z tego wyszła.
#33 misiek
Jeszcze tak.
-- (Julitka):
Ale co to ma do rzeczy? Ta i tak jest na górze.
-- (misiek):
--
--
#34 pates
Może wartoby temat poruszyć ponownie? Mamy whispera, to jak ktoś nie będzie chciał słuchać, to sobie przeczyta. A jak post będzie do 30 sekund powiedzmy, to raczej algorytm w miarę szybko to ogarnie.
#35 Julitka
Nie przypuszczam, by udało się ekspresję Eltenowiczów, a także krótkie fragmenty najróżniejszych dzieł muzycznych, przewhisperować. :) A tak myślę, że nie zawsze chcę słuchać hiphopu, rapu, metalu lub innych rzeczy, które akurat zajmują kogoś innego, podobnie jak on ma prawo nie chcieć słuchać moich wyborów.
#36 pates
Wiesz, mi chodzi o bardziej głosowe posty, bo takie też by pewno były, czysta mowa.
#37 Julitka
Nie wiem, czy chciałoby mi się wysłuchiwać przewhisperowanego głosu użytkowników. Jakość naszych mikrofonów, okoliczności, w jakich takie feedy by powstawały, a także mniejsza dbałość o płynność wypowiedzi, zniechęciłyby mnie do korzystania. Niestety Whatsapp i Messenger mają tę nieprzyjemną dla mnie funkcję, jaką są wiadomości głosowe i często ludzie z tej funkcji korzystają, co generuje mniejszą oszczędność czasu względem wypowiadanych słów i powtarzania się. Gdybym mogła, wyłączyłabym tę funkcję, a wręcz często nie odsłuchuję głosówek na komunikatorach. Więc myślę, że z feedem miałabym tak samo.
#38 Julitka
Już nie mówiąc o tych użytkownikach, którzy mają gorsze łącze. Elten czasem i tak klika przy bardziej obciążających czynnościach, a gdyby jeszcze musiał ładować głosowe feedy...
#39 tomecki
No to może jak na twitrze przełączniczek do autoładowania mediów? po za tym 20sekund w 48kbps to jakieś 120kb.
#40 zywek
Elten klika ni e przy słąbszym łączu, bo mi na gigabicie cały czas klika, wszystko zależy od tego, jak wiele treści śledzisz i nikt mi nie powie, że ma do tego cokolwiek, co się wiąże z downloadem. Bo co, elten ciagnie 1 giga przy pobieraniu co nowego? Nie róbcie sobie jaj.