EltenLink

Pytanie o klasycznego skype w wersji 8

Wróć do Oprogramowanie

#61 pates

niedawno działało w zmodyfikowanej wersji ale oczywiście przestało. Da się coś z tą jakością zrobić?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-08-05 20:46

#62 tomecki

Z tego co wiem to nie, a szukałem dość dużo więc jest na to baardzo mała szansa.

2018-08-05 20:55

#63 pates

mam tą zmodyfikowaną wersję jak ktoś chce podesłać mogę ale nie wiem czy to też już nie działa

2018-08-05 21:04

#64 mojsior

z tego co wiem to gwconnect chyba bazuje na api ze skypea 7 którego mają zamknąć we wrześniu więc o ile to jeszcze działa to od września już może nie działać

2018-08-06 11:17

#65 pates

a to w takim razie mam killswitcha od nanosoftu

2018-08-06 12:43

#66 lukaszenka

Jednak klasyczny skype z przedłużonym wsparciem na czas nieokreślony.

2018-08-07 00:03

#67 pates

seeeerio? Ma ktoś do tegosz i nstalkę?

2018-08-07 00:51

#68 daszekmdn

Oo Microwood pomyślał!

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-08-07 05:41

#69 Celtic1002

Jedną z gorętszych informacji w poprzednim miesiącu była bez wątpienia ta o planowanym wyłączeniu Skype'a Classic tuż po wakacjach. Microsoft postanowił zamknąć pewien rozdział rozwoju aplikacji, która miała pozostać dostępna wyłącznie w nowej wersji, w której względem edycji klasycznej wyraźnie zmodyfikowano interfejs. Decyzja wywołała falę krytyki, jak się okazuje wystarczająco dużą, by zauważył ją sam Microsoft. Firma zdecydowała się zmienić zdanie i Skype Classic pozostanie dostępny dla użytkowników także po wakacjach.
Niestety jednak, na tę chwilę nie wiadomo na jak długo. Już wcześniej Microsoft mówił o swoich planach bardzo lakonicznie, a teraz nie jest inaczej. Wpis informujący o planowanym wyłączeniu Skype'a Classic został zaktualizowany i teraz zawiera dodatkowe, krótkie wyjaśnienie: Bazując na informacjach zwrotnych od naszych klientów, rozszerzamy wsparcie dla Skype'a 7 (Skype'a Classic) na pewien czas. Klienci będą więc mogli przez ten okres nadal swobodnie korzystać z tej wersji aplikacji, bez konieczności aktualizacji do nowszego wydania ze zmienionym interfejsem.
Interfejs nowszej wersji Skype'a nie każdemu przypadnie do gustu.
Interfejs nowszej wersji Skype'a nie każdemu przypadnie do gustu.
Oczywiście taka informacja z pewnością ucieszy wszystkie osoby przywiązane do starszej wersji komunikatora, ale nie zmienia to faktu, że w sprawie nadal wiadomo niewiele. Rozszerzenie wsparcia programu na pewien czas z pewnością nie jest dla użytkowników wystarczająco satysfakcjonującą i konkretną informacją. Z drugiej jednak strony, historia pamięta takie przypadki, w których Microsoft z rozmachem wydłużał tego typu terminy. Mowa tu choćby o czasie darmowej aktualizacji do Windowsa 10 dla użytkowników poprzednich wersji systemu. Przedłużany wciąż termin można było liczyć w miesiącach.
Źródło:
https://www.dobreprogramy.pl/Skype-Classic-zostanie-z-nami-na-dluzej-Microsoft-jednak-nie-wylaczy-go-po-wakacjach,News,89706.html

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-08-07 07:09

#70 tomecki

Innymi słowy mimo, że nie każdemu nowy interfejs przypadnie do gustu, o czym MS wie to tak, czy tak za "pewien czas" trzeba będzie albo ten nowy interfejs zaakceptować, albo "witaj konkurencjo"

2018-08-07 10:22

#71 Lowca_Androidow

Dokładnie tak samo jak było z wndowsem, pierwsza zmiana interfejsu to była Vista, ile larum było, potem Windows 8, kolejna wrzawa, no i Windows 10, choć tu zmiana była niewielka w stosunku do windows 8

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-07 11:13

#72 lukaszenka

A takie pytanie gdzie mozżna znaleźć liste tych skrótów, które tu przeklejałeś dla tej wersji skype dla win 10?

2018-08-07 11:16

#73 lukaszenka

2018-08-07 11:20

#74 hryniek

W WIndows vista czy 7 wcale zmiana interfejsu nie była duża. TO bardziej dla widzących i ewentualnie pulpit się pokazywał pod alt+tab przy włączonym aero. Problemem Visty była zmiana architektury, a co za tym idzie problemy wieku dziecięcego, nie zawsze dobra stabilność, niekompatybilność z aplikacjami itp. Ale... Vista to był ostatecznie dobry system i ta architektura działą do dzisiaj.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-08-07 11:23

#75 tomecki

Odnoszę wrażenie, że gdyby MS zamiast pchać klientom nowości gdy tylko zostaną jakoś tam na szybko zrobione trochę się wstrzymał to ich reputacja wyglądałaby zupełnie inaczej.

2018-08-07 12:15

#76 daszekmdn

A kto będzie tak dobry i da mi starą wersję bo mi się zaktualizował Skype perfidnie z miesiąc wstecz i nie jest dostępny a Netbooka czy drugiego laptopa za każdym razem aby z niego skorzystać włączać nie będę.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-08-07 12:29

#77 pates

ja też proszę o instalkę

2018-08-07 12:47

#78 mojsior

oo boże przestańcie już z tym instalowaniem starszych wersji co wam po tym skoro to i tak się będzie wam aktualizowało za każdym razem kiedy zainstalujecie tą wersję a nie wiem czy wyłączenie w opcjach skypea automatycznych aktualizacji poskutkuje.
Poza tym on i tak za miesiąc padnie, więc radziłbym się przyzwyczajać do nowego.
Ja wiem, że dla co poniektórych z was jest to bolesna zmiana, ale lepiej zacząć się oswajać teraz niż potem zaczniecie płakać jak dzieci, bo wam starego skypea zamkneli i wy jesteście biedni bo nie wiecie co zrobić.
Ja mam sporo znajomych którzy jakoś przyzwyczaili się do nowego skypea i to wszystko jest możliwe.
A skoro już tak bardzo chcecie starego skype to trochę mniej lenistwa by napewno wam pomogło.
Ja wpisałem w google frazę skype 7 i mi znalazło pełno stron na których ten program można pobrać typu dobreprogramy.pl czy instalki.pl.
Ludzie zacznijcie trochę bardziej szukać sami a potem piszcie.

2018-08-07 13:25

#79 pates

instalkę można pobrać np z instalki.pl

2018-08-07 13:39

#80 lukaszenka

Ludzie po co te komentarze ktoś chce starą wersje to mu pomóż albo nie ale to jego sprawa a takie komentarze zupełnie nic nie wnoszą.

2018-08-07 14:21