Licytacja charytatywna na rzecz Fundacji Prowadnica - podejście drugie
Wróć do Archiwum Eltena#241 pates
Wiem, czyli układ UK. Czyli takiego np nie mam, ale to nie jest czysty standard.
#242 pates
A jaką masz klawiaturę Paulinux?
#243 Paulinux
Ja mam ThundeRobot K70T, ale szczerze mówiąc trudno jest ją gdziekolwiek dorwać, bo teraz na szybko sprawdzałam. Gość kupił ją w 2018 i używał dobre 2,5 roku, ja kupiłam używaną i dalej chodzi jak złoto.
#244 pajper
3 licytacje, dwie do dzisiaj, jedna do jutra. Jeszcze coś wieczorkiem wrzucę.
Myślę, że akcja potrwa do niedzieli.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#245 tomecki
Szkoda, że nie ma możliwości wysłania pytania z poziomu aukcji. Ciekaw jestem jak ta okaryna jest strojona. Ile dźwięków, jakie...
#246 pajper
12 dźwięków, od a do F.
Przy czym... Jeszcze nie nadaje się do grania koncertowego, to na razie zabawka.
Choć to, co zrobili w Prusie, jak najbardziej już się nadaje. :D Tylko oni mają komory do trzymania temperatury i wilgotności z precyzją, która dla nas jest nieosiągalna.
A to jest tak mega precyzyjny wydruk, że zmiana temperatury pod wpływem padania słońca tu może zaszkodzić. Dlatego starałem się drukować to jak najbardziej w nocy, co jest trudne przy 18-godzinnym druku. :D
Ale... Grać gra.
#247 Zuzler
Prooooszę, zróbcie licytację na zasadzie "wydrukujemy to, co będziesz chciał", najlepiej nie jedną. Miaaaau!
#248 Julitka
Łoooo, to ktoś poleeeeci z życzeniem równo. Nie radzę.
-- (Zuzler):
Prooooszę, zróbcie licytację na zasadzie "wydrukujemy to, co będziesz chciał", najlepiej nie jedną. Miaaaau!
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#249 pajper
Taka licytacja musiałaby mieć 3-cyfrową cenę wywoławczą pewnie.
Co innego drukować sprawdzone modele, a co innego projektować lub, nawet przy otrzymaniu pliku do druku, głowić się nad podporami, wypełnieniem, tratwami i całą resztą. To nie jest takie proste.
W firmie 3d za pojedynczy druk na życzenie bierze się od 150 zł w górę.
#250 Zuzler
Łeee taaam... :(
#251 Postukujacy
Czy mozna by zrobić np. taką wirtualną półkę z trofeami dla każdego usera na Eltenie? Chodzi o miejsce, w którym pokazane byłoby, według preferencji użytkownika, co i za ile wylicytował i w którym roku. Mogłyby być tam także pakiety sponsorskie, ale to już inna sprawa.
#252 pajper
Chętnych na "szklane pantofelki" albo "nic" zapraszam. :)
#253 Postukujacy
To kiedy drukowanie drukarki 3D na drukarce 3D?
#254 pajper
A nie wiem, może jutro... :D
#255 pajper
Na razie to ja kiedyś muszę zrobić takie pantofelki zdecydowanie nie szklane i pełnowymiarowe... Wtedy wreszcie Elten zasłuży na swą nazwę!
Ale to może w przyszłorocznych licytacjach. xD
#256 misiek
Pozdro dla kumatych.
#257 pajper
Chcieliście, będzie. Pracuję nad czymś z wiedźmina. Jak się uda, wrzucę na aukcję.
I tak, zamiast pisać Eltena, Dawid bawi się w smoothing figurek. :D
#258 Julitka
Ej, co jest, nikt mnie nie przebija? Tacy jesteście fajni, że chcecie mi wszystko oddać? :D
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#259 tomecki
Czy łatwo byłoby zrobić powiadomienie o przebiciu oferty? Takie coś powodowałoby, że trudniej byłoby zapomnieć o fakcie,a tak w ogóle ceny końcowe pewnie byłyby wyższe, bo JEDNAK SKORO NATYCHMIAST WIDAĆ, ŻE KTOŚ NAS PRZEBIŁ, AUTOMATYCZNIE MOŻNA CHCIEĆ PODBIĆ.
#260 MarOlk
Ale jest powiadomienie o przebiciu oferty...