Zegarki dla niewidomych.

Zegarki wibrujące

Założony przez markus1234 5 wpisów ostatni wpis 2 lata temu

Transkrypcja

Coś sądzicie o zegarkach wibrujących? Słyszałem, że są takie. Tissot miał kiedyś w ofercie taki wibrujący. Ja nie miałem takiego nigdy. Nawet nie wiem, jak on działa. Chciałbym się dowiedzieć, jak takie coś działa. Coś tam było na typu podcaście, że się palcem po wskazówkę, znaczy po tarczy się jeździ i te zegarki wibrują. Ale ja nie miałem takiego.

Transkrypcja

No tak, jest właśnie ten Tissot i chyba tylko Tissot, kilka tych rodzajów tych Tissotów jest. Znaczy, sorry, różne modele tych Tissotów. Tak, ja ich nie lubię osobiście, bo to jest właśnie ta tarczka, okropkowana i trzeba palcem po tej tarczce jechać. Jak wibruje ci krótkie, to jest krótka wskazówka do minut, czy do godzin, a jak długie takie, to jest do godzin. Ja właśnie miałem z tym problem, bo nie potrafiłem nigdy sobie dostać. Będę jeżdżać, zlokalizować fizycznie tych wskazówek. To nie wiem, może teraz bym... Ale ja i tak wolę, ja i tak wolę Braille'owskie. Znaczy nie Braille'owskie, tylko po prostu ze wskazówkami analogówki.

Time to exterminate.

Transkrypcja

Może trochę nie w temacie albo i w temacie, no ale Apple Watch ma też funkcję wibracyjną, podobnie jak te T-Soty.

Transkrypcja

A ja jestem posiadaczem jednego z tego typu zegarków i bardzo sobie chwalę i to tak wygląda.

Transkrypcja

Witam serdecznie. Szczerze ja powiem tylko tyle, że ja też za takimi rozwiązaniami nie przepadam, także jestem stanowczo przeciwnikiem takich zegarków.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.