Polowanie na pisanki 2022
Wróć do Archiwum Eltena#301 magmar Konto zarchiwizowane
BLOG BĘDZIE JEDEN I TYLKO JEDEN ZAWSZE AMEN!
#302 Zuzler
No to nie rób nic. :)
#303 magmar Konto zarchiwizowane
Zastanawiam się czy nie zrobić tylko tego co wpasuje się w konwencję, ale to nie tylko moja decyzja.
Wam życzę dobrej zabawy.
#304 daszekmdn
Wymień 10 skojarzeń (nie pod rząd) w wątku "Skojarzenia" na forum "Humor" grupy "Polska Społeczność Eltena" - 0 użytkowników ukończyło to wyzwanie.
No na pewno więcej.
#305 papierek
Przynajmniej bardziej kreatywne. A ci, co nie chcą to niech nie robią, w sensie nie musicie mieć takiego ciśnienia, żeby koniecznie zdobyć tę pisankę.
-- (Paulinux):
Ej, fajne te nowe globalki. :)
--
#306 daszekmdn
No nie wiem czy Cover jest taki kreatywny. Rozumiał bym użycie tego słowa w przypadku wyzwania polegającego na nagraniu / udostępnieniu własnej piosenki. Ciekawe, czy gdyby ktoś tak zrobił, dostał by wspomniane pisanki.
#307 Zuzler
Dawidzie, mówiłeś, że wyzwania blogowe do wtorku. Niemniej oznacza to w praktyce "do poniedziałku do 23.59,(9)" czy też "do wtorku do 23.59,(9)"?
#308 Julitka
Ja np. nie bardzo mam czas robić tym razem jakiekolwiek wyzwania, więc nie zrobię. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#309 Monte
A ja się cieszę, bo jedno z wyzwań idealnie wpasowuje się w treść mojego bloga. :) Powiedzcie mi tylko, jak oznaczyć wyzwanie?
#310 Monte
Dodałam Tag, ale nie wiem, czy dobrze.
#311 Monia01
Wpisy muszą pojawić się do wtorku, do godz. 23:59.
-- (Zuzler):
Dawidzie, mówiłeś, że wyzwania blogowe do wtorku. Niemniej oznacza to w praktyce "do poniedziałku do 23.59,(9)" czy też "do wtorku do 23.59,(9)"?
--
🇺🇦 🇵🇱
#312 Monte
Słuchajcie, czy w drabble liczy się też przyimki i spójniki?
#313 magmar Konto zarchiwizowane
Czy ma jakiś temat?
Czy ważna jest dokładna liczba słów?
-- (pates):
@Dash drabble to jest opowiadanie, które ma łącznie dokładnie 100 słów.
--
#314 pajper
Drabble to, jak napisał pates, forma opowiadania na 100 słów. Dokładnie 100 słów, wliczając łączniki, przyimki, wszystko.
Nie ma narzuconej tematyki czy formy.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#315 Monte
Słuchajcie, czy w tytule musi być słowo Drabble, czy ten wpis może mieć inny tytuł i Tag wystarczy?
#316 magmar Konto zarchiwizowane
Wprowadziłam CIę w lekki błąd wpis 345 pisanka_drabble
#317 Monte
OK, poprawię.
#318 magmar Konto zarchiwizowane
A oto moje drabble chciałam się po prostu sprawdzić.
Bardziej pasuje do konwencji tego wątku niż do naszego bloga.
Z pozdrowieniami i specjalną dedykacją dla tych, którzy w ostatnim czasie ucierpieli.
.
#319 magmar Konto zarchiwizowane
Jak się komuś spodoba niech bierze.
Kto pierwszy ten lepszy.
Nie będę sobie rościć praw do tego dzieła.
#320 Monia01
Drabble oczywiście nie zdobędzie pisanki, ponieważ nie zostało umieszczone na blogu.
Ale co do utworu, to w sumie zabawny i nawet się uśmiechnęłam, choć nie spodziewałam się rymów.
🇺🇦 🇵🇱