Witam wszystkich mam do was następujące pytanie. Jaką polecacie aplikacjie do pisania własnej gry tekstowej? Planuje ją napisać na androida oraz z czasem na I os. Z programowania to jestem zielony. Prosze też o skazuwki. Pozdrawiam.
Co do grteksta, to znam powód dla którego nie jest on rozwijany. Jakiś czas temu pisałem do grześka złotowicza czyli autora tego programu i okazało się że dlatego program nie jest rozwijany, gdyż było zbyt małe zainteresowanie tym projektem, dlatego autor porzucił grteksta ale jeżeli ludzie zaczną go używać i pisać do grześka co by chcieli, to autor powróci do rozwijania programu. Co do tworzenia gier obojętnie czy tekstowych czy dźwiękowych to niezastąpionym narzędziem jest środowisko programistyczne dla danego języka programowania. Natomiast znany mi jest program do robienia game booków dark grue. www.kaldobsky.com/audiogames/
gdzie znaleziono poradnik z ciekawości? To mój czy ten oficjalny z zlotowicz.com? generalnie da się bez instalacji. Tworzysz folder, dajesz tam grt.exe później piszesz bath i wklejasz plik z grą, mam taki, mogę się podzielić.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Aha, czyli z mojej :D, z mojej dawnej strony gdzie coś jeszcze zostało :D, a opis jak zrobić żeby ktoś instalować nie musiał opisałem w poprzednim poście, chyba zrobię update do poradnika.
Mam do was pytanie następujące: Stworzyłem nowy folder potem kopiowałem przykładową grę grt. Następnie stworzyłem plik z nazwą grt jako notatnik. Urochomiłem go i wspisałem bath potem plik:zapisz jako: dałem zazwę grt.exe rodzaj pliku wszystkie pliki. Czy coś jeszcze powinno tam być? Bo wyskakuje mi komunikat, że aplikacjia nie będzie działała na twoim komputerze.
OK, pomimo mojego obecnego że tak powiem stanu emocjonalnego czy coś, z polskiego na nasze mam doła, do końca tygodnia pojawi się update owego poradnika, dodam info jak zrobić grę bez konieczności instalacji przez drugiego użytkownika gr texta.