stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko
Wróć do Nowości#421 martinus
tyle tylko, że te ulepszenia u piere'a są dość drogie. Pierwsze kosztuje 2000 g, drugie jest za 10000, a jak mamy moda bigger backpack to można wykupić sobie jeszcze 2 dodatkowe rzędy
#422 Adasadula
to niby są drogie xd, jak ja w jeden dzień potrafię zgarnąć 20000G i bynajmniej nie na autofishingu :D. Jak logicznie ogarniasz skrzynki i dobrze układasz itemki to 4 bez problemu wystarczą
#423 matius
Mod dodaje tylko jeden rząt, nie dwa.
#424 martinus
aha, czyli domyślnie możemy mieć tylko 3 ulepszenia plecaka. To już wiem, gdzie się pomyliłem. Dzięki za sprostowanie matius.
#425 michal---
czy ten auto trawel pod klawiszami page up, page down, houm i end umie znajdywać przedmioty, czy tylko wejścia do rużnych lokacji?
#426 Adasadula
Czytaj readme, wszystko jest napisane, umie też lokacje
#427 michal---
czy można dać pomarańczowemu kotu jakieś jedzenie?, jak tak to jak
i jak sobie kupić więcej zwieżątek?
#428 martinus
więcej zwierzątek kupisz na ranczo u marnie.
#429 matius
Jest nowa wersja moda dostępności.
#430 exterminator
Bardzo się z tego cieszę.
#431 matius
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich graczy. Człowiek odpowiedzialny za zrobienie zpolszczenia do Stardew podjął się tłumaczenia naszego moda do tej gry. Nie napisał, kiedy to zrobi, ale możemy być pewni, że ukończy to zadanie.
#432 Zuza
Dobra, czas na głupie pytanie ode mnie: Czy da się wyjmować lub wkładać pojedyńczo przedmioty?
klienta.
#433 martinus
@zuza. Tak da się. Jeśli chodzi o skrzynki to robisz to wciskając right bracket ] na przedmiocie, i wtedy bierzesz jeden a [ left bracket, to wszystkie danego typu jakie masz. Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem.
#434 Zuza
Dzięki, przetestuję
klienta.
#435 exterminator
Bardzo dobrze wyjaśniłeś...
#436 martinus
gram w tą grę od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystko jeśli chodzi o klawisze wiem. Napiszcie proszę czy wam zdarzyło się tak, że wytworzyliście jakąś maszynę, a następnego dnia nie mogliście jej znaleźć. Ja na swoim zapisie gdzie mam już jesień, wytworzyłem maszynę do majonezu a kolejny dzień później już jej nie było, czy zawieruszyła się gdzieś pomiędzy przedmiotami i czy w takiej sytuacji muszę ją tworzyć od nowa?
#437 matius
Aktualizacja moda stardew access, ale to dosłownie drobiazgi.
#438 martinus
Dzięki @matius zrobiłem ją wczoraj. Nic szczegulnego tam nie było.
#439 sylwinka
hejka mam pytanie, pobrałam stardew acces ale gra mi nie działa tzn nvda nie współpracuje z grą nie czyta mi niczego. Możecie mi jakoś pomóc?
#440 Adasadula
Przeczytaj / daj logi z konsoli, jak rozumiem wszystko inne w stylu smapi poinstalowane :D?