EltenLink

dostawa do domu

Wróć do Na zakupach

#61 papierek

Nie, właśnie mówiłem, że w everli jest ogromna przebitka w stosunku do glowo nawet.
czasem nawet 20%. Chociaż też sporo zależy od sklepu, a w glowo mam tylko biedrę, z everli mam kilka sklepów, dużo większy wybór.
-- (balteam):
No tak, ale w glovo była duża przebitka, Papierek mi mówił, że powiedzmy zamiast 100 zł, płacił z 120, jak dla mnie to spora różnica.

--

po co mi sygnatura?
2022-08-04 23:09

#62 Tygrysica

Auchan chyba też ma ceny jak w sklepie, ale pewności nie mam. To, że w everli jest wybór sklepów, stanowi, jak dla mnie, dużą przewagę tej aplikacji.

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-08-04 23:27

#63 Julitka

@Martita Zależy, gdzie mieszkasz, ale może dowozi do Ciebie Frisco? Panowie kurierzy zawsze są bardzo mili, nie przypuszczam, żeby był problem z wniesieniem paczki, o ile zgodzi się oczywiście portier.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
Edytowano 2022-08-05 10:14

#64 Martita98

@Julitka Niestety u mnie w Opolu Fresco nie dowozi.

2022-08-05 17:18

#65 balteam

No, w lisku też spora przebitka, patrzyłem na kilku produktach co prawda, ale tak z 30%, nawt jak powyżej stówki odetną kilka zł, no to jednak 100 zł zapłacić a 120, to wolę do sklepu z buta, zwłaszcza, że raczej to ta dolna granica, a nie górna różnicy między normalnymi sklepami.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-08-05 20:25

#66 damianzegarek

No u mnie czyli w Łodzi to akurat w mojej lokalizacji są dodawane nowe sklepy do Glovo czyli poza Biedronką i Biedronką expres mamy też Auchana i jakieś tam sklepy typu delikatesy, jest także oferta monopolowa rozrastająca się wczoraj np. mogłem kupić kraftowe piwa. Faktem jest, że ilość sklepów zależy od lokalizacji mam wrażenie, bo u Skrzypeńki Glovo nie ma nic z czego dostarcza. A Frisco do Łodzi dostarcza czy to tylko Warszawa? Moglibyście coś więcej napisać? Kiedyś na to patrzyłem i wtedy chyba Łodzi nie było z tego co pamiętam.

2022-08-05 20:34

#67 damianzegarek

No a co do tego Carrefoura w Everli to oni mają jakieś podejrzanie wysokie ceny i nie wiem czy to faktycznie tak tam jest, czy Everli nie do końca pisze prawdę o cenach takich jak w sklepie.

2022-08-05 20:35

#68 papierek

nie, oni tam serio mają drogo

po co mi sygnatura?
2022-08-06 02:54

#69 papierek

Może i tak, ale jak mam biedre 2 przystanki dalej, użerać się z tymi ludźmi, którzy nam mają pomagać w robieniu zakupów to ja wolę dopłacić nawet.
Zwłaszcza, że jak prosisz o pomoc w zakupach, to musisz mieć konkretną listę. A czasem nie wiesz dokładnie czego potrzebujesz, a tak jak sobie poprzeglądasz, to coś ci wpadnie.
Blisko mam tylko żabkę i deliketasy, w któych i tak jest drogo.
No i nie proszę się nikogo, a jeszcze może być jedna osoba na sklepie, która mi wtedy nie pomoże, muszą kogoś wołać, za dużo zabawy.
-- (balteam):
No, w lisku też spora przebitka, patrzyłem na kilku produktach co prawda, ale tak z 30%, nawt jak powyżej stówki odetną kilka zł, no to jednak 100 zł zapłacić a 120, to wolę do sklepu z buta, zwłaszcza, że raczej to ta dolna granica, a nie górna różnicy między normalnymi sklepami.

--

po co mi sygnatura?
2022-08-06 02:58

#70 Julitka

Z buta to można, jak nie kupujesz ośmiu soków pomarańczowych, czterech butelek wody, 12 lub więcej rolek papieru toaletowego, pewnych artykułów chigienicznych, których nazw nie wolno wymawiać, dwóch kilo cukru, dwóch paczek herbaty, dwóch słoików suszonych pomidorów, rolki worków na śmieci, paru czekolad i batonów, trzech butelek mleka i paru innych rzeczy. :D
Jak mieszka się na swoim, tzn. konkretniej w mieszkaniu, też zmieniają się priorytety jednak. Wolę zapłacić we Frisco trochę więcej, zwłaszcza że jestem stałym klientem i mam zniżkę, no i wiem, jak zrobić, żeby było taniej, niż się zabić pod ciężarem.
Fakt, że jestem tym szczęśliwcem, do którego dowozi Frisco.
Ale z drugiej strony coś mi się wierzyć nie chce, żeby właśnie takich suchych produktów nie dowoziło nawet do Opola, skoro kurierem DPD dowożą nawet do Piątku. :D
-- (balteam):

--

2022-08-06 10:03

#71 Tygrysica

Zgadzam się z Julitką, jak nigdy, hie, hie. Jak mam iść do sklepu, to znaczy jechać kilka przystanków autobusem, robić ładną minę do pań z kasy, żeby mi któraś pomogła, potem znosić jej humorki, bo ona to się na magazyn śpieszy, tam na nią robota czeka, więc proszę się decydować prędzej... Wolę poprzeglądać towar online i zamówić z dostawą do chaty.

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-08-06 22:04

#72 damianzegarek

To jest to, wychodzę z dokładnie takiego samego założenia. Jest możliwość dostawy, to korzystam. Z resztą ja do wszystkiego podchodzę w ten sposób. Jeśli coś można, i ułatwia, to byłbym szalony utrudniając sobie specjalnie życie. :)

2022-08-07 07:02

#73 balteam

Ja akurat w Lidlu mam spoko obsługę, więc jeśli nie mam z kim iść, to na luzie tam mogę chodzić, bo w kilka minut też zakupy zrobię i dlatego nie chce mi się płacić powiedzmy stówę dodatkowo w ciągu miesiąca za dowóz, no ale też mam sklep całkiem blisko, więc mogę na luzie sobie na to pozwolić.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-08-07 10:56

#74 Julitka

Ja korzystam z dostawy, bo w przeciwieństwie do osoby widzącej ne przejadę sobie wózeczkiem i nie dźwignę dwóch zgrzewek wody, a dodatkowo muszę polegać na łasce obsługi sklepu, która pomoże lub nie pomoże i da to, co chcę lub da to, czego nie hcę.
-- (damianzegarek):
To jest to, wychodzę z dokładnie takiego samego założenia. Jest możliwość dostawy, to korzystam. Z resztą ja do wszystkiego podchodzę w ten sposób. Jeśli coś można, i ułatwia, to byłbym szalony utrudniając sobie specjalnie życie. :)

--

2022-08-07 11:56

#75 grzegorzm

Ja nie korzystamz dostaw,ponieważ jeszczewodę można tamzamówić,ale to i 200 metrów to przejdę dosklepu i sobie przywiozę lub przyniosę w plecaku, jak kiedyś korzystałem kilkarazy to po pierwsze z kurierami zGlovo nie możnasię do gadać więc często czegoś nie ma więc ostatecznie i tak do sklepu trzeba iść jeśli to coś ważnego.
Co do samego chodzenia do sklepów to ja nie mam problemów i nigdy ich nie miałem, sprzedawcy w 99 procent pomagają.
Robię listę w głowie albo telefonie a niekiedy zdarza się, że ją drukuję ijuż.

2022-08-07 12:15

#76 mustafa

Ostatnio do ewerli dodali netto. Ceny niby też jak w sklepie, ale oile w kauflandzie przykładowa papryka za 3zł, to tam 4,20. Kurczaka przykładowo w ogóle nie było, więc rozbieżności między marketami też są. Nie mniej jednak, chciałem spróbować, ale szybko zrezygnowałem. Nadal zostaje przy kauflandzie.

-- (damianzegarek):
No a co do tego Carrefoura w Everli to oni mają jakieś podejrzanie wysokie ceny i nie wiem czy to faktycznie tak tam jest, czy Everli nie do końca pisze prawdę o cenach takich jak w sklepie.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-08-07 13:55

#77 damianzegarek

Julitka ja tego totalnie nie krytykuję, wręcz przeciwnie, w pełni popieram :)
Mustafa z tym Netto to lipa straszna i asortyment średni i to nie tylko w Everli, ale i stacjonarnie odpada. Też z Everli to albo Kaufland, albo Lidl.

2022-08-07 14:37

#78 Zuzler

U mnie nawet tego Kauflanda nie ma. A jak chodzi o robienie zakupów, to, gdybym musiała jeszcze kiedyś pójść do swojego Lidla, a to niestety nie tak znów blisko, chyba ostatecznie pożyczyłabym od nich wózek, żeby te zakupy dotargać do chałupy. Pytałam, można to zrobić.

2022-08-07 14:51

#79 papierek

no najgorzej, jak nie ma się listy w głowie, ani na telefonie tylko coś się na spontanie szuka, a ja tak mam

po co mi sygnatura?
2022-08-07 15:24

#80 balteam

No to się po prostu pisze wcześniej, robi listę, która ma większość rzeczy, a jak idzie się z kimś, to prosi o to, żeby przeczytał co jest do okoła ciebie.
Ewentualnie wejdź na jakiegoś liska, przejrzyj co tam jest i sobie listęzrób do lidla.

2022-08-07 15:29