android

Mały problem z zabespieczeniami osobistymi

Założony przez misiek 12 wpisów ostatni wpis 4 lata temu

Czy gdy w fonie jest włożona karta sim zabespieczona pinem to nie można założyć własnego kodu i dodać odcisku palca? Pin do karty znam, z resztą i tak niedługo zostanie wyjęta. Próbuję założyć kod, ale wywala mi komunikat kody nie zgadzają się, czy coś takiego. Z resztą akurat to okienko dzikie jakieś. Tel Oppo ax7.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Można założyć pin, tylko najpierw musisz odblokować krtę. Kod blokady ustawiasz w ustawieniach zabezpiecze, gdzieś w ekranie czy gdzieś.

Ale był odblokowany, bez tego przecież nic bym nie zrobił.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

No to ustawienia biometria i zabezpieczenia i tam to wszystko jest.

Ja to wszystko wiem, tylko nie mogłem założyć kodu, bo niby kody do siebie nie pasują.

A, bo on 1 po drugim się wpisuje, w sensie że nie przechodzisz do nowego pola eedycji tylko piszesz jakby 2 pod rząd.

Też to odkryłem, ale dalej jest dupa.

#8 1 polubienie

Eh, musiałbym jakoś to zobaczyć, tak tot nie jestem w stanie ci pomóc skoro nie działa.

Mimo-wszystko dzięki za chęci.

Ciężko powiedzieć. Powinno być wszystko ok. W obu telefonach, na dwóch różnych systemach, z powłączanymi PINami we wszystkich kartach sim ustawianie i wpisywanie kodu działa bez zarzutu. Jedyne, co przychodzi mi do głowy to może włączona jakaś opcja typu PIN scrambling...
Umysł jest jak spadochron: zamknięty nie spełnia swojej funkcji.

A gdzie tego szukać?

W tym samym miejscu co stworzenie/zmiana kodu, czyli ustawienia -> zabezpieczenia. Nie spotkałem się jednak z opcją pin scrambling w innym systemie niż GrapheneOS.
Umysł jest jak spadochron: zamknięty nie spełnia swojej funkcji.