Wojna na Ukrainie ad. 2022
Wróć do Wątki archiwalne#461 misiek
Ale co by nie mówić zaobserwowałem wczoraj dziwne zachowanie jednej z telewizji. Podczas gdy rosyjscy skoczkowie narciarscy skakali następowało milczenie, a po kilku minutach sami komentatorzy stwierdzili, że nie będą się w ogóle odnosić do wyczynów skoczków rosyjskich. Ja rozumiem, wojna i w ogóle, ale co zawodnicy są winni? Chyba, że ja czegoś nie wiem, a oni uczestniczą w wojnie. O co tu chodzi?
#462 djsenter
Trochę odbija ludkom z show businessu
#463 papierek
To tak, jak byś zapytał czemu rosję wykluczono z eurowizji, skoro to nie piosenkarze rozpoczęli wojnę.
-- (misiek):
Ale co by nie mówić zaobserwowałem wczoraj dziwne zachowanie jednej z telewizji. Podczas gdy rosyjscy skoczkowie narciarscy skakali następowało milczenie, a po kilku minutach sami komentatorzy stwierdzili, że nie będą się w ogóle odnosić do wyczynów skoczków rosyjskich. Ja rozumiem, wojna i w ogóle, ale co zawodnicy są winni? Chyba, że ja czegoś nie wiem, a oni uczestniczą w wojnie. O co tu chodzi?
--
#464 Postukujacy
Leci wielki ban, ban na wszystko co ruskie.
Własnie czytam, że:
FIFA i UEFA zawieszają rosyjskie kluby i reprezentacje we wszystkich rozgrywkach.
Źródło: cowkrakowie.pl FB
#465 Paulinux
Pajper, raczej to nie fake, słyszałam o tym z kilku legitnych źródeł.
#466 Postukujacy
Orban podobno współpracuje i liczy na poparcie Putina w kolejnych wyborach. Może stąd taka własnie decyzja.
#467 Postukujacy
Informacja za: sekurak.pl
"Uwaga na nieprawdziwą informację. Putin nie wkracza do Polski [ale cyberzbóje próbują wbić się na wasze konta na FB]". W skrócie nie klikajcie byle czego, nie ufajcie niesprawdzonym domenom, nawet mającym podobny adres do Wam znanego np. Facebooka. Po wejściu wyskakuje logowanie, podajecie dane myśląc, że to FB kazał się Wam zalogować, bo strona wygląda podobnie. A tu dane poszły do cyberzbójów :)
#468 balteam
cyberzbóje wymiata :P
#469 Paulinux
Tak, szczególnie dla osób nie używających RHVoice
#470 zywek
Tak, proszę państwa, a valve zablokował cs'a w Rosji :D żałosne wszystko.
#471 Postukujacy
Zabawny Fake:
Anonymous: Hakerzy 3 marca wyczyszczą wszystkie rosyjskie konta bankowe, a pieniądze przeleją do Ukrainy.
Źródło: cowkrakowie.pl FB
#472 Postukujacy
Ludzie wystawiają w Google opinie rosyjskim knajpom np. w Moskwie i innych miastach. W opiniach piszą, że Putin najechał Rosję, a wystawiają 5 gwiazdek by nie niszczyć biznesów restauratorom. Rosyjska ludność nie jest świadoma faktów i ciężko się przebić przez propagandę z informacjami o wojnie. Dzięki temu przy okazji zdobywają odznaki np. przewodnika o Moskwie xD Ciężko to będzie Googlom zablokować.
#473 magmar
Rosja rzuciła bombę próżniową.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#474 Postukujacy
Co tam na froncie dziś? Podobno kolumna wojskowa miała aż 64 km, prawda to czy jakieś fake newsy znalazłem?
#475 djsenter
Hakerzy posuwają się za daleko.
#476 Postukujacy
Wysyłanie informacji w języku polskim nie jest fair, wplątuje nas w konflikt w wredny sposób.
#477 nuno69
Ale o co chodzi z informajami w języku Polskim? A z kolumnadą to prawda, są zdjecia satelitarne
#478 nuno69
Jeszcze podobno wojska białoruskie weszły na Ukrainę. Tak trochę obronię diabła, ale Łukaszenka ma guzik do powiedzenia tam, bo ich armie są złączone
#479 Postukujacy
A bo cośczytałem, że anonymous publikują informacje w j. polskim.
#480 pajper
Dość proste i zwięzłe wyjaśnienie, jak można pomóc...
https://bezprawnik.pl/razem-przeciwko-rosyjskiej-propagandzie/
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.