EltenLink

Dropbox - poważny problem który niepowinien się pojawić

Wróć do Problemy z oprogramowaniem

#1 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Witajcie. Wczoraj o tym pisałem w Księdze zażaleń. Z jakiegoś powodu zablokowano mi łącza publiczne. Posiadam darmowe konto dropbox. Nie mam zielonego pojęcia jak skontaktować się z działem pomocy. Przeglądałem ich fikuśną stronę przez kilka godzin. Na każdym kroku zasypywano mnie informacjami, jaki to dropbox jest przyjazny i pomocny, funkcji kontaktu też niby ze 100 by się znalazło. A jednak nadal nie wiem, jak uzyskać pomoc. Rozmowa z botem nie pomogła mimo, iż znam angielski i starałem się mówić prostymi zdaniami. Potem padło słynne już w naszej społeczności zdanie "technika nas kiedyś zabije" :) , które stało się przyczynkiem do jakże gorącej polemiki. Poddaję się. Ta strona mnie pokonała. Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?

2021-12-01 08:34

#2 Paulinux

a jak próbujesz je odblokować, to nie ma ich w /events?
Pytam dlatego, że też rozmawiałam z tym botem i jak się przywróci plik to on tam się znajduje, więc może odblokowany też

Happy hacking
2021-12-01 10:55

#3 nuno69

Dropbox jest chujowy! Włąśnie rozmawiałem o tym przedwczoraj z kolegą i wypłynął ten sam problem. Nie odblokujesz sobie łącz.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-12-01 10:57

#4 zywek

jakie łącza puliczne?

2021-12-01 11:12

#5 daszekmdn

Jeśli na db udostępniasz dużo linków ten problem się pojawi.
Odkąd pamiętam tak jest. Nic po za zmianą platformy nie zrobisz.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-12-01 15:03

#6 misiek

To gówno to jeden wielki problem. Prawdopodobnie miałem nawet to samo, ale dla mnie sprawa jest prościutka. Przestałem korzystać i przeniosłem się na Google drive. Mam ten badziew tylko dlatego, że z jakiegoś bliżej mi nieznanego powodu przeniusł pliki systemowe do jego katalogu i boję się tego ruszyć.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-12-01 15:18