EltenLink

stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko

Wróć do Nowości

#361 matius

Ja takowego nie znam. Prubowałem w necie coś znaleść, ale mi się nie udało.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-07-01 16:38

#362 Adasadula

Ja na padzie grałem, z tym że nie wszystko dostępne stockowo głównie operacje modowe i mapowałem klawisze, do czegoś takiego AntiMicro polecam, trochę dziwna ta apka, ale do ogarnięcia myślę bez problemu

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-07-01 18:28

#363 matius

Dnia 10 lipca była aktualizacja moda spolszczenia i już dostosowany został do wersji 1.6.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-08-03 15:10

#364 matius

Ktoś wie jaka jest komenda do przeniesienia się gdzieś w tej grze? I jak odpalić konsole?

2024-08-15 17:00

#365 mojsior

konsola jest pod alt tabem.
a przenoszenie to jest
debug wwarp i nazwa miejsca
\

2024-08-16 20:43

#366 matius

Dzięki.

2024-08-18 20:29

#367 djdenismusic

A ja mam takie pytanie. Jak w tej grze karmić kury? Kompletnie tego nie ogarniam.

2024-09-15 19:08

#368 bratczyk96

Czy dobrze zrozumiałem iż ta gra jest płatna i czy jest jeszcze w innych językach jak angielski?

Pozdrawiam
2024-09-15 19:15

#369 Adasadula

świetnie zrozumiałeś :P, jest tłumaczenie ale zdaje się nie kompletne

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-09-15 21:02

#370 matius

Tłumaczenie jest kompletne, tyle, że część rzeczy my mamy po angielsku, bo mod, który sprawia, że gra jest dobępna jest po angielsku. Samo tłumaczenie to też mod.

2024-09-16 12:16

#371 matius

A ja też mam pytanie. Czy ktoś umie przytwierdzić kalendarz na ścianie w domu? Bo mi to kompletnie nie wychodzi.

2024-09-16 12:17

#372 mojsior

a jak kto jest teraz ze stawianiem budynków dla animali.
czy to nadal trzeba robić magiczną komendą, której oczywiście tera nie pamiętam, czy da się to jakoś po ludzku robić.

2024-09-16 15:39

#373 matius

Budynki można stawiać inaczej. Jak uzbieram materiały to pokażę w następnym odcinku ze Stardew Valley. Bo to trochę tłumaczenia jest. Tylko z kupowaniem zwierzątek narazie to jedynie przez komende konsoli.
Mówię, że to trochę tłumaczenia, bo wybierasz budynek jaki chcesz wybudować, materiały musisz mieć w ekwipunku. Pojawia się mapa farmy. Ta mapa jest specyficzna, bo przeglądamy ją strzałkami, albo w. s. a. d, nie pamiętam. Jest specyficzna, bo nasz program nie pokazuje jakby całej mapy i jeśli dojedziemy do końca, czego nie zauwarzymy, to mapa się przesunie a razem z nią kursor. Dlatego co jakiś czas, co kilka pul, warto cofnąć kursor, aby przypadkiem nie skoczył o kilka kratek do przodu. Może to być denerwujące, ale do zrobienia. Jak już mamy interesujący naskafelek to klikamy lewy kwadratowy i Robin przechodzi do realizacji. Należy pamiętać, że jeśli, np. stodoła ma 6 na 4 pola to jest prostokontem i stanie właśnie w poziomie. Czyli sześć kratek w lewo i prawo, a cztery w pionie, góra, duł. Nigdy taki budynek nie stanie sześć kratek w górę i w duł oraz cztery w prawo i lewo. Drzwi budynków, nie wiem czemu, zawsze są od południa. I co ważne to pole, które wybieramy przez tą mapkę to lewy góny róg budynku.
Nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem. Dlatego myślę, że warto, aby poczekać na odcinek. W odcinku postawię albo silos, albo studnię.

Edytowano 2024-09-16 22:31

#374 mojsior

ciekawe czemu kupowanie animali trzeba robić przez konsole, wydawać by się mogło że to można w modzie prosto zrobić, ciekawe co jest problemem, że nie można tego osiągnąć normlanie.

2024-09-17 14:33

#375 martinus

No to następny odcinek ze star dev valley zapowiada się obiecująco.

May the force be with you!
2024-09-17 16:24

#376 matius

Dobra, ogarnąłęm wieszanie obrazów i kalendarza na ściane w domu. I znowu ciężko to wytłumaczyć na pisaninę. xd

2024-09-17 16:28

#377 martinus

To też mógłbyś zaprezentować na odcinku.

May the force be with you!
2024-09-19 10:45

#378 djdenismusic

A ja mam pytanie z innej beczki.
jest gdzieś jakieś kompletne spolszczenie do wersji 1.6?
Na nexus mods znalazłem jakieś moocno wybrakowane.
Poza tym chyba zabugowane, bo nie mogłem dorzucać sianka dla kur.

2024-09-23 08:25

#379 sylwinka

Pytanko za 10000000 punktów jak nakarmić szopa?

a
2024-09-23 08:55

#380 zegarmistrz

A gdzie ty tam żeś szopa znalazła, bo to ciekawe?

2024-09-23 14:13