Szukam całkowicie dostępnego nowego Androida na 2021.
Wróć do android#121 Piotr
O, a to fakt, ja mam jakiś patent na motoroli inna sprawa, że czasem trafiam, ale co jakiś czas i tak trzeba kod podać, a ona nic nie powie, do puki sam się nie pokapuje, że kilka dni minęło i trzeba dla bezpieczeństwa ten pin wklepać, w Huaweiu miałem na pleckach, to zawibrował i od razu mówił podaj kod blokady w celu bezpieczeństwa itd.
Najgorzej mi idzie, jak telefon się ładuje, bo jak nie, to sugeruję się wejściem usb i tak zaginam palec po linii prostej, żeby jakoś trafić.
Kolega ma Realme, w którym ten czytnik jest tak bardzo nisko, praktycznie jak home i łatwiej jest trafić, niestety nie wiem, jak z dostępnością Realme, bo nie bawiłem się jego smartfonem.
Gdzieś czytałem o patentowaniu czytnika na całym ekranie, to byłby sztos, wtedy nikt by nie szukał, nie odmierzał, tylko macnął gdzie kolwiek i już.
#122 pajper
A ja się szybko nauczyłem co do odcisku. ;)
Jeśli chodzi o baterię, po pół roku nadal bardzo ładnie trzyma.
Ja mam odwrotnie, mnie korci przerzutka na Androida właśnie. :D
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#123 misiek
Aha, no to kolejny powód przeciwko Samsungowi.
-- (pates):
Już go nie ma
--
#124 Piotr
-- (pajper):
A ja się szybko nauczyłem co do odcisku. ;)
Jeśli chodzi o baterię, po pół roku nadal bardzo ładnie trzyma.
Ja mam odwrotnie, mnie korci przerzutka na Androida właśnie. :D
--No, to jeśli tak się stanie, to bilans się zgodzi. ;)
Chyba, że do czasu nowej umowy, czyli jesienią, ewentualnie, może nie od razu, bo motorola cały czas się trzyma, aczkolwiek coś już nawala np. mikrofon przy nagrywaniu wiadomości, ostatnio też policzkiem podczas rozmowy co chwilkę coś klikam, wyjdą nowe androidy kompaktowe.
Jest Galaxy s22, ale, hmm, drogi.
#125 balteam
no to asus zenfone 8 nie powinien być złym wyborem, albo s21, mam mieć jeszcze chyba 3 aktualizacje androida.
Do jesieni będzie koszztować mniej niż 2500.
#126 pates
Poczekaj do s22 jak chcesz słaby smartfon bez jacka.
#127 balteam
Pates, za przeproszeniem nie piernicz głupot.
1 z najlepszych telefonów na rynku, a to że procesor jest o kilka procent mniej wydajny, to w praktyce nic nie zmienia.
#128 papierek
słaby, pates, zanim coś napiszesz hm to rozważ, słabszy od snapa, ale napewno nie słaby, dla kowalskiego nie ma znaczenia czy snap, czy exynos a już napewno dla niewidomego. :P
#129 pates
Wiecie, chodzi mi tutaj tylko o dwie rzeczy.
1. To, czego nigdy nie przeboleję, czyli to, że na innych rynkach jest to samo, mocniejsze, za tą samą cenę! Dla tego się o to że tak powiem pruję, bo o jest poprostu słabe i złe.
2. Brak jacka. Tak tak tak, 95% flagowców nie ma tego jacka, ale jednak zdażają się perełki asus zenphone 8 dajmy na to, które go mają. No i chyba nie ma wejścia na micro sd. Ja micro sd nie używam w telefonie, ale jednak może się to okazać dla kogoś przydatne.
#130 balteam
Asus już leci do mnie :D
Kupiony, nowy, bez powystawowych rzeczy, czuję, że głośnik będzie używany.
#131 zywek
@pates przestań pierniczyć, kilka procent t jest, tego się nigdzie niż w benchmarkach nie odczuwa.
#132 pates
Ale to, że te ze snapem mają slot na micro sd, a nasze nie mają, no już coś chyba oznacza, prawda?
#133 zywek
Po co Ci micro sd w telefonie z pojemnością 200 gigsów?
#134 balteam
Oznacza, ale nie tyle, żeby pisać, że jest słaby :P
To nie wiem jak słabe są te słabe telefony z brakiem slotu.
NO, ale każdy kupuje co chce, mamy duży wybór.
#135 Monia01
Widzę, że uparłeś się na tego Asusa :D
-- (balteam):
Asus już leci do mnie :D
Kupiony, nowy, bez powystawowych rzeczy, czuję, że głośnik będzie używany.
--
🇺🇦 🇵🇱
#136 balteam
No nie jest to pewnie najmądrzejsza decyzja, ale i najgłupsza też, asus tylko jedną tualizację andka pewnie jeszcze dostanie, s21 3, no ale mam nadzieję, że specjalnie nic ciekawego tam się nie pojawi.
S22 jak ktoś nie patrzy na kasę pewnie najlepszymyborem, bo i mały, a aktualizacjów też jak mruwków dostanie.
#137 pates
@Zywek nawet po to, żeby wczytać dane. Po co bawić się jakimiś chmurami, jak można mieć np wszystkie fotki na karcie 1 tb?
#138 mucha
ale z tego co porównywałem to w S22 praktycznie nic się nie zmieniło tak, że jakaś bomba to nie jest
#139 pates
No procesor, chyba większy ekran i android nowszy.
#140 papierek
Pates, nie słabe, ale słabsze i to tylko w benchmarkach, bo normalny człowiek tego nie odczuje.