Edited
No to wszyscy mają Mambę, mam i ja. I cóż. Potwierdzam wszystkie bolączki. Dźwięk topka światowa crystal clear american high tek, tak ulepszony, appka rozrosła się jak zyski inwestorów firm od ej aj a powiadomienia nie przychodzą. :P
1 likes
U mnie na drugim sprzęcie też już diabelstwo zawitało.
Dźwięk jak dźwięk. Gorzej, że to cudo steruje sobie głośnością domyślnego mikrofonu jak chce. Radził bym na to uważać.
Dźwięk jak dźwięk. Gorzej, że to cudo steruje sobie głośnością domyślnego mikrofonu jak chce. Radził bym na to uważać.
Witam. Jeszcze się nigdy nie udzielałam na tym wątku, kiedyś musi być ten pierwszy raz. A mianowicie aktualizowałaam whatsappa, i mogłam przejrzeć te wiadomości bieżące, albo te wczorajsze, a starszych już nie mogłam przejrzeć. Tylko kazało mi sprawdzać na telefonie, a na telefonie jest mi niewygodnie. Nie wiem, czemu nie mogłam sprawdzić wiadomości na komputerze, gdyż mi jest łatwiej na komputerze, niż na telefonie.
Ten webowy WhatsApp jest pojebany, wchodzę na konwersację, klikam Ctrl+Home i wywala mnie na początek okna programu, a nie konwesacji, no to wszedłem ponownie na konwersację, przsewijam trzymając strzałkę w górę i w pewnym momencie znowu jestem na początku okna programu i znowu się pwyświetla lista czatów, zajebiście.
Napisali gniota, a najgorsze jest to, że powrót do wersji natywnej to tylko na chwilę, u mnie to trwało tydzień bo znowu się zaktualizował do webowej.
Skróty i są, ale brak tych najbardziej podstawowych, przejście do ostatniej wiadomości, przejście do pierwszej wiadomości w konwersacji, przejście do pola edycyjnego, inne skróty w ogóle nie działają lub wywołują polską literę, nie wspomnę o tym, że aby sprawdzić czy wiadomośc została odczytana trzeba się w NVDA przełączać w tryb formularza, gniot jakich mało.
Napisali gniota, a najgorsze jest to, że powrót do wersji natywnej to tylko na chwilę, u mnie to trwało tydzień bo znowu się zaktualizował do webowej.
Skróty i są, ale brak tych najbardziej podstawowych, przejście do ostatniej wiadomości, przejście do pierwszej wiadomości w konwersacji, przejście do pola edycyjnego, inne skróty w ogóle nie działają lub wywołują polską literę, nie wspomnę o tym, że aby sprawdzić czy wiadomośc została odczytana trzeba się w NVDA przełączać w tryb formularza, gniot jakich mało.
Tryb formularzy w nvda waszym przyjacielem.
Ja nie wiem czemu Tobie nie działają skróty, mi i innym działają.
Jak masz skrót z alt i ctrl to nie wciskaj prawego alta tylko lewy alt.
Jak jesteś na liście czatów enter przenosi do pola edytycjnego, jak na liście wiadomości 3 razy tab.
-- (Numernabis):
Ten webowy WhatsApp jest pojebany, wchodzę na konwersację, klikam Ctrl+Home i wywala mnie na początek okna programu, a nie konwesacji, no to wszedłem ponownie na konwersację, przsewijam trzymając strzałkę w górę i w pewnym momencie znowu jestem na początku okna programu i znowu się pwyświetla lista czatów, zajebiście.
--
Jak masz skrót z alt i ctrl to nie wciskaj prawego alta tylko lewy alt.
Jak jesteś na liście czatów enter przenosi do pola edytycjnego, jak na liście wiadomości 3 razy tab.
-- (Numernabis):
--
Tak, na liście czatów, a właśnie jak na liście wiadomości trzeba znowu klikać tabulatorem, a w natywnej był skrót Alt+D, Tak samo nie ma skrótu do ostatniej wiadomości i pierwszej wiadomości.
Enter na polu tekstowym niby mam włączone i raz wysyła wiadomość, a raz przechodzi jakby w tryb edycji. W porównaniu z natywną apką jest zjebany..
Enter na polu tekstowym niby mam włączone i raz wysyła wiadomość, a raz przechodzi jakby w tryb edycji. W porównaniu z natywną apką jest zjebany..
Kilka przykładów skrótów:
Nowy czat
CtrlAltN
To wywołuje literkę ń
Ustawienia
AltS
Ten skrót nie wywołuje ustawień tylko przenosi do pola wyszukiwania
Panel emotikonów
CtrlAltE
TEn skrót wywołuje ę
Panel naklejek
CtrlAltS
ten z kolei wywołuje ś
Otwórz czat
Ctrl1..9
Wciskam i nic, żaden z czatów się nie otwiera
Tak właśnie działają skróty w tym WhatsApp
Nowy czat
CtrlAltN
To wywołuje literkę ń
Ustawienia
AltS
Ten skrót nie wywołuje ustawień tylko przenosi do pola wyszukiwania
Panel emotikonów
CtrlAltE
TEn skrót wywołuje ę
Panel naklejek
CtrlAltS
ten z kolei wywołuje ś
Otwórz czat
Ctrl1..9
Wciskam i nic, żaden z czatów się nie otwiera
Tak właśnie działają skróty w tym WhatsApp
Wystarczy używać apki w trybie formularzy w nvda. Ins spacja twoim i waszym przyjacielem. Powtarzam poraz kolejny ;)
Dokładnie tak.
-- (djdenismusic):
Wystarczy używać apki w trybie formularzy w nvda. Ins spacja twoim i waszym przyjacielem. Powtarzam poraz kolejny ;)
--
-- (djdenismusic):
--
Nie zmienia to faktu, że skróty októre wymieniłem również nie działają bo tak samo w trybie formularza również Ctrl+Alt+N wywoła literkę ń
Ja Ci już tłumaczyłem działanie niektórych skrótów, nie będę się powtarzał, u mnie działają.
-- (Numernabis):
Nie zmienia to faktu, że skróty októre wymieniłem również nie działają bo tak samo w trybie formularza również Ctrl+Alt+N wywoła literkę ń
--
-- (Numernabis):
--
tak tak, pisałeś żeby wciskać lewy alt, ale skrót to Ctrl+Alt+N i nie wciskam wówczas prawego alta, ale lewy, z samym lewym altem nic się nie dzieje, a wciskając Ctrl+LewyAlt+N wywołuje ń i to ocyzwista oczywistość bo prawy alt to nic innego jak ctrl+lewy Alt.
Czytaj dokładniej.
Tłumaczyłem Ci że nowy czat to ctrl n, Nie wiem czy jest pomyłka w skrótach czy o co chodzi, u mnie działa ctrl n.
-- (Numernabis):
tak tak, pisałeś żeby wciskać lewy alt, ale skrót to Ctrl+Alt+N i nie wciskam wówczas prawego alta, ale lewy, z samym lewym altem nic się nie dzieje, a wciskając Ctrl+LewyAlt+N wywołuje ń i to ocyzwista oczywistość bo prawy alt to nic innego jak ctrl+lewy Alt.
--
Tłumaczyłem Ci że nowy czat to ctrl n, Nie wiem czy jest pomyłka w skrótach czy o co chodzi, u mnie działa ctrl n.
-- (Numernabis):
--
To mi jakoś umknęło, dzięki.
Tak czy siak, nie ma teraz już na to rady, ale natywna była bardziej intuicyjna i mniej klikalna.
Tak czy siak, nie ma teraz już na to rady, ale natywna była bardziej intuicyjna i mniej klikalna.
To nie natywna była bardziej intuicyjna, tylko wtyczka była dobra, bez wtyczki też była masakra w sumie nie pamiętam.
Może zrobią wtyczkę do tej i też będzie lepiej.
Póki co nie ma co marudzić i narzekać, jest jak jest.
Tak jak z wieloma aplikacjami do których nie ma wtyczek, a trzeba z nich korzystać.
-- (Numernabis):
--
Może zrobią wtyczkę do tej i też będzie lepiej.
Póki co nie ma co marudzić i narzekać, jest jak jest.
Tak jak z wieloma aplikacjami do których nie ma wtyczek, a trzeba z nich korzystać.
-- (Numernabis):
--
@guliwer co Ty gadasZ? Ja pierwszy rz slyszę o jakiejkolwiek wtyczce cokolwiek i jakoś całe życie korzystałem z tej zdaje się UWP.
Zywku, była wtyczka whatsAppPlus i tak @Guliwer, zgadza się, ale jednak, dzięki wtyczce była dla nas przyjazna, dlatego też wcześniej tutaj napisałem, że byłoby super gdyby pod tą webową ktoś skrobnął wtyczkę, zdecydowanie ułatwiłoby to pracę z tą aplikacją.