EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Wróć do Wydarzenia i nowiny

#181 adelcia

no wlasnie unas tes tego troche jest.
jak bedzie jakas znana mi orgnzacja cos zbierac, to dolacze. ale inaczej nie ma mowy.
-- (tomecki):
Uwaga na fejkowe zbiórki kasy, które powstają jak grzyby po deszczu.

--

2022-02-25 15:08

#182 cinkciarzpl

Podsumowanie i nieco szczegułów na czternastą
https://defence24.pl/sily-zbrojne/rosyjska-ofensywa-na-kijow

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2022-02-25 15:09

#183 cinkciarzpl

Btw,
Dobra robota Polsat News. Konkrety. Za to TVN jak zwykle rozpolitykowany.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2022-02-25 15:10

#184 adelcia

a ja to mam tak niekryticzne myslenie ze ktokolwiek mogl by mi wcisnac cokolwiek i niewiedziala bym ktora tw mowi co jest faktycznie grane a ktora nie.
jak to odroznias?
-- (cinkciarzpl):
Btw,
Dobra robota Polsat News. Konkrety. Za to TVN jak zwykle rozpolitykowany.

--

2022-02-25 15:13

#185 nuno69

Ja wogóle ignoruję wpisy które mówią coś o polityce Dudy czy Tuska. Interesuje mnie to, co postanowione i zrobione, a nie to, co mmoże będzie kiedyś.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-25 15:16

#186 cinkciarzpl

Bardzij chodzi mi o sposób prowadzenia relacji. Na Polsacie ciągłe relacje z Ukrainy, rozmowy z ekspertami, jeśli pojawi się wiarygodny news to jest podawany, masz wrażenie faktycznie pełnej informacji z tego co tam się dzieje. Na TVN dzisiaj widzę główny nacisk na uchodźców z Ukrainy, zapraszanie polityków publicystów i gadanie a co by było, gdy by było. No jakieś to takie tuti tuti

2022-02-25 15:21

#187 Monia01

Czechy także zamykają przestrzeń powietrzną

🇺🇦 🇵🇱
2022-02-25 15:24

#188 cinkciarzpl

Cyber i Anonymous też się włączają.
Obecnie nie działają między innymi witryny: sovam.com, com2com.ru, ptt.ru, mil.ru, government.ru, kremlin.ru, rt.com -

2022-02-25 15:26

#189 pajper

Powiem wam szczerze, że byłem nieco naiwny. Wydawało mi się, że co jak co, ale po najeździe na Ukrainę Europa się przestraszy Putina na tyle, by jakieś poważniejsze sankcje wprowadzić.
Że zastanowią się: skoro Putin może od tak najechać Ukrainę, to może kiedyś najedzie i nas?
Nie spodziewałem się interwencji militarnej, to jakby inna sprawa, Ukraina nie jest w NATO, ale jak mówiono o bezprecedensowych sankcjach, to spodziewałem się konkretnych ruchów.

A tak naprawdę obserwujemy Kampanię Wrześniową 2.0, z Ukrainą jako głównym graczem.
Smutne.
Mam tylko nadzieję, że bez drugiego aktu 17 dnia.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2022-02-25 15:29

#190 nuno69

Będzie akt 17 dnia, a zamiast Stalina będzie szwabstwo.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-25 15:38

#191 cinkciarzpl

No gaz już płynie Jamalską rurą. Szkoda słów. Zresztą o czym tu mówić jeśli Niemcy są uzależnione od ruskiego paliwa i jeszcze wpisali go do strategii rezygnacji z węgla jako zieloną energię.

2022-02-25 15:43

#192 nuno69

No i niby są gadki o wywaleniu Rosji z rady Europy. Co jednak z tego, skoro i tak Berlin prawdopodobnie to zablokuje?

2022-02-25 15:44

#193 nuno69

Putin i Lawrov usankcjonowani, no i Litwa przerzuci do Ukrainy trochę sprzętu, w tym karabinów maszynowych

2022-02-25 15:55

#194 Postukujacy

Ma ktoś dobre źródło materiałów audio czy takie rzeczy w ogóle nie docierają w Internety?

INFP
2022-02-25 15:57

#195 nuno69

Chodzi ci o coś takiego, co na przykład z Wyspy Węży? Są, ale bardzo szybko znikają. To jest jeden z niewielu wyjątków, który nadal jest na Youtube i dobrze się tam trzyma.

2022-02-25 15:59

#196 Postukujacy

Tak o takie materiały mi chodzi. Wiem, to może straszne, że człowiek chce to usłyszeć, ale kto nie ogląda zdjęć? Po prostu inna forma. Może stan wojny blokuje pozwolenia na to, czy raczej Youtube cenzuruje?

INFP
2022-02-25 16:02

#197 djsenter

Ludzie mają prawo do prawdy, nie rozumiem polityki serwisów typu Youtube właśnie, które wszystko cenzurują.

Senter San
2022-02-25 16:04

#198 Monia01

Prawda na wojnie to rzecz względna. Ot na przykład można to zobaczyć przy opisywaniu strat i poległych u siebie i u przeciwnika

🇺🇦 🇵🇱
2022-02-25 16:10

#199 Postukujacy

Tak, ale nagranie ukazujące jak jedzie samochód, czy jak wybucha granat, nie jest względne. A mimo to jest usuwane.

INFP
2022-02-25 16:11

#200 magmar Konto zarchiwizowane

Historia lubi się powtarzać, Anglia i Francja zrobiła, albo nie zrobiła dokładnie tego samego.
Ktoś w dzienniku smutno to wyraził suma sumarum Ukraina została sama, nie ma co liczyć na traktaty, sankcje, "mocną stroną" Europy zawsze była papierologia.

-- (pajper):
Powiem wam szczerze, że byłem nieco naiwny. Wydawało mi się, że co jak co, ale po najeździe na Ukrainę Europa się przestraszy Putina na tyle, by jakieś poważniejsze sankcje wprowadzić.
Że zastanowią się: skoro Putin może od tak najechać Ukrainę, to może kiedyś najedzie i nas?
Nie spodziewałem się interwencji militarnej, to jakby inna sprawa, Ukraina nie jest w NATO, ale jak mówiono o bezprecedensowych sankcjach, to spodziewałem się konkretnych ruchów.

A tak naprawdę obserwujemy Kampanię Wrześniową 2.0, z Ukrainą jako głównym graczem.
Smutne.
Mam tylko nadzieję, że bez drugiego aktu 17 dnia.

--

2022-02-25 16:13