Pytanie o spam na mailach.
Wróć do Sieci społecznościowe#1 daszekmdn
Cześć.
Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. Mam do Was pytanie.
Czy wy też zauważyliście, że po wprowadzeniu Rodo zmniejszyła się liczba spamerskich wiadomości na Mailach? Czy tylko mi się tak wydaje?
#2 Lowca_Androidow
Nie wiem, bo ja korzystam z poczty outlook.com i od kiedy ją mam, a jest to już kilka lat, nie otzzymałem ani jednej reklamowej wiadomości.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#3 Celtic1002
Mam takie właśnie wrażenie, że jest tego mniej.
Anna Frankowska
#4 hryniek
u mnie... ciężko stwierdzić, ale.. DO póki ono ląduje tam gdzie ma lądować to nie jest to dla mnie żadnym problemem
#5 balteam
u mnie nie zauważyłem różnicy na gmailu tyle spamu co zawsze.
#6 misiek
Pytanie głównie do tych co mają konto na O2. Tam zawsze było mnustwo spamu.
#7 hryniek
@Łysy: Raczej bez zmian
#8 daszekmdn
ale na interii sie ogarnęli troche.
#9 zvonimirek222
daszku, rodo nic tutaj nie zmienia.
Rodo nawet tutaj nie pomaga.
--Cytat (daszekmdn):
Cześć.
Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. Mam do Was pytanie.
Czy wy też zauważyliście, że po wprowadzeniu Rodo zmniejszyła się liczba spamerskich wiadomości na Mailach? Czy tylko mi się tak wydaje?
--Koniec cytatu
#10 daszekmdn
No, tyle że po jego wejściu u mnie tego mniej.
#11 hryniek
ALe czy to RODO faktycznie coś zmienia oprócz tego, że mamy jeszcze jedną informację więcej oprócz tych kukizów? Kto będzie chciał robić wałki i tak je będzie robił, co najwyżej płotkom się oberwie.
#12 midzi
Spamerzy z rodo i tak sobie nic nie robią, u mnie spamu jak było mało tak mało jest, filtry Gmaila robią swoje.
#13 misiek
Też jakoś nie narzekam.
#14 Puszkin
Jaakurat na gmailu jakoś spamu nie mam. Co innego o2, tam to jest tego od groma.
#15 misiek
I, dlatego tego od lat nie używam.
#16 Puszkin
Ja skonfigurowane w thunderbirdzie mam, ale ogólnie już rzadko tam te maile sprawdzam.
#17 Milena132
Nie zauważyłam, przynajmniej na interii. Ameryka ma chyba w d to całe rodo.
#18 daszekmdn
Jak się rejestrujesz na jakimś parapet.cn to tak może być ;).
Interia jest ogólnie spamerska i nawet mam filtr żeby wiadomości od @interia.pl kierował w dev null.
#19 zywek
Mi ostatnio straszne brednie na nvpsy przychodzą i nie wiem dlaczego.
#20 cinkciarzpl
Nic takiego. Jak oferty powiękrzaczy na fiuta przychodziły, tak przychodzą. Teraz jeszcze nawet po czesku :D