sea of thieves
Wróć do Dostępne gry video#1 bobo22
Witajcie!!!
Skoro ta gra ma accessibility, to może ktoś z was w to grał.
W tej grze chodzi o to, że jesteśmy piratami.
Czy jest to możliwe dla nas?
Jeszcze dodałem taką ankietę.
Jestem ciekaw waszych opinji.
#2 Adasadula
Coś szerzej? Płatne to to? Gdzie dostępne? Może bardziej opisz, bo jesteśmy piratami trochę mało mówi.
#3 AXM04
generalnie opis gry się zgadza, co można jeszcze dodać to to, że występóją tam swego rodzaju questy (zadania).
Można grać w kilku osobowych dróżynach i od tego zależy rozmiar naszego statku. Można się bić z innymi załogami zarówno na odległość z dział i tak doprowadzić do zatonięcia wrogiej łajby, ale jak przyjdzie co do czego, można się bić też na blizko. Gra jest dostępna na xbox game pass, czy innych platformach.
Co do dostępności to raczej dostępne to to nie jest, z tego co wiem i z mojego doświadczenia, po przez oglądanie różnych game play-ów na YT albo tweetch dużo tam jest graficznych podpowiedzi i tego typu rzeczy. Ale co warte odnotowania to udźwiękowienie mają całkiem niezłe.
#4 bobo22
A czyje streamy oglądałeś? niewidomych, czy widomków?
#5 AXM04
Tylko widzących, bo niewidomi w to grać raczej nie mogą.
-- (bobo22):
A czyje streamy oglądałeś? niewidomych, czy widomków?
--
#6 bobo22
No nie.
Bo to ma narratora.
#7 AXM04
Dalej nie wydaje mnie się, żeby to jak kolwiek było dostępne. Na jednym forum widziałem pytania czy dodadzą jakie kolwiek funkcje dostępnościowe, prosty wniosek, że żadnych takowych nie było. A ten "narrator" to raczej jest dla tych co albo sobie z odczytywaniem np. chatu mają jakieś problemy, albo dla niedowidzących i pewnie te różne obcje, szumnie nazywane dostępnościowymi są dla właśnie takich osób. Dla nas raczej nic nie ma, a patrząc po grach, które mają accessibility i czytając ile to kosztóje pracy żeby coś takiego zrobić, to nie sądze, że sami z siebie by to zrobili, a nie odbiło by się to echem w naszym środowisku.
#8 pates
Sam tts to nie wszystko, niestety.
#9 bobo22
No wsumie tak.
Ale jak ten TTS zostanie dobrze zrobiony - jak w grach audio, to wszystko da się zrobić.
#10 mojsior
zdaje się że jest ktoś niewidomy kto w to grał ale raczej z kimś.
#11 mojsior
generalnie dla osoby niewidomej, która chciała by w to pograć sama ta gra jest niegrywalna, ale jak gramy z kimś widzącym to jak najbardziej można się pobawić.