Pozostałe

Mod spadł z rowerka. Na chwilę

Started by Paulinux 315 posts last post 3 years ago Page 13 of 16

Przede wszystkim to nie tak. To nie jest skomplikowane, bo mają na czym pracować. Po drugie, nie musieli by dokonywać dekompilacji. Po trzecie, mają dużo bardziej zapewne rozbudowany swuj własny program testerski. Po czwarte, najlepiej sami wiedzą, co się w grze zmienia, które linijki kodu, nasz człowiek musiał sprawdzać to sam.
po co mi sygnatura?

#242 3 likes

Do wszystkich którzy nie robią nic poza marudzeniem co to da mam jedno podstawowe pytanie. Co lepszego zrobicie z czasem którego nie przeznaczycie na to głupie napisanie maila? Pozdrawiam i życzę smacznej kawusi
Happy hacking

To jest dobre pytanie xd.
po co mi sygnatura?

@Paulinux polać!
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Czytałem trochę to co napisał GuideDev o tym całym modzie, i jedna rzecz najbardziej zwróciła moją uwagę.
GuideDev na początku napisał, nie wiem jakiś program czy coś, złożony z kilkudziesięciu tysięcy linijek kodu, który automatycznie sprawdza nowe wersje w porównaniu ze starymi. Jak już wspominałem nie znam się na programowaniu itp.. Zastanawia mnie tylko jedno. Jaka jest szansa że GUideDev by to udostępnił ludziom, którzy by się chcieli zająć kontynuoacją robienia moda, bo raczej bez tego to jest to awykonalne.

Niestety GD nie jest bardzo chętny dzielić się czymkolwiek, zobaczcie na kanał developer talk na Discorda
Happy hacking

Też miałem to wklejać... Jest szansa, tylko że to pewnie potrwa.

Bardzo dobra wiadomość. Trzeba to też rozesłać.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

I myślę, że warto im też pokazać, że dziękujemy i wogule.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

a może ktoż na pisać popolsku?

#252 1 like

Prosze bardzo.
Witam wszystkich,
Niektórzy z was mogą być zaznajomieni z HearthstoneAccess, wspaniałym modyfikatorem ułatwień dostępu innych firm, który był świetnym sposobem na grę w Hearthstone dla niewidomych i niedowidzących. Jesteśmy w stałym kontakcie z GuideDev, jego twórcą i wdrożyliśmy środki ułatwiające rozwój moda. Jesteśmy wielkimi fanami ich pracy!
Pracowaliśmy również nad ulepszeniami natywnej dostępności Hearthstone, mając na celu uzupełnienie funkcjonalności zapewnianej przez HearthstoneAccess. Na przykład połączenie muzyki Hearthstone, efektów dźwiękowych, dialogów postaci i atmosfery tawerny (szmery głosowe w tle) może kolidować z słyszalnością oprogramowania czytającego ekran, które próbuje przekazać stan gry. Wiemy, że może istnieć wiele powodów, dla których gracz może chcieć dostosować te różne kanały niezależnie, niezależnie od tego, czy musi skupić się na określonych dźwiękach, uważać, że niektóre dźwięki rozpraszają, czy po prostu preferować inny balans dźwięku niż ten, który jest domyślny. W łatce po premierze March of the Lich King dodajemy rozszerzone ustawienia dźwięku, aby obsługiwać oddzielne sterowanie głośnością dla każdego z nich, wraz z opcją dźwięku mono.
Wraz z zakończeniem obsługi modów HearthstoneAccess podjęliśmy decyzję o zmianie naszej pracy w tym obszarze — zamiast pracować nad funkcjami ułatwień dostępu, które uzupełniają HearthstoneAccess, będziemy badać, co trzeba będzie zrobić, aby wdrożyć natywne funkcje ułatwień dostępu, które umożliwią naszym niewidomym i społeczność osób słabowidzących, aby wrócić do gry. Jesteśmy niezwykle wdzięczni za wszystko, co GuideDev zrobił dla naszej społeczności i jesteśmy bardzo podekscytowani dalszym rozszerzaniem dostępności naszej gry.
Realizacja projektu tej wielkości i wagi zajmie trochę czasu. Bardzo nam przykro z powodu naszych przyjaciół i graczy, którzy w tym czasie nie będą mieli dostępu do Hearthstone. Jeśli masz dodatkowe uwagi na temat ułatwień dostępu, możesz skontaktować się z nami pod adresem Availability@blizzard.com. Ta informacja zwrotna jest wysyłana bezpośrednio do zespołów zajmujących się grą i chociaż nie możemy odpowiedzieć na wszystkie otrzymywane wiadomości, pomagają nam one ustalać priorytety naszego rozwoju, tak abyśmy pracowali nad tym, co jest najważniejsze dla naszych graczy.
Jeszcze raz dziękujemy GuideDev i wszystkim naszym graczom ze społeczności osób niewidomych i słabowidzących. Zachęciło nas tak wielu graczy, którzy zebrali się razem, aby pokazać swoje wsparcie dla tego problemu i

Chętnie, tylko nie wiem jak
-- (matius):
I myślę, że warto im też pokazać, że dziękujemy i wogule.

--
Boże, błogosław obsługę
klienta.

No wypowiedzieć się na forum
Happy hacking

Bariera, ale barierę trzeba kiedyś przełamać, więc
Boże, błogosław obsługę
klienta.

dzięki

Za to blizzard doskonale wie, co się zmieniło. Im generalnie powinno być najłatwiej, więc pozostaje mieć nadzieję, że ta ich wiadomość to nie po to, żeby sięludzie odwalili. Pochwalili się zmianą głośności dla muzyki, no nie powiem, wielki wyczyn jak na całe accessibility team. :P
-- (guliwer):
Czytałem trochę to co napisał GuideDev o tym całym modzie, i jedna rzecz najbardziej zwróciła moją uwagę.
GuideDev na początku napisał, nie wiem jakiś program czy coś, złożony z kilkudziesięciu tysięcy linijek kodu, który automatycznie sprawdza nowe wersje w porównaniu ze starymi. Jak już wspominałem nie znam się na programowaniu itp.. Zastanawia mnie tylko jedno. Jaka jest szansa że GUideDev by to udostępnił ludziom, którzy by się chcieli zająć kontynuoacją robienia moda, bo raczej bez tego to jest to awykonalne.

--
po co mi sygnatura?

#258 1 like

Dokładnie tak, trzeba będzie raczej regularnie dopominać się o Status Update.
Wolę ciebie wolność!

Będzie łatwiej im zrobić gównoburzę, skoro już powiedzieli, że coś zrobią. Jak wycofają się brakiem możliwości to ich wszyscy wyśmieją. Ale jest też inna kwestia. Trzeba sobie zadać pytanie, jak ważny jest tem cały accessibility team w kontekście ich całej firmy. Bo to, że oni istnieją to wiadomo, ale może jest, żeby ładnie wyglądało, a w praktyce nic nie mogą, poza wprowadzeniem rozdzielnej głośności? xd. Z drugiej strony, w poście coś padło, że w jakiś sposób pomagali w rozwoju moda. Nie bezpośrednio, że pisali jakiś kod, ale wprowadzali jakieś rozwiązania, które, no nie wiem właśnie. No, chyba, że chodzi i o to cudowne dopasowywanie głośności, to się spóźnili. xd. Nie, poprostu obserwując samego HS, zastanawiam się, co zrobili przez ten czas, kiedy ja gram, co może zachaczyć o accessibility. Jasne, wiem, że jeszcze są inne gry, ale tu się nie wypowiem. Może dodali jakieś gdzieś czcionki większe czy coś, ale w hs, największe zmiany, to chyba ten triller króla lisza z AD, cudowna głośność, która wejdzie dopiero teraz i tyle.
po co mi sygnatura?

Moda pewnie już nie będzie, ale manualne patchowanie działa
po co mi sygnatura?