Pytanie o klasycznego skype w wersji 8
Wróć do Oprogramowanie#241 Milena132
No dobrze, ale i tak Skype pobrać się nie da, bo wysyła do Microsoft Store, a tam bez konta nico nie da się zrobić. Czy się mylę?
#242 adelcia
da sie pobrac i normalnie z internetu i nto nawet z ww microsoftu
#243 mojsior
wszystko działa jak należy
#244 adelcia
prosze kolezanko tutaj masz linka
https://go.skype.com/windows.desktop.download
#245 Milena132
Adela, dzięki.
#246 adelcia
mam nadzieje ze jeszcze linka dziala, daj znac prosze.
#247 adelcia
ooo jest dobrze, wlasnie sprawdzilam, dziala.
#248 Milena132
Link działa, ale nie rozumiem.
Są dwa przyciski "pobierz:
"pobierz"
i "Pobierz dla Windowsa".
Jak kliknęłam w ten pierwszy, otwarło się Microsoft Store, a na kompie wyskoczyło powiadomienie, że zaktualizowana skyp'a. Zalogowałam się, ale jakoś nie mogę się połapać. Dziękiza skróty. Skorzystam z nich napewno.
#249 mojsior
ha no bo to jedno to jeast pobieranie skypea ze sklepu windows ty musisz pobrać skype tego drugiego.
Acha, tylko potem radzę usunąć tego ze sklepu, bo będą się wzajemnie wyłączały
#250 adelcia
dla mnie ten skype pozasklepowy jest okey i lubie z niego korzystac.
#251 mojsior
nawet ten sklepowy jest użyteczny tylko że nvda trochę sobie nie radzi z buforowaniem zawartości uwp.
Np wcisnę skrut alt 2, żeby przejść do listy kontaktów i wtedy nvda jakby się przymroził na parę sekund, czego nie ma w tym skypie electron.
To jest problem złem współpracy z UWP niestety, ale jak najbardziej tego sklepowego da si,e używać
#252 adelcia
dokladnie tak mojsior.
a oba skype maja takie same skroty?
#253 Milena132
Ja mam też pozasklepowego chyba. ale teraz, jak zamknąć czat? Bo tak, ktoś do mnie zadzwonił i otwarło się okno chatu. Ale jak to zamknąć teraz?
#254 adelcia
a escape nie dziala?
#255 mojsior
ale tu nie ma niestety takiego widoku gdzielonego jak kiedyś poprostu alt 1 lub 2b trzeba wcisnąć i tabować na listę osób lub chatów w zależności którą jedynkę wcisnęłaś, w sumie szkoda, bo lubiłem ten widok dzielony ze skypea 7
#256 Milena132
Jak nie, kliknęłam escape, czat zniknął, to pole edycyjne, zakładka otwarta została, ale kliknęłam alt+2 i oto kontakty się otwarły.
#257 adelcia
taak ja mysle ze alt1 lub alt2 bedzie dzialac zawsze
#258 mojsior
eeee, to ciekawe zjawisko bo mi nigdy esc nie działał, chyba że mineła mnie jakaś aktualizacja bo ja na razie jestem na tym sklepowym bo mi się nie chce tamtego instalować narazie
#259 Milena132
Ten jest fajny. Dzięki Adelcia, jak coś, wiem, komu głowę zawracać. :D
#260 adelcia
ja dzis mialam wersje 8 37