Bywa, że gdy piszemy na klawiaturze komputera lub na maszynie brajlowskiej, obsunie się w którąś tam stronę paluch lub, w wypadku brajla, któryś punkt się nie dobije i powstać z takiego obsunięcia mogą intrygujące neologizmy albo zwykłe wyrazy, ale w kontekście reszty tekstu dające ciekawe efekty. Przykłady: gdy nacisnąć o jedną literę w lewo powstać może przysranek zamiast przystanku, serwerka a nie serwetka oraz mój ulubieniec: gej :* zamiast hej :) No to co, szukamy dalej? :)
Oł jea. A liczy się też brajl i niedopisany punkt/faktycznie obsunięty paluch? Bo jeśli tak, to oczywiście klasyczne "Idę srać" zamiast idę spać, oraz autentyk z mojej historii pisania brajlem: "Idę ssać".
Parafrazując pewien skecz z Kowalewskim: piszesz "Miłego dnia kochanie", a palec się obsunął i wyszło "Ty stara k...wo, zmarnowałaś mi dwadzieścia lat życia".
Komu się tak obsunie? Czasem z przyzwyczajenia np. :D Ja miałem długo coś takiego, że chcąc napisać kury pisałem k*rwy xD prawie nie używam słowa kury, to wiadomo czemu tak wyszło.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
No wiesz, i jest koło o, więc właśnie takie cuda tu symulujemy. A presety pod palcami to jest rzecz związana z konkretnymi użytkownikami i tego symulować nie ma raczej sensu.