Odkurzacz pionowy Tefal x force flex Ma tryb pracy auto, ma 3 tryby pracy i dodatkowo turbo, które mamy jako dodatkowy cyngiel, ciągniemy i ssie turbo i wówczas wciąga sierść z dywanem :) Dodatkowo ma ssawkę z dwoma przypinanymi na rzepy krążkami z materiału takiego jak płaskie mopy i te krążki się kręcą, jest tutaj wypinany pijemnik na ciepłą wodę, wlewamy, wpinamy i odkurzamy, to znaczy mopujemy, w trakcie mopowania wciąga jakieś niedociągłości, coś tam dodatkowo zbierze z podłogi. Prosty w obsłudze, dość cichy i lekki. Uchwyt do zamontowania na ścianie, podczas uumiejscowienia go w tym uchwycie włącza się ładowanie, oczywiście wcześniej trzeba złożyć ten uchwyt tak żeby tam była końcówka od ładowarki. Akumulator wymienny, jak przy wkrętarkach. Rura jest łamana w połowie więc bez zbytniego schylania można odkurzać pod stołęm, nieco wyższym łóżkiem itp. Kilka wymiennych ssawek, jest też specjalna do tapicerek i łóżka, bo ściąga właśnie sierść, jest mała. Jest też szczelinowa, zwykła duża i mała ssawka z elektroszczotkami. wszystkie te szczotki, mopująca, duża z elektroszczotką i mała z elektroszczotką mają diody, dla widzących super, bo oświetlają podłogę.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Kupiłem ostatnio odkurzacz pionowy za nie całe dwie stówy i sam się dziwię, ale robił robotę, tylko potem chyba kabel mi się rozwalił w środku i przestał działać po miesiącu zaokrąglając. Na moje potrzeby ciągnął dobrze, ale, a jakiegoś ewidętnego napięcia na kablu nie zauważyłem, ale to jest jedyna teoria, która mi przychodzi do głowy. W każdym razie nie mogłem się spodziewać cudów, więc teraz szukam czegoś troszkę droższego, ale do ogarnięcia po niewidomemu, czyli najlepiej bez apek i ekranów dodatkowych, ewentualnie z dostępną appką na IOS. Polecicie coś? Może do pięciu stówek, czy to za mało jak na porządny sprzęt?
Kurcze, z tego co zdążyłem poczytać na jego temat, brzmi jak mega opcja do moich potrzeb mieszkaniowych :) Podoba mi się ten dodatkowy akumulator, dzięki czemu odkurzacz nie musi być cały czas podłączony do kontaktu i nie będzie się trzeba martwić o to, czy kabel sięgnie czy nie. Dziękuję!
Ale tego akumulatora nie ma w zestawie chyba... -- (djsenter): Kurcze, z tego co zdążyłem poczytać na jego temat, brzmi jak mega opcja do moich potrzeb mieszkaniowych :) Podoba mi się ten dodatkowy akumulator, dzięki czemu odkurzacz nie musi być cały czas podłączony do kontaktu i nie będzie się trzeba martwić o to, czy kabel sięgnie czy nie. Dziękuję!
@CzarnyPies skusiłem się na twoją rekomendację, kupiłem i radzi sobie świetnie, dzięki! Na pewno w porównaniu do poprzedniego modelu zaletą jest to, że jak się zablokuje, czy przez przypadek wciągnie kawałek koca, albo czegoś, czego nie powinien, to od razu się wyłącza.
Ooo! Cieszę się, że mogłam pomóc Taak, pierwsze co zrobił u mnie, to wciągną jakąś szmatę leżącą na podłodze o której nie miałam zupełnie pojęcia.
-- (djsenter): @CzarnyPies skusiłem się na twoją rekomendację, kupiłem i radzi sobie świetnie, dzięki! Na pewno w porównaniu do poprzedniego modelu zaletą jest to, że jak się zablokuje, czy przez przypadek wciągnie kawałek koca, albo czegoś, czego nie powinien, to od razu się wyłącza.
Czy polecam - jeszcze nie wiem. Dyson jest po prostu marką znaną z tego, jak IRobot czy Roborock ze swoich samojezdnych. Więc marka to marka. W poprzednich postach miałeś polecenia innych, a ten mieści się w zakładanym budżecie. Tyle.