No to fajnie, jak działa, a wpadłem na to przypadkową dedukcją i tak zrobiłem. Co do manifestu zaraz po pobraniu wtyczki to nie wiem czy da się go wyodrębnić bezpośrednio po pobraniu wtyczki, mi się wydaje, że nie, trzeba ją zainstalować najpierw.
Nie trzeba wyodrębniać. Używamy do tego 7-zip, otwieramy wtyczkę przy pomocy 7-zip, wewnątrz 7-zip otiweramy manifest, modyfikujemy, zamykamy notatnik, jest zapytanie czy zapisać zmiany w zmodyfikowanym pliku, klikamy OK i gotowe, zamykamy 7-zip.
Zmieniałem manifest i był problem, ale wygląda na to, że to kwestia wersji, bo ta zainstalowana jaką mam w w wersji instalacyjnej NVDA to 2021.12.28, a pobrana ze strony ma 2021.06 czyli znacznie starsza.
-- (Robert123): No to fajnie, jak działa, a wpadłem na to przypadkową dedukcją i tak zrobiłem. Co do manifestu zaraz po pobraniu wtyczki to nie wiem czy da się go wyodrębnić bezpośrednio po pobraniu wtyczki, mi się wydaje, że nie, trzeba ją zainstalować najpierw.
--
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
super działa jestescie dobryni nauczycielani :) -- (Numernabis): Nie trzeba wyodrębniać. Używamy do tego 7-zip, otwieramy wtyczkę przy pomocy 7-zip, wewnątrz 7-zip otiweramy manifest, modyfikujemy, zamykamy notatnik, jest zapytanie czy zapisać zmiany w zmodyfikowanym pliku, klikamy OK i gotowe, zamykamy 7-zip.
Zmieniałem manifest i był problem, ale wygląda na to, że to kwestia wersji, bo ta zainstalowana jaką mam w w wersji instalacyjnej NVDA to 2021.12.28, a pobrana ze strony ma 2021.06 czyli znacznie starsza.
-- (Robert123): No to fajnie, jak działa, a wpadłem na to przypadkową dedukcją i tak zrobiłem. Co do manifestu zaraz po pobraniu wtyczki to nie wiem czy da się go wyodrębnić bezpośrednio po pobraniu wtyczki, mi się wydaje, że nie, trzeba ją zainstalować najpierw.
No przecież wyżej napisałem jak to zrobić przy użyciu 7-zip Korzystając z 7-zip zmieniamy dwie linie: minimumNVDAVersion = lastTestedNVDAVersion = Po znaku = i spacji wpisujemy nową wersję NVDA, jak w obecnym przypadku 2022.1 -- (matius): Jak zmienić manifest?
--
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Dzięki. Jeśli wcześniej napisałeś jak to zrobić, to nie zauważyłem. Jeszcze raz dzięki. -- (Numernabis): No przecież wyżej napisałem jak to zrobić przy użyciu 7-zip Korzystając z 7-zip zmieniamy dwie linie: minimumNVDAVersion = lastTestedNVDAVersion = Po znaku = i spacji wpisujemy nową wersję NVDA, jak w obecnym przypadku 2022.1 -- (matius): Jak zmienić manifest?
--
--
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.