Mieszamy

Kontroler DJski

Założony przez DJGraco 187 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Strona 3 z 10

Mam problem z V.DJ. Mam se kontroler, i VDJ już oskryptowiony. Kontroler działa mi przez 10 min, i trza uruchamiać na nowo program. Da się coś z tym zrobić?
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Właśnie t jst to, co mówiłem. to jest pokombinowane i wcale nikt nie wie, jak bardzo miesza ten dodatek dostępnościowy w vdj. Proponuję zmienic program.

Polecam Mixxx na początek
z tego co wiem to ma skrypty do twojego numarka

Już ogarnięte, wystarczyła starsza wersja VDJ i śmiga. Grałem troszeczkę z Mixxxa, i nie podoba mi się ten program. VDJ jest lepszy, nic się nie tnie, nic nie muli, wszystko śmiga jak należy.

Działa to, i nawet mi idzie, tylko trzeba mi jeszcze konkretnej bazy muzyki i więcej regulowania tempa niżeli synca.

W moim reloopie jest coś takiego jak suwaki tempa wysokiej rozdzielczości. Niestety bez dodatkowego skryptu w JS nie zadziała to z mixxxem i obecnie miksuje w połowie z klawiatury a w połowie z kontrolera.
Koła JOG też nie działają, bo to też wymaga oskryptowania.

Dlatego przeżuć się na VDJ, mam wszystko łącznie ze skryptami i bankowo zadziała.

Powiedzcie mi. Jak w VDJ nagrywać to, co mixujemy?

Hej,
Z zupełnego przypadku stałem się posiadaczem cacka zwanego Numark Mixtrack Pro III. Potem jak wrócę do domu to będzie testowanko.
Dostałem go od pewnej osoby z rodziny, która używała go w pewnych celach przez prawie 6 lat a obecnie już nie używa.

Powodzonka zatem, pisz o wrażeniach. Moim zdaniem naprawde fajny sprzęcik.

Piotrze, widziałeś to, prubowałeś używać?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Piotr ma chyba to samo albo podobne do mnie. Ja mam Numark Mixtrack Pro III o ile ten, kto mi go dawałcoś nie poknocił. Jak podłączę to się okaże w systemie co to dokładnie za model.

zgadza się, mamy to samo.

I co graco? Grałeś z tego VDJ?

Jeszcze nie.
Aktualnie to jestem w trakcie przenosin na nowego kompa. Nie chcę się rozwodzić, ale we starym kompie mam dysk 2,5 cala, na którym mam dość dużo danych i trochę byłem leniem, bo zamiast pobieraną muzykę przerzucać od razu na dysk zewnętrzny to magazynowałem ją na tym w laptopie i teraz mam mnóstwo roboty z przenoszeniem. Mógłbym niby ten dysk wyjąć i używać jako zewnętrznego pod nowym kompem, ale nigdy nie bawiłem sie w wyjmowanie dysków i wolę tego na własną rękę nie robić. A vdj nie chce mi działać na starym kompie, bo miałczy, że niby jakieś sterowniki grafiki przestarzałe. Ale już większość roboty zrobiłem i zostało mi mniej niż więcej i wkrótce powinienem się przenieźć na nowego kompa całkowicie to wtedy będzie używany.

Daj więc znać, kiedy zaczniesz. Ciekawym jak tam będzie ci szło.

Noo jak będę mieć vdj to będę raczej buddego używać, bo pewne rozwiązania w nim mi się bardziej podobają niż w numarku.

Numark nawet mi się podoba. Narazie VDJ mi nie trza. Mam Mixtrack Pro FX. Mixxx najnowszy x64. Próbuję manipulować mainem, kanałami i co? Nagle prawy deck cisza. Lewy działa. Wstawiłem mapy, kręcioł, sterowanie pitchem działa. Zaloopować jakoś dziwnie mogę. Parę lat maszynka ma. Nie grałem może na niej często. Czy z tym da się cuś zrobić? Serato oczywiście wek. Miałbym na coś w podobnej cenie zmienić. albo cuś tańszego? Aha. Lekkie opóźnienie na mixie było. Szukać czegoś innego z ich stajni? Mam na myśli coś robionego, a nie jakieś używańce z allegro, bo czy pro 3 chociaż na zamówienie nowy gdzieś się wychaczy? Narazie serio Mixxx do jakiś małych domówek, no może dla kogoś w jakieś knajpie styknie. Napewno nic poniżej 600, do 1000 z jakimś kawałkiem niech będzie. VDJ i tak nie wykluczam.

No właśnie VDJ ma pod numarka całą mapkę, więc to by ci sprawę ułatwiło.

Dokładnie. Vdj i tylko vdj.