EltenLink

Odkurzacz pionowy

Wróć do W domu

#41 Numernabis

Odkurzacz pionowy Tefal x force flex
Ma tryb pracy auto, ma 3 tryby pracy i dodatkowo turbo, które mamy jako dodatkowy cyngiel, ciągniemy i ssie turbo i wówczas wciąga sierść z dywanem :)
Dodatkowo ma ssawkę z dwoma przypinanymi na rzepy krążkami z materiału takiego jak płaskie mopy i te krążki się kręcą, jest tutaj wypinany pijemnik na ciepłą wodę, wlewamy, wpinamy i odkurzamy, to znaczy mopujemy, w trakcie mopowania wciąga jakieś niedociągłości, coś tam dodatkowo zbierze z podłogi.
Prosty w obsłudze, dość cichy i lekki.
Uchwyt do zamontowania na ścianie, podczas uumiejscowienia go w tym uchwycie włącza się ładowanie, oczywiście wcześniej trzeba złożyć ten uchwyt tak żeby tam była końcówka od ładowarki.
Akumulator wymienny, jak przy wkrętarkach.
Rura jest łamana w połowie więc bez zbytniego schylania można odkurzać pod stołęm, nieco wyższym łóżkiem itp.
Kilka wymiennych ssawek, jest też specjalna do tapicerek i łóżka, bo ściąga właśnie sierść, jest mała. Jest też szczelinowa, zwykła duża i mała ssawka z elektroszczotkami. wszystkie te szczotki, mopująca, duża z elektroszczotką i mała z elektroszczotką mają diody, dla widzących super, bo oświetlają podłogę.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-12-07 19:10

#42 CzarnyPies

Dzięki, sprawdze sobie

2025-12-07 21:17

#43 djsenter

Kupiłem ostatnio odkurzacz pionowy za nie całe dwie stówy i sam się dziwię, ale robił robotę, tylko potem chyba kabel mi się rozwalił w środku i przestał działać po miesiącu zaokrąglając. Na moje potrzeby ciągnął dobrze, ale, a jakiegoś ewidętnego napięcia na kablu nie zauważyłem, ale to jest jedyna teoria, która mi przychodzi do głowy.
W każdym razie nie mogłem się spodziewać cudów, więc teraz szukam czegoś troszkę droższego, ale do ogarnięcia po niewidomemu, czyli najlepiej bez apek i ekranów dodatkowych, ewentualnie z dostępną appką na IOS.
Polecicie coś? Może do pięciu stówek, czy to za mało jak na porządny sprzęt?

Senter San
2026-01-19 16:32

#44 CzarnyPies

Obczaj sobie coś takiego: https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-bezprzewodowy-pionowy-reczny-14w1-led-mozano-handy-pro-16037352866?dd_referrer=

Daje radę odkurzyć 70 kilka metrów dwa razy na najniższym trybie ssania i mówią, że jest dobrze. A no i z sierścią labradora też sobie radzi.

2026-01-19 21:48

#45 djsenter

Kurcze, z tego co zdążyłem poczytać na jego temat, brzmi jak mega opcja do moich potrzeb mieszkaniowych :)
Podoba mi się ten dodatkowy akumulator, dzięki czemu odkurzacz nie musi być cały czas podłączony do kontaktu i nie będzie się trzeba martwić o to, czy kabel sięgnie czy nie.
Dziękuję!

Senter San
2026-01-21 14:44

#46 Julitka

Masz takowy?
-- (CzarnyPies):
Obczaj sobie coś takiego: https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-bezprzewodowy-pionowy-reczny-14w1-led-mozano-handy-pro-16037352866?dd_referrer=

Daje radę odkurzyć 70 kilka metrów dwa razy na najniższym trybie ssania i mówią, że jest dobrze. A no i z sierścią labradora też sobie radzi.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-21 15:52

#47 Julitka

Ale tego akumulatora nie ma w zestawie chyba...
-- (djsenter):
Kurcze, z tego co zdążyłem poczytać na jego temat, brzmi jak mega opcja do moich potrzeb mieszkaniowych :)
Podoba mi się ten dodatkowy akumulator, dzięki czemu odkurzacz nie musi być cały czas podłączony do kontaktu i nie będzie się trzeba martwić o to, czy kabel sięgnie czy nie.
Dziękuję!

--

2026-01-21 15:57

#48 CzarnyPies

Tak mam i jestem zadowolona i jak już pisałam wyżej ponoć wizualnie daje radę.

2026-01-21 21:03

#49 CzarnyPies

W zestawie nie ma dodatkowego, natomiast u sprzedawcy jest dostępny.

2026-01-21 21:05

#50 zywek

A ja bym chyba Chińskich nołnejmów nie kupował.

2026-01-22 10:44

#51 djsenter

Ale to Polska marka niby.
Chyba, że produkcję mają w Chinach :D

Senter San
2026-01-22 13:26

#52 zywek

Że elf czy meteor czy co to jest?
Aa, to nie Polskie xD

Edytowano 2026-01-22 18:22

#53 Julitka

Mozano jest łódzką firmą, tylko produkcję ma raczej poza krajem.

2026-01-22 20:50

#54 djsenter

@CzarnyPies skusiłem się na twoją rekomendację, kupiłem i radzi sobie świetnie, dzięki!
Na pewno w porównaniu do poprzedniego modelu zaletą jest to, że jak się zablokuje, czy przez przypadek wciągnie kawałek koca, albo czegoś, czego nie powinien, to od razu się wyłącza.

Senter San
2026-03-16 16:52

#55 CzarnyPies

Ooo! Cieszę się, że mogłam pomóc  Taak, pierwsze co zrobił u mnie, to wciągną jakąś szmatę leżącą na podłodze o której nie miałam zupełnie pojęcia.

-- (djsenter):
@CzarnyPies skusiłem się na twoją rekomendację, kupiłem i radzi sobie świetnie, dzięki!
Na pewno w porównaniu do poprzedniego modelu zaletą jest to, że jak się zablokuje, czy przez przypadek wciągnie kawałek koca, albo czegoś, czego nie powinien, to od razu się wyłącza.

--

2026-03-16 21:11