Ehhh, nie wszystko jest dostępne
Wróć do Związki i seks [18 plus]#1 gadaczka
Cześć
Przeglądając listę typhlos natrafiłam na pytanie niewidomej kobiety o spanking. Opisywała ona swoje i partnera trudności w jego zastosowaniu, a uczestnicy listy ją wyśmiewali. Nie złamała regulaminu, bo jej post był związany z tematyką listy i szukała odpowiedzi w jaki sposób po niewidomemu mogą z partnerem stosować spanking. Uświadomiłam sobie, że nie wszystko, niestety, w intymnych poczynaniach jest dostępne dla niewidomych, choć mogłoby się wydawać, że skoro są sprawni ruchowo to nie powinno być żadnych problemów.
#2 grzegorzm
Że tak powiem, dla czego miało by to być nie dostępne?
#3 gadaczka
Pisała, że oboje są niewidomi. Dla wyjaśnienia, nie wiem, czy wszyscy czytający ten wątek wiedzą, spanking to klapsy i lania po między dorosłymi. Po pierwsze brak dostępnych materiałów, po drugie obawiała się o bezpieczeństwo.
#4 grzegorzm
EEE, jak brak, wystarczy nazwę wpisać w google i coś człowiek się dowie.
#5 MarOlk
Wszystko jest w niecie i na tematycznych stronach.
#6 gadaczka
Ostatecznie coś znalazła, ale bez porad jak to robić po niewidomemu. Hmmm. w sumie może to być problem.
#7 grzegorzm
@Gadaczka
Raczej ich problem, ponieważ niewiem w sumie jaki w tym po niewidomemu może być problem.
#8 MarOlk
A fakt wyśmiewania pytań sugeruje raczej niedostępność w sensie mentalnym pewnych rzeczy u niektórych osób. Ale na to to już nic nie pomoże.
#9 gadaczka
Problem to brak konroli wzrokowej, np. gdy używasz pasa i nie widzisz gdzie spada, nie możesz tego sprawdzić.
#10 grzegorzm
Nie trzebawięc używać pasa.
#11 gadaczka
Listowicze dali popis inteligencji. Kobieta wyjaśniła czym jest spanking, że opiera się na zgodzie po między dorosłymi, zapytała o swoje problemy, a oni zaczęli się wywnętrzać o znęcaniu, o tym, że jej skłonności są niestosowne.
#12 gadaczka
GrzegorzM nie trzeba, ale fakt, że widzący mogą stosować taką technikę, a dla niewidomych pas jak i inne narzędzia to już problem.
#13 grzegorzm
Wynikają takie odpowiedzi z nie znajomości tematu, w sumie nie dziwię się jakoś, że część środowiska niewidomych tak może reagować.
-- (gadaczka):
Listowicze dali popis inteligencji. Kobieta wyjaśniła czym jest spanking, że opiera się na zgodzie po między dorosłymi, zapytała o swoje problemy, a oni zaczęli się wywnętrzać o znęcaniu, o tym, że jej skłonności są niestosowne.
--
#14 grzegorzm
Chodzi mi tylko o to, że pas można zastąpić czymś innym, trzeba sobie tylko temat dostosować do możliwości.
-- (gadaczka):
GrzegorzM nie trzeba, ale fakt, że widzący mogą stosować taką technikę, a dla niewidomych pas jak i inne narzędzia to już problem.
--
#15 gadaczka
Właśnie, zastąpić pas, zastosować odpowiednią pozycję, takie powinny być odpowiedzi. To, co się działo na liście było żenujące. Brak zrozumienia niewidomej przez samych niewidomych. Święte oburzenie.
#16 tomecki
Może jakimś rozwiązaniem byłoby zrobienie powierzchni ćwiczebnej, która będzie w stanie się jakoś odkształcić. NP plastelina albo inna masa solna w torebce foliowej. Pewnie grubszej żeby w razie czego nie zbierać po podłodze. Do tego pewnie można zaczynać nawet na żywym materiale, ale od ekstra delikatnych historii żeby w razie czego nic się nie stało i stopniowo zwiększać doznania w razie jakiej takiej pewności w tym wszystkim. To takie coś, co mi na szybko przyszło, ale cóż... to tylko teoria.
#17 MarOlk
Nieznajomość tematu, a chamskie wyśmiewanie to trochę inna para kaloszy.
-- (gadaczka):
Właśnie, zastąpić pas, zastosować odpowiednią pozycję, takie powinny być odpowiedzi. To, co się działo na liście było żenujące. Brak zrozumienia niewidomej przez samych niewidomych. Święte oburzenie.
--
#18 grzegorzm
Dla tego teraz dobrze jest na Facebooku, że można publikować te anonimowe posty, ale szkoda, że komentarze już nie.
Zauważyłem też, że na grupach ogólnych, które są związane z seksem, seksualnością i tak dalej, ale nie dotyczą niewiidomych takie pytania są czymś normalnym i normalnie się rozmawia, to tylko w naszym środowisku przynajmniej tak mi się wydaje takie tematy są albo obśmiewane przez część albo krytykowane jak na wspomnianej liście.
#19 MarOlk
Osobiście jakbym chciał zasięgnąć języka w podobnym temacie to mimo wszystko nasze branżowe listy byskusyjne i inne podobne miejsca yłyby ostatnim dmiejscem gdzie chciałbym zadać swoje pytania.
#20 gadaczka
Zacofanie jakieś panuje w środowisku. Nie twierdzę, że w całym, ale tak jak piszecie, takie pytania są uważane za nienormalne. A przecież nikt nie zrozumie tak niewidomego jak niewidomy i nikt nie podsunie tak skutecznych sposobów.