wasze opinie i doświadczenia po instalacji corocznych nowych wersji iOS. teraz 15
Wróć do iphone#61 misiek
Fifa jest co rok nowa i tu nie widzę żadnego związku, znaczy Easports chyba po prostu.
#62 Piotr
Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś pamiętam, że był rok 2005, a bracia już grali w 2006.
A tu dowód:
https://pl.wikipedia.org/wiki/FIFA_06
Pamiętam, że byłem bardzo zaszokowany tym faktem.
A w temacie, mam Iphonea z Plusa, może to dlatego nie widzę jeszcze możliwości aktualizacji?
-- (misiek):
Fifa jest co rok nowa i tu nie widzę żadnego związku, znaczy Easports chyba po prostu.
--
#63 guliwer
Hmm myślę że tu sieć nie ma nic do rzeczy. Powinieneś mieć aktualizację. Co do Fify to może i dlatego że sezon piłkarski
zaczyna się w jednym roku a kończy w następnym 25/26.
Co do numeracji systemów Appla to dla mnie bardziej logicznym byłoby nazywanie systemów zgodnie z rokiem wydania danego systemu.
System wychodzi w 2025 to ma numer 25, więc jak ktoś zadaje pytanie, albo się zastanawia w którym roku wyszedł dany system to od razu ma w numerze datę, a tak musi sięzastanawiać, system 26, ale trzeba odjąć rok, logiczne to też jest, ale mniej:)
-- (Piotr):
Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś pamiętam, że był rok 2005, a bracia już grali w 2006.
A tu dowód:
A w temacie, mam Iphonea z Plusa, może to dlatego nie widzę jeszcze możliwości aktualizacji?
-- (misiek):
--
--
#64 misiek
I tak jest do tej pory ino nazwa się zmieniła.
-- (Piotr):
A tu dowód:
-- (misiek):
--
--
#65 Piotr
Ok, nie wyświetliło mi się, ale teraz widzę, jak dałem sprawdź uaktualnienia, dziwne, dawniej sam sie darł.
Sprawa wygląda więc następująco, mam Ios 18.6.2, aktualizacja jest do Ios 18.7.2, a na końcu jest przycisk przejdź na Ios 26.
Co byście radzili, przejść, czy jeszcze uaktualnić do 18.7.2?
#66 guliwer
Ja mam 26.1 i nie zauważam żadnych większych problemów, więc ja bym aktualizował.
-- (Piotr):
Ok, nie wyświetliło mi się, ale teraz widzę, jak dałem sprawdź uaktualnienia, dziwne, dawniej sam sie darł.
Sprawa wygląda więc następująco, mam Ios 18.6.2, aktualizacja jest do Ios 18.7.2, a na końcu jest przycisk przejdź na Ios 26.
Co byście radzili, przejść, czy jeszcze uaktualnić do 18.7.2?
--
#67 pates
Ustawili systemy tak jak się auta na rynek wyrzuca, zawsze na rok modelowy następny. Więc system wychodzący w 2025 roku ma numer 26. Itd.
#68 guliwer
Totalnie nie trafione porównanie:)
to jest dodatkowa informacja tak jak w telefonach masz rok produkcji.
Jak kupujesz samochód to masz jego model oraz info kiedy był wyprodukowany, i jego rok modelowy.
Jak będziesz kupował samochód z rokiem modelowym np 2026, to możesz kupić rok modelowy 2026, ale już ro produkcji mozesz mieć 2025, albo w przyszłym roku też 2026 i ten będzie o kilka % droższy przy ewentualnej sprzedaży.
Poza tym rok modelowy Ci się nie zmienia co rok przy samochodzie już kupionym bo to nie system.
Więc bezsensu porównanie.
-- (pates):
Ustawili systemy tak jak się auta na rynek wyrzuca, zawsze na rok modelowy następny. Więc system wychodzący w 2025 roku ma numer 26. Itd.
--
#69 longshoot
już to tłumaczyłem na jakiej zasadzie to weług apple działa.
#70 guliwer
Wiem że tłumaczyłeś i ja tą politykę rozumiem, no ale to nie zmienia faktu że dla mnie to jest mniej logiczne niż to jak to wg mnie powinno wyglądać:)
-- (longshoot):
już to tłumaczyłem na jakiej zasadzie to weług apple działa.
--
#71 pates
@Guliwer auta się nie zmienia, ale rok produkcji się zmienia, jeśli zmieniasz auto, to raczej logiczne? A system się zmienia, tylko poruwnywałem to tak, żeby pokazać, na jakiej bazie Apple teraz je wydaje, a nie co jest logiczne, sensowne, czy jakie jeszcze tam.
#72 misiek
A jakie to ma znaczenie?
#73 Piotr
O jej, to chyba ja tak zainspirowałem Fifą xD, że teraz chcemy Applea tłumaczyć, czy rozumieć.
Znaczenie jest chyba takie ludzkie, żeby wiedzieć, a po co to, a na co i dlaczego.
#74 longshoot
A po co cokolwiek tłumaczyć? Tak sobie postanowili i tak jest. System działa? Działa.
#75 pioter998
ja bym nazwał najnowszy system iOs 25, bo wprowadzają go w tym roku kalendarzowym. po 1 i tak nazwą wprowadzane systemy jak chcą, po 2 nazwa nie ma większego znaczenia, bo najważniejszy jest fakt, żeby dobrze działał.
pamiętajcze, że w iOs 26.2 i watch Os 26 ma być niedogodność w Europie w zegarkach apple, bo trzeba będzie ręcznie wpisywać hasła sieci wi-fi, gdyż z iphona nie będą automatycznie przekazywane. do dupy coś takiego! i mnie nie obchodzą jakieś niedogadanie się między apple i przepisami uni europejskiej.
#76 guliwer
Takie coś:)
Co pomyślicie jak przeczytacie taki tytuł artykułu?
"iOS 27 – co się zmieni na Twoim iPhone?"
Taka pierwsza luźna myśl?
Kiedy będzie ten system?
#77 pioter998
teraz obiecują siri po polsku w wydaniu goglowskim, ale apple z tym się nie spieszy, więc jak to zobaczę to będę w cudzysłowie świętym.
#78 guliwer
Kto obiecuje?
Jakieś źródła poproszę:)
-- (pioter998):
teraz obiecują siri po polsku w wydaniu goglowskim, ale apple z tym się nie spieszy, więc jak to zobaczę to będę w cudzysłowie świętym.
--
#79 longshoot
Tiaa, apple płacić googlowi będą miliard dolców, żeby ich siri była na silniku gemini.
#80 pioter998
ostatnio czytałem - i było to na wiadomościach google - że odsunęli siri po polsku.
po aktualizacji do iOS 26.3 nie przerywa podczas czytania dłuższych artykułów. oczywiście vo