EltenLink

whatsapp beta na windowsa czy ktoś się tym bawił

Wróć do Oprogramowanie

#41 cinkciarzpl

No to wszyscy mają Mambę, mam i ja. I cóż. Potwierdzam wszystkie bolączki. Dźwięk topka światowa crystal clear american high tek, tak ulepszony, appka rozrosła się jak zyski inwestorów firm od ej aj a powiadomienia nie przychodzą. :P

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Edytowano 2025-12-16 19:44

#42 djdenismusic

U mnie na drugim sprzęcie też już diabelstwo zawitało.
Dźwięk jak dźwięk. Gorzej, że to cudo steruje sobie głośnością domyślnego mikrofonu jak chce. Radził bym na to uważać.

2025-12-16 19:45

#43 paulinabuczynska98

Witam. Jeszcze się nigdy nie udzielałam na tym wątku, kiedyś musi być ten pierwszy raz. A mianowicie aktualizowałaam whatsappa, i mogłam przejrzeć te wiadomości bieżące, albo te wczorajsze, a starszych już nie mogłam przejrzeć. Tylko kazało mi sprawdzać na telefonie, a na telefonie jest mi niewygodnie. Nie wiem, czemu nie mogłam sprawdzić wiadomości na komputerze, gdyż mi jest łatwiej na komputerze, niż na telefonie.

2025-12-19 17:33

#44 Numernabis

Ten webowy WhatsApp jest pojebany, wchodzę na konwersację, klikam Ctrl+Home i wywala mnie na początek okna programu, a nie konwesacji, no to wszedłem ponownie na konwersację, przsewijam trzymając strzałkę w górę i w pewnym momencie znowu jestem na początku okna programu i znowu się pwyświetla lista czatów, zajebiście.
Napisali gniota, a najgorsze jest to, że powrót do wersji natywnej to tylko na chwilę, u mnie to trwało tydzień bo znowu się zaktualizował do webowej.
Skróty i są, ale brak tych najbardziej podstawowych, przejście do ostatniej wiadomości, przejście do pierwszej wiadomości w konwersacji, przejście do pola edycyjnego, inne skróty w ogóle nie działają lub wywołują polską literę, nie wspomnę o tym, że aby sprawdzić czy wiadomośc została odczytana trzeba się w NVDA przełączać w tryb formularza, gniot jakich mało.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-12-19 18:15

#45 djdenismusic

Tryb formularzy w nvda waszym przyjacielem.

2025-12-19 18:37

#46 guliwer

Ja nie wiem czemu Tobie nie działają skróty, mi i innym działają.
Jak masz skrót z alt i ctrl to nie wciskaj prawego alta tylko lewy alt.
Jak jesteś na liście czatów enter przenosi do pola edytycjnego, jak na liście wiadomości 3 razy tab.

-- (Numernabis):
Ten webowy WhatsApp jest pojebany, wchodzę na konwersację, klikam Ctrl+Home i wywala mnie na początek okna programu, a nie konwesacji, no to wszedłem ponownie na konwersację, przsewijam trzymając strzałkę w górę i w pewnym momencie znowu jestem na początku okna programu i znowu się pwyświetla lista czatów, zajebiście.
Napisali gniota, a najgorsze jest to, że powrót do wersji natywnej to tylko na chwilę, u mnie to trwało tydzień bo znowu się zaktualizował do webowej.
Skróty i są, ale brak tych najbardziej podstawowych, przejście do ostatniej wiadomości, przejście do pierwszej wiadomości w konwersacji, przejście do pola edycyjnego, inne skróty w ogóle nie działają lub wywołują polską literę, nie wspomnę o tym, że aby sprawdzić czy wiadomośc została odczytana trzeba się w NVDA przełączać w tryb formularza, gniot jakich mało.

--

2025-12-19 19:12

#47 Numernabis

Tak, na liście czatów, a właśnie jak na liście wiadomości trzeba znowu klikać tabulatorem, a w natywnej był skrót Alt+D, Tak samo nie ma skrótu do ostatniej wiadomości i pierwszej wiadomości.
Enter na polu tekstowym niby mam włączone i raz wysyła wiadomość, a raz przechodzi jakby w tryb edycji. W porównaniu z natywną apką jest zjebany..

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-12-19 19:35

#48 Numernabis

Kilka przykładów skrótów:
Nowy czat
CtrlAltN
To wywołuje literkę ń

Ustawienia
AltS
Ten skrót nie wywołuje ustawień tylko przenosi do pola wyszukiwania

Panel emotikonów
CtrlAltE
TEn skrót wywołuje ę

Panel naklejek
CtrlAltS
ten z kolei wywołuje ś

Otwórz czat
Ctrl1..9

Wciskam i nic, żaden z czatów się nie otwiera
Tak właśnie działają skróty w tym WhatsApp

2025-12-19 19:43

#49 misiek

Meta i wszystko jasne

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-12-19 19:54

#50 djdenismusic

Wystarczy używać apki w trybie formularzy w nvda. Ins spacja twoim i waszym przyjacielem. Powtarzam poraz kolejny ;)

2025-12-19 20:22

#51 guliwer

Dokładnie tak.
-- (djdenismusic):
Wystarczy używać apki w trybie formularzy w nvda. Ins spacja twoim i waszym przyjacielem. Powtarzam poraz kolejny ;)

--

2025-12-19 20:54

#52 Numernabis

Nie zmienia to faktu, że skróty októre wymieniłem również nie działają bo tak samo w trybie formularza również Ctrl+Alt+N wywoła literkę ń

2025-12-19 21:40

#53 guliwer

Ja Ci już tłumaczyłem działanie niektórych skrótów, nie będę się powtarzał, u mnie działają.

-- (Numernabis):
Nie zmienia to faktu, że skróty októre wymieniłem również nie działają bo tak samo w trybie formularza również Ctrl+Alt+N wywoła literkę ń

--

2025-12-19 22:00

#54 Numernabis

tak tak, pisałeś żeby wciskać lewy alt, ale skrót to Ctrl+Alt+N i nie wciskam wówczas prawego alta, ale lewy, z samym lewym altem nic się nie dzieje, a wciskając Ctrl+LewyAlt+N wywołuje ń i to ocyzwista oczywistość bo prawy alt to nic innego jak ctrl+lewy Alt.

2025-12-19 23:02

#55 guliwer

Czytaj dokładniej.
Tłumaczyłem Ci że nowy czat to ctrl n, Nie wiem czy jest pomyłka w skrótach czy o co chodzi, u mnie działa ctrl n.

-- (Numernabis):
tak tak, pisałeś żeby wciskać lewy alt, ale skrót to Ctrl+Alt+N i nie wciskam wówczas prawego alta, ale lewy, z samym lewym altem nic się nie dzieje, a wciskając Ctrl+LewyAlt+N wywołuje ń i to ocyzwista oczywistość bo prawy alt to nic innego jak ctrl+lewy Alt.

--

2025-12-19 23:32

#56 Numernabis

To mi jakoś umknęło, dzięki.
Tak czy siak, nie ma teraz już na to rady, ale natywna była bardziej intuicyjna i mniej klikalna.

2025-12-19 23:57

#57 guliwer

To nie natywna była bardziej intuicyjna, tylko wtyczka była dobra, bez wtyczki też była masakra w sumie nie pamiętam.
Może zrobią wtyczkę do tej i też będzie lepiej.
Póki co nie ma co marudzić i narzekać, jest jak jest.
Tak jak z wieloma aplikacjami do których nie ma wtyczek, a trzeba z nich korzystać.

-- (Numernabis):
To mi jakoś umknęło, dzięki.
Tak czy siak, nie ma teraz już na to rady, ale natywna była bardziej intuicyjna i mniej klikalna.

--

2025-12-20 01:00

#58 zywek

@guliwer co Ty gadasZ? Ja pierwszy rz slyszę o jakiejkolwiek wtyczce cokolwiek i jakoś całe życie korzystałem z tej zdaje się UWP.

2025-12-20 01:50

#59 Numernabis

Zywku, była wtyczka whatsAppPlus i tak @Guliwer, zgadza się, ale jednak, dzięki wtyczce była dla nas przyjazna, dlatego też wcześniej tutaj napisałem, że byłoby super gdyby pod tą webową ktoś skrobnął wtyczkę, zdecydowanie ułatwiłoby to pracę z tą aplikacją.

2025-12-20 08:07

#60 tomecki

Może wiecie jak poradzić sobie w sytuacji, w której mam kilkadziesiąt nieprzeczytanych wiadomości w czacie? Stara wersja domyślnie ustawiała kursor na pierwszej nowej. Webowa tak nie czyni. Jak się odnaleźć?

2025-12-20 08:49