Thunderbird
Wróć do Oprogramowanie#341 DJGraco
A czy da się jak kolwiek wyłączyć oznajmianie tego czy dana wiadomość jest przeczytana, albo nie przeczytana lub zmienić kolejność wypowiadania danych fraz? Latam sobiie po liście wiadomości i mi mówi najpierw przeczytane, przeczytane, nieprzeczytane, etc etc, informacja czasem użyteczna, ale dla mnie fajnie by było jakby ona była np po temacie odbiorcy albo na samym końcu.
#342 Numernabis
Da się, ale to jakkieś pogmatwane i ja sobie namieszałem i długo walczyłem z przywróceniem właściwej formy
#343 Numernabis
Ja robiłem tak:
Jak zmienić kolejność kolumn na liście wiadomości:
Wchodzimy na listę wiadomości,
Klikamy Shift+Tab i usłyszymy:
Przełącz wątki wiadomości przycisk
Klikamy tutaj Enter i teraz strzałką w prawo/lewo odszukujemy interesującą nas kolumnę,
Ustawiamy się na niej i trzymając Lewy Alt strzałką lewo/prawo przenosimy kolumnę na wybraną pozycję, będzie ona oznajmiana cyfrą,
Jak już ustawimy na właściwej pozycji wystarczy tabulatorem wrócić na listę wiadomości
Z innej grupy opis:
Będąc na liście wiadomości musimy przejść na kontrolkę z kolumnami, aby to tego dokonać naciskamy:
Shift+Tab,
Usłyszymy:
Nagłówek tabeli jeden z trzy i nazwę wybranej kolumny,
Następnie poziomymi strzałkami wybieramy kolumnę, którą chcemy przenieść,
Żeby przenieść kolumnę naciskamy poziome strzałki przytrzymując klawisz Lewy Alt,
NVDA informuje nas na którą pozycję kolumna została przeniesiona.
Kiedy ustawimy interesującą nas pozycję wracamy na listę wiadomości klikając Tabulator.
P
#344 balteam
hm, jak to możliwe, że jestem teoretycznie zalogowany na konto, wysyłam wiadomość i mam błąd wysyłania wiadomości, wprowadź hasło, ale jednocześnie dostaję nowe majle?
#345 DJGraco
Jakie to konto? Tj podaj dostawcę? Coś się musiało zwalić po stronie nadawczej. Ja bym usunął i dodał jeszcze raz.
#346 balteam
konto uwr microsoftowe. Ogarnę jeszcze raz. Teoretycznie teraz sięnie mogę do niego zalogować, zmienię hasło i zobaczymy, ale tak czy tak dzikie, już kiedyś z tym kontem miałem podobny problem na thunderbirdzie
#347 djdenismusic
Hmm. Jeśli to exchangge, to niestety będziesz musiał wyposażyć się w płatny dodatek. O ile dobrze pamiętam nazywało się to sova for exchange.
#348 balteam
ee, 11 dolców rocznie, trochę mi się nie chce na jednego majla. Dziwne, że wcześniej to działało normalnie.
#349 misiek
Wiele lat temu miałem identyczny problem z o2.
#350 Julitka
A to nie jest problem tylko z serwerem SMTP? W sensie no, z poczty przychodzącej?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#351 Numernabis
No nie do końca jestem pewny, bo outlook.com od microsoftu to też exchangge, a działa bez dodatku pod TB
-- (djdenismusic):
Hmm. Jeśli to exchangge, to niestety będziesz musiał wyposażyć się w płatny dodatek. O ile dobrze pamiętam nazywało się to sova for exchange.
--
#352 zywek
ale może mieć imap, a nie latać tylko na exchange.