Hej, zna ktoś aktualny mirror do pobierania zasobów RH Voice? Aktualny https://dl.bintray.com/olga-yakovleva/ wywala forbidden Szukałem na github linków, ale jakoś nie mogłem znaleźć.
A ja się chcę zapytać bo nie wiem czy to w tym wontku mogę. Chcę zrobić łos do własnego użytku. Jeśli napiszę tekst i podzielę pliki na wav jak to potem kompilować? trzeba śilnik pobierać?
Radość może i będzie, ale musisz nagrać sample w najlepszej możliwej jakości, i nie chodzi mi o bitrate, a chodzi raczej o mikrofon, nieobecność echa w twoim pokoju i takie tam. Po nagraniu masz dać sample komuś z wyżej wymienionych osób i oni, być może, tobie to skompilują. Nikt nie może gwarantować, co z tego wyjdzie, ze mnie, np, teraz wychodzi coś zupeęnie inne, niż czekałem, ale poprostu wiem, co mam zmienić i pracuję nad tym.
Pogłos można usunąć. Linuxa jako takiego w pewnym sensie nie trzeba, bo Windows ma możliwość uruchomienia wirtualnego Linuxa i to działa. Przy najmniej do RH. Sam z takiego czegoś korzystam i u mnie to działa, ale faktycznie trochę trzeba uważać przy tym, bo kroków jest sporo i wystarczy pomylić się chociaż w jednym i całość się nie uda.
ktoś może ciut opowiedzieć jak nagraać sample do zrobienia własnej syntezy pod RH? Grzegoż Zlotowicz zrobił super poradnik jak taki głosik sobie skompilować, ale zupełnnie nie wiem jak zabrać się do tworzenia sampli i fonemów. Przydałaby się jakaś krutka prezentacja
Cześć. Wątek jeszcze żyje? Bo i ja próbuję "zrobić zgodnie z podręcznikiem Grzegorza, ale utknąłem na jakimś skrypcie w drugiej części podręcznika. Wisi mi na ekranie (a eksperymentuję w WSL) takie coś: echo "Running a training/synthesis perl script (Training.pl) in background...." Running a training/synthesis perl script (Training.pl) in background.... /usr/bin/perl ./scripts/Training.pl ./scripts/Config.pm > log 2>&1
Ile toto może potrwać?
A w ogóle można choć troszkę zautomatyzować operacje z części pierwszej podręcznika?