NoteBook - jakiego polecacie do 3000ZŁ?
Wróć do !Archiwum#1 Adasadula
Witam. Ostatnio pomyślałem sobie że przydał by mi się jakiś NoteBook. tylko jakiego wybrać. Tych szajsów z atomami nie chcę nawet dotykać. Chodzi mi o coś najlepiej z intelem, mającym maksymalnie 14cali ekranu, dysk oczywiście SSD, w miarę rozsądna cena. Fajnie by było, jak by ten laptopik był w cenie plus minus 3000ZŁ.
#2 papierek
huavei matebook 13 tak na szybko, cena jest taka, jak chcesz, ma 13 cali, lekki, solidny, intel core w wersji niskonapięciowej na pokładzie.
#3 misiek
Polecam jak powyżej, ale możesz jeszcze poszukać czegoś od Asusa/ Acera. Przy twoich kryteriach to zmulony Atom nie wchodzi w grę w żadnym wypadku.
#4 misiek
Albo jakiegoś Lenovo nawet, ale to dalej musiał byś się pytać użytkownika Daszekmdm. On ma jakiegoś całkiem spoko, z dobrymi parametrami i solidnie wykonanego. Ja miałem 7 lat i przez ten czas awaria hdd pod koniec, a takto spoko.
#5 pates
Acer swift 3. Bezapelacyjnie najleprzy w swojej cenie. Teraz troszkę drożej ale są promocje. Ekran 14, najnowsza i5 albo i7 niskonapięciowa oczywiście, 8 albo 16 gb ram, dysk 512 gb, lekki, metalowy i ma normalne usb w przeciwieństwie do huaweia
#6 Adasadula
Ten Acer fajnie się prezentuje. Zastanowię się pomiędzy tym a Huawei ale dzięki za opinie. Chyba że ktoś da coś ciekawszego, to popatrzę.
#7 Pitef
Wystawiłem na grupie Kupię/ Sprzedam, jedynie bateria do wymiany. Tak to, stara szkoła robienia laptopów.
#8 papierek
Tak, ale ten twuj ma jakiś stary procesor, cegła taka no i dość stary, jak ma do wydania 3000 to nie ma sensu kupować takich staroci za 400
#9 Adasadula
Niestety, jak dla mnie ten laptopik ma za słaby procesor.
#10 misiek
W takim razie Acer jak dla mnie wygrywa bezapelacyjnie. Pitef dobre, to tak jak byś kupującemu nowiutkiego Mercedesa polecał starego Gulfa 3.
#11 Pitef
Napisałem z myślą, iż kolega może by przyoszczędził, a do takich zadań lapek by się nadał. To tylko propozycja, nikomu nie wtykam na siłę.
#12 Adasadula
Tak, raczej Acera kupuję, chociaż jak ktoś by podrzucił coś bardziej opłacalnego to jestem otwarty na propozycję.
#13 pates
Czekaj, to acerek nie jest opłacalny? 16 gb ram, 512 gb ssd, intel i5 1135g7, ekran 14, 2 mikrofony zkądinąt całkiem dobre, brzęczyki, wifi 6, czytnik palucha, 2 usb 3 i jedno c nawet da się przez to ładować, hdmi, metalowa obudowa,
#14 Adasadula
Oczywiście że jest. Mówię tylko, że jeżeli ktoś będzie miał jakąś bardziej opłacalną ofertę to z chęcią sobię popatrzę.
#15 pates
Ciężko chyba, że chcesz dotykowy ekran
#16 Adasadula
A jak coś takiego z NVDA współpracuje?
#17 pates
Tak nawet ok, ale raczej jako ciekawostka
#18 zywek
Nie no, ja sobie chwalę
#19 Adasadula
A z jakiego lapka korzystasz?
#20 sanklip
Też polecam swift3.