EltenLink

survive the wild - gra zamknięta

Wróć do Archiwalne

#161 mustafa

Rafałko112 bo Jak jesteś newbie to nie musisz mieć dfc, tylko się uczysz, a jak już zdejmiesz newbie lub minie 14 dni to mając dfc zazwyczaj i tak cię przeteleportuje do innej lokalizacji. Teraz trochę się pozmieniało, bo w wybranych miejscach nie przeniesie cię, no ale mimo wszystko wioska nie najgorsza, zawsze mogłeś sobie obczaić ją nie używając tlp, no i jedyne zagrożenie tam to wilki które po trawnikach nie chodzą, tylko po chodnikach.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2020-07-03 17:50

#162 martinus

tak taak, niestety. @mustafa chodzi ci o te mutated wolf?

May the force be with you!
2020-07-03 17:52

#163 mustafa

No innych wilków tam nie ma. Jak się siedzi na trawniku to jedynie kontrolować głód i pragnienie i nie powinno się zginąć. Chyba że się potniesz nożem albo katastrofa w stylu fayerballi będzie czy z myśliwca cię zestrzelą xd.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2020-07-03 17:54

#164 martinus

one są dość mocne, dla tego najlepiej większą grupą tam iść. Ja do sTW wróciłem po 2 i pół roku przerwy, i sporo się pozmieniało, ale na dobre, mogli by jeszcze jakieś elementy dodać coś w stylu quest rewards, lub jakieś ulepszenia naszej postaci, nie wiem, jakieś rpgowe elementy, albo coś, ale raczej hyba nic z tego nie będzie.

2020-07-03 17:56

#165 mustafa

wilka na chodniku możesz walić z trawnika i on nic ci nie zrobi, bo nie może wejść na trawnik. Ty mówisz o aptece, a to już jest coś innego i jak jesteś newbie to nawet tam nie wejdziesz

2020-07-03 18:17

#166 pates

Pytanko jest takie, da się tworzyć team i jak śledzić gracza?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-07-03 20:43

#167 mustafa

W jaki sposób team? Przecież możesz dogadać się z kimś, że działacie razem i działacie, to kfestia umowna, a żeby śledzić gracza, on musi cię zatrustować, komenda /trust nick, a następnie ten gracz coś obok siebie wyrzuca, chociażby kamień, czy trawę, no i pod m możesz to znaleźć, no i trackujesz, ale osoba śledzona nie może być na tym samym polu, no bo defacto śledzisz ten item, a nie gracza, to pozwoli ci tylko do tego gracza dojść, gdybyś nie wiedział w jakiej części mapy jest.

2020-07-03 21:16

#168 martinus

@pates, team można stworzyć ale tylko w taki sposób, że wszyscy trzymają się bardzo blisko siebie.

2020-07-04 09:17

#169 mustafa

No niekoniecznie, tak jak w spomnianej aptece kilka osób zostaje na straży, żeby paraliżować wilki, a jedna biegnie po item questowy, wówczas jednak się oddala od tych pozostałych. Takich sytuacji możnaby kilka znaleźć.

2020-07-04 12:23

#170 pates

Da się pk włączać i wyłączać?

2020-07-04 16:30

#171 mustafa

Da się, ale jeśli włączysz, to możesz je wyłączyć po minimum godzinnej obecności w grze bez przerwy. Innymy słowy, musisz przynajmniej przez godzinę mieć to pk włączone bez opuszczania gry, jak opuścisz grę, pk liczy się od nowa. No i nie możesz uciekać z gry, jak ktoś pk znajdzie się obok ciebie, bo istnieje ryzyko, że admin cię zabije.

2020-07-04 19:44

#172 pates

Dla zainteresowanych utworzyłem grupę o stw

2020-07-15 19:17

#173 mustafa

nie wiem poco, chyba tylko dla samej radochy bycia administratorem, ale co tam. I jakie sobie wyobrażasz tam tematy? Polowanie na króliki, polowanie na niedźwiedzie, zbieranie drewna, o wszystko tutaj można pytać.

2020-07-16 18:12

#174 martinus

Pełna zgoda @mustafa.

2020-07-16 18:13

#175 pates

Jak ktoś nie chce, nie musi dołączać jakby na to nie patrzeć. Grópa może się przydać, np jako centrum info o questach, craftingu tego co niema na bsg etc.

2020-07-16 19:03

#176 martinus

No dobry pomysł pates, ale tak szczerze, to nie wiem, czy to się przyjmie, ale może kogoś do STW w ten sposób zachęcisz. Zobaczymy.

2020-07-16 19:05

#177 pates

Jakby na to nie patrzeć, w wątku prędzej czy puźniej robi się bałagan i trzeba grzebać, by coś znaleść. Jak masz chociaż osobne forum, jest już łatwiej jak lódzie umieszczają wszystko jak trza

2020-07-16 19:06

#178 martinus

Niby tak, ale nie sądzę, by to ci się szybko udało, do tego potrzeba trochę czasu. Zresztą według mnie STW to nie jest gra dla tych, co chcą mieć wszystko na szybko.

2020-07-16 19:07

#179 pates

Ale nie chodzi przecież o to. Chodzi poprostu o to. Dajmy przykład, ktoś tutaj daaaaawno temu umieścił jak robić speara. Jest wątek i muszę si.ę przegrzebywać by to znaleść, jak masz forum tylko szukasz wątku

2020-07-16 19:09

#180 martinus

Ahaa, rozumiem, to może umieść, coś na grupie, co wygląda jak jakiś poradnik, help file, czy coś takiego. Jakby ktoś niewiedział, co z czym połączyć, to by się wszystko punkt po punkcie wypisało.

2020-07-16 19:11