magmar — Wpis 21 z 36
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Najpierw do Magdy, niestety tego vloga już nie ma, gdzie to było, ale jeszcze mi się przypomniało, no nie, nie, niech to się mówi, nie ukrywam nic, wiadomo, będę szczery, no trudno. W ramach wymyślania, co by tu jeszcze powiedzieć, żeby pisankę ewentualnie zdobyć, w słoweńskim radiu publicznym przez lata, nie wiem czy jeszcze tak jest, ale jak jakaś, jak się zbliżała pełna godzina i akurat miała być jakaś dłuższa, jakieś dłuższe wiadomości miały być, to przez chyba minutę kukała sobie kukułka, kukuła sobie kukałka, super. I kukała sobie zawsze trzymać. Trzy razy z rzędu, potem krótka przerwa i potem znowu trzy razy z rzędu i to był ich sygnał czasu, chyba dlatego, że łączyło się więcej stacji, żeby był czas, ale ja się troszkę boję takich rzeczy, jak się tak coś powtarza przez dłuższy czas trochę i ja zawsze pamiętam jak tego słuchałem, to lepiej wyłączałem i włączałem dopiero po chwili, żeby już był ten dżingiel, bo się bałem kiedy, kiedy to się skończy i kiedy będzie rzeczywiście sygnał. Nie zapomnijcie zasubskrybować oraz zafollowować mnie na Facebooku!
No mi niestety nigdy nie udało się nic złapać takiego jakiegoś oryginalnego, jedyne takie jakieś nietypowe może bardziej, to były po prostu dźwięki wynikające z zakłóceń, czyli jakieś piski pojedyncze między stacjami. I to tyle z takiego nietypowego strojenia jakiegokolwiek radia.
No to słuchajcie, skoro jest tak, to myślę, że to wspomnienie będzie też w temacie. Mam kolegę, który urodził się w roku 64 i studiował w Pradze w latach 80 w szkole muzycznej i on opowiadał, że łapał na którejś określonej częstotliwości na falach średnich. I to bardzo dobrze. Zawsze parę minut przed pełną stację, gdzie generalnie była cisza i co jakiś czas jakaś kobieta liczyła od 51 do 60. Później, nie tak dawno temu pytałem o to innego kolegę, który też może to pamiętać i on mi mówił, że to gdzieś z Pragi nadawali z miejsca, gdzie były wtedy zagłuszarki chyba. Tak? Nasze komunistyczne i nie pamiętam już teraz o co chodziło, ale no takie kwiatki u nas w latach 80 się pojawiały i do dzisiaj konkretnie nie wiem co to jest. Pewnie coś związanego z reżimem naszym wtedy co był.
البحار الليبيون اتركوا سفنكم طورا اتركوا معجاتكم وارجعوا الى اجرادكم وبيوتكم نظام الخزافي يمسح قرار الامم المتحدة الذي يأمر بانشاء الاعمال العزائية في بلدكم محمايتكم اتركوا سفنكم طورا لا تحاولوا ان تعودوا الى سفنكم البحار الليبيون اتركوا سفنكم طورا اتركوا معجاتكم وارجعوا الى اجرادكم وبيوتكم نظام الخزافي يمسح قرار الامم المتحدة الذي يأمر بانشاء الاعمال العزائية في بلدكم محمايتكم اتركوا سفنكم طورا لا تحاولوا ان تعودوا الى سفنكم البحار الليبيون اتركوا سفنكم طورا رجال عودة اتركوا الى السفنة بسهولة اتركوا المساعدة الى الاسئلة الى والدكم او البيت قد يحدث قتالات الارئيس في البيت وتطلع لينتهاء العناصر الرئيسية اتركوا الى السفنة بسهولة لا تدخلوا الى السفنة BEHIND YOU اشتركوا في القناة
Девушки отдыхают... Девушки отдыхают... Девушки отдыхают... Девушки отдыхают... Девушки отдыхают... Девушки отдыхают... Девушки отдыхают...