Problem z aplikacją messenger na desktopa po jej najnowszej aktualizacji.
Wróć do Sieci społecznościowe#21 jamajka
Nawet nie wiedziałam, że jest apka do fb. Ale co do tematu,to tak, niestety u mnie teżsęto stało, nistety nawet nie zauważyłam kiedy. Jedyną aktualizacją, którą świadomie dziśpobrałam była aktualizacja nvda.
#22 Robert123
Tak jest apka na fb i dobrze, że ona jest. Działa ona webowo, ale fajnie ją się obsługuje. Messenger wbudowany w tą apkę działa też naprawdę nieźle. Ale ja pokłuszę się o instalację snapschota nvda i zobaczę jak tu ten messenger ze sklepu Windows zacznie trybić, co nam szkodzi w końcu.
#23 skrzypenka
Dobra, to co ja mam zrobić? Nie potrafię urzywać nawigacji obiektowej.
#24 Zuzler
No to chyba messenger.com Ci zostaje.
#25 skrzypenka
ale tam się nie da, byłam na tej aplikacji i zamiast urzytkowników mi czyta numerki jakieś. Jak to ogarnąć?
#26 Zuzler
No, tego to niestety nie wiem, a sama bym bardzo chciała.
#27 Zuzler
Ale to jest alternatywa, bo czasem to działa, a czasem nie. Miałam sama tak, że na tym samym komputerze na Ff czytało ludzi, a na Chromie cyferki. Ale to niestety nie jest reguła.
#28 balteam
No ja nic nie doradzę, mi na mozilli czyta normalnie, ale jak Zuzler pisze,, że różnie to zobacz na innej przeglądarce.
#29 Robert123
Nawigacji obiektowej to używamy przez trzymanie klawisza nvda i nawigowanie cyframi na numerycznej klawiaturze odpowiednio 4 i 6, natomiast dwójką wchodzimy w daną gałąź - czyli rozwijamy dany obiekt. W przypadku messengera najpierw tabem ustawiamy się na liście konwersacji i wybieramy normalnie strzałkami konwersację, którą chcemy czytać. Potem tabem ustawiamy się na czymś takim jak dodaj multimedia i potem wchodzi obiektówka. Niestety jest jeden mankament, że nie idzie usunąć całej konwersacji, tylko pojedyńcze wiadomości, albo ja czegoś nie potrafię jeszcze, ale tą operację z nawigacją obiektową już rozgryzłem. Jak usłyszymy przy każdej wiadomości przycisk, to dajemy nvda i numeryczne 2 i wiadomość zostanie odczytana, a wychodzimy z tego obiektu klawiszami nvda z numeryczną ósemką.
#30 zywek
Zmaksymalizuj okienko przeglądarki i bedzie czytał normalnie nazwiska
#31 skrzypenka
tak robię, jak mówisz, ale ta obiektówka, jak chcę zrobić to mi mówi, brak obiektów wewnątrz, ak stoję na multimediach, to co mam zrobić? W ogóle dzięki, że tak krok po kroku mi to mówisz
-- (Robert123):
Nawigacji obiektowej to używamy przez trzymanie klawisza nvda i nawigowanie cyframi na numerycznej klawiaturze odpowiednio 4 i 6, natomiast dwójką wchodzimy w daną gałąź - czyli rozwijamy dany obiekt. W przypadku messengera najpierw tabem ustawiamy się na liście konwersacji i wybieramy normalnie strzałkami konwersację, którą chcemy czytać. Potem tabem ustawiamy się na czymś takim jak dodaj multimedia i potem wchodzi obiektówka. Niestety jest jeden mankament, że nie idzie usunąć całej konwersacji, tylko pojedyńcze wiadomości, albo ja czegoś nie potrafię jeszcze, ale tą operację z nawigacją obiektową już rozgryzłem. Jak usłyszymy przy każdej wiadomości przycisk, to dajemy nvda i numeryczne 2 i wiadomość zostanie odczytana, a wychodzimy z tego obiektu klawiszami nvda z numeryczną ósemką.
--
#32 zywek
Nie obiektówką tylko na messenger.com zmaksymalizuj okienko rzeglądarki i normalnie jak po stron chodzisz
#33 zywek
I CI wszystko będzie czytać.
#34 skrzypenka
pomogło zmaksymalizowanie okna w przeglądarce
#35 Robert123
Obiektówka to się tyczy apki messengerowej pobieranej np. z windowsstora, natomiast na stronie messenger.com działa normalnie kursor rzeczywiście, kursor i nawigacja pojedyńczymi literami.
#36 djsenter
Wylogowało mnie z totalnej doopy z pół godziny temu z apki i kiedy się zaloguję przez przeglądarkę, wcale mnie nieprzekierowuje ani nic.
Co ciekawe, dopiero teraz mi się to stało i niewiem co tu zrobić.
Chyba będzie trza przesiąść się tymczasowo na messenger.com.
Napisz ktoś jak się ten problem rozwiąże please :D
#37 zywek
Mi się dziś zaktualizował messenger jak go przypadkiem zamknąłem. Chyba skopiuję stara wersję ze stacjonarki.
#38 djsenter
Przerażające, używałem sobie wczoraj apki jakby nigdy nic, a dzisiaj odpalam i widzę zaloguj się przez facebook, albo przez numer telefonu które to opcje niedziałają nawet jak trzeba XD
#39 papierek
messenger.com nawet ładnie wygląda
#40 Robert123
No i jest przynajmniej dostępny, bo apka to średnio jest dostępna, a usuwać całego czatu to się chyba w niej nie da kurcze.