No cóż, czego można wymagać od 2x10 W. Ale raczej nic nie trzeszczy i skrzypi. Dla mnie głównym mankamentem co do audio i złącz, to to że nie ma żadnego anologowego wyjścia audio. Jest tylko wyjście optyczne oraz hdni.
Wiesz- tv Panasonica mojej mamy z głośnikami niby 2x 20 w z tyłu gra tragicznie. Mój plazmowy też Panasonica z głośnikami 2x10w gra dobrze, może nie rewelacyjnie, ale dobrze. Głośniki ma z przodu i obódowę ze zdecydowanie grubszego plastiku.
27.04.2017 00:49
23/65
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
O tak masz rację. Sama korzystam z tego serwisu i naprawdę bardzo to rozszerza horyzonty. Bo tam nie tylko jest audiodeskrypcja, ale też przybliza niewidomym film i pomaga patrzeć na ten film z różnej strony. Tam bardzo ważne są artykuły i opisy dotyczące aktorów, a niekiedy rozszerzone opisy scen. Filmy z autodeskrypcją udostępnia też stowarzyszenie defacto, ale adapter jest naprawdę super.
Masz dwie możliwości: albo założyć tam konto na stronie stowarzyszenia o ile dobrze pamiętam, albo pozostaje oglądac filmy udostępniane przez bibliotekę. Nawiasem mówiąc parę dobrych filmów tam się pojawiło jak "dwunastu gniewnych ludzi". Moim zdaniem bardzo dobry film. Polecam.
Witajcie, A mi się wydaje, że to przeszkadzanie komunikatów w autobusach, odnosi się raczej do młodzieży która stara skupiać się na samych sobiei na tym by nic nie przeszkadzało im w konwersowaniu na całą pete np w autobusach czy tramwajach. Tacy w poważaniu mają że w autobusie prócz nich jedzie jeszcze innych ful ludzi. Zaś w przypadku starszych osób ta komunikacja głosowa w mpk jest jak najbardziej pomocna, bo nie muszą się bać że przejadą własny przystanek. Jeżeli chodzi o ad to myślę że nic w obecnej technologii nie przeszkadza napodłączene słuchawek i wysłuchanie ad na słuchawkach jak np. w kinach gdy jest film puszczany ado tego dołączona jestad. Jak mam czas to czasami się wybieran na takowe projekcje i bardzo mito odpowiada że w-Cytat (iPoznaniu nawet niektóre teatry przystępują do audiodeskrybcji. Pozdrawiam Pieswkan : Po pierwsze, bardzo Ci dziękuję, że zauważyłeś ten błąd. Oczywiście, że audiodeskrypcja. Trochę zmęczenie dało znać o sobie. Wpis poprawiłam, ale nie wiem jak to zmienić w temacie. Przechodząc jednak do tematu. To zauważyłam, że osobom widzącym przeszkadza nawet nagrane w aautobusach czy tramwajach nazwy przystanków. I właściwie nie myślą o tym że to może pomóc innym wydaje mi sie, że to samo jest i w tym przypadku. Ale czytałam i takie wpisy, że audiodeskrypcja była i dla nich jakimś doświadczeniem. to znaczy mówię o tych, którzy przezwyciężyli jakieś swoje przyzwyczajenia czy uprzedzenia i spróbowali "po niewidomemu" obejrzeć film z audiodeskrypcją.
Ja tam uważam, że audiodeskrypcja jest bardzo ptrzebna. Ciągle powtarzam, że widziałabym Harry'ego Pottera z audiodeskrypcją, ale to nie jest wclae proste, a angielskiego niestety, nie rozumiem na tyle, by z AD Harry'ego oglądać.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."
Nie rozumiem, czemu po polsku robi się tak mało popularnych filmów z audiodeskrybcją z innych krajów. No bo ja rozumiem, polskie robią, ale zza granicy jest bardzo mało ogólnodostępnych.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
This site uses cookies to enhance your experience.