Hmmm, postaraj się cytować wpisy, to nie jest trudne, jeśli interesuje CIę jakiś wpis i chcesz na niego odpowiedzieć wciśnij control d i jechane. A ja mimo, że nie jestem facetem również lubię obdarowywać. Uwierzcie, nawet istotę ludzką, którą poznało się w sieci można obdarować. Wszystko zależy od zaufania i emocjonalnego zaangażowania.
-- (Lipad): raczej nie, mężczyzn może zniewolić tylko kwiat który pachnie a niektóre przestają po jakimś czasie. Ja pamiętam z dzieciństwa bardzo lubiłem i chyba do dziś lubię zapach Maciejki, która zawsze wieczorami pachniała, mój tato jak się dowiedział, że to lubię sadził jej mnóstwo w ogróódkach po obu stronach ścieżki do domu. I fajnie było usiąść sobie wieczorem na ławeczce letnią porą i odlecieć z silnym zapachem Maciejki. Taty już dawno niema a Maciejka gdzieś tam jest pozostając we wspomnieniach. i jak ją poczuję gdzieś tam przechodząc wieczorową porą zawsze się zatrzymuję i komentuję ten fakt.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Jakby mnie to interesowało, to bym napisał. Ja się o tym dniu mężczyzny dowiedziałem jakieś 2-3 lata temu, a całe dotychczasowe życie żyłem jedynie dniem matki, ojca, kobiet i dziecka. Pozostałe, np. kota, seksu, itd. to poznaję w ciągu ostatnich lat, ale jakoś nie zwracam na nie większej uwagi.
19 listopada to dzień, który Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła Międzynarodowym Dniem Mężczyzn, ale nigdy nie widziałem tego dnia obchodzonego nigdzie. Właśnie dowiedziałem się o tym dniu 2 lata temu, a 11/19 to także światowy dzień toalety. Nie rozumiem, dlaczego umieścili te dwa święta tego samego dnia.
“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”