stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko
Wróć do Nowości#361 matius
Ja takowego nie znam. Prubowałem w necie coś znaleść, ale mi się nie udało.
#362 Adasadula
Ja na padzie grałem, z tym że nie wszystko dostępne stockowo głównie operacje modowe i mapowałem klawisze, do czegoś takiego AntiMicro polecam, trochę dziwna ta apka, ale do ogarnięcia myślę bez problemu
#363 matius
Dnia 10 lipca była aktualizacja moda spolszczenia i już dostosowany został do wersji 1.6.
#364 matius
Ktoś wie jaka jest komenda do przeniesienia się gdzieś w tej grze? I jak odpalić konsole?
#365 mojsior
konsola jest pod alt tabem.
a przenoszenie to jest
debug wwarp i nazwa miejsca
\
#366 matius
Dzięki.
#367 djdenismusic
A ja mam takie pytanie. Jak w tej grze karmić kury? Kompletnie tego nie ogarniam.
#368 bratczyk96
Czy dobrze zrozumiałem iż ta gra jest płatna i czy jest jeszcze w innych językach jak angielski?
#369 Adasadula
świetnie zrozumiałeś :P, jest tłumaczenie ale zdaje się nie kompletne
#370 matius
Tłumaczenie jest kompletne, tyle, że część rzeczy my mamy po angielsku, bo mod, który sprawia, że gra jest dobępna jest po angielsku. Samo tłumaczenie to też mod.
#371 matius
A ja też mam pytanie. Czy ktoś umie przytwierdzić kalendarz na ścianie w domu? Bo mi to kompletnie nie wychodzi.
#372 mojsior
a jak kto jest teraz ze stawianiem budynków dla animali.
czy to nadal trzeba robić magiczną komendą, której oczywiście tera nie pamiętam, czy da się to jakoś po ludzku robić.
#373 matius
Budynki można stawiać inaczej. Jak uzbieram materiały to pokażę w następnym odcinku ze Stardew Valley. Bo to trochę tłumaczenia jest. Tylko z kupowaniem zwierzątek narazie to jedynie przez komende konsoli.
Mówię, że to trochę tłumaczenia, bo wybierasz budynek jaki chcesz wybudować, materiały musisz mieć w ekwipunku. Pojawia się mapa farmy. Ta mapa jest specyficzna, bo przeglądamy ją strzałkami, albo w. s. a. d, nie pamiętam. Jest specyficzna, bo nasz program nie pokazuje jakby całej mapy i jeśli dojedziemy do końca, czego nie zauwarzymy, to mapa się przesunie a razem z nią kursor. Dlatego co jakiś czas, co kilka pul, warto cofnąć kursor, aby przypadkiem nie skoczył o kilka kratek do przodu. Może to być denerwujące, ale do zrobienia. Jak już mamy interesujący naskafelek to klikamy lewy kwadratowy i Robin przechodzi do realizacji. Należy pamiętać, że jeśli, np. stodoła ma 6 na 4 pola to jest prostokontem i stanie właśnie w poziomie. Czyli sześć kratek w lewo i prawo, a cztery w pionie, góra, duł. Nigdy taki budynek nie stanie sześć kratek w górę i w duł oraz cztery w prawo i lewo. Drzwi budynków, nie wiem czemu, zawsze są od południa. I co ważne to pole, które wybieramy przez tą mapkę to lewy góny róg budynku.
Nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem. Dlatego myślę, że warto, aby poczekać na odcinek. W odcinku postawię albo silos, albo studnię.
#374 mojsior
ciekawe czemu kupowanie animali trzeba robić przez konsole, wydawać by się mogło że to można w modzie prosto zrobić, ciekawe co jest problemem, że nie można tego osiągnąć normlanie.
#375 martinus
No to następny odcinek ze star dev valley zapowiada się obiecująco.
#376 matius
Dobra, ogarnąłęm wieszanie obrazów i kalendarza na ściane w domu. I znowu ciężko to wytłumaczyć na pisaninę. xd
#377 martinus
To też mógłbyś zaprezentować na odcinku.
#378 djdenismusic
A ja mam pytanie z innej beczki.
jest gdzieś jakieś kompletne spolszczenie do wersji 1.6?
Na nexus mods znalazłem jakieś moocno wybrakowane.
Poza tym chyba zabugowane, bo nie mogłem dorzucać sianka dla kur.
#379 sylwinka
Pytanko za 10000000 punktów jak nakarmić szopa?
#380 zegarmistrz
A gdzie ty tam żeś szopa znalazła, bo to ciekawe?