EltenLink

Youtube, ipla. Głośne reklamy a uszkodzenie słuchu

Wróć do Ogólne i niemieszczące się do innych działów

#1 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Witajcie, Czy ekstremalnie głośne reklamy na youtube czy ipli wam przeszkadzają? Osobiście uważam, że powinne wejść w życie jakieś odgórne regulacje dotyczące poziomu głośności nagrania. Dysproporcja głośności poszczególnych reklam potrafi dać popalić słuchowi.

2021-09-23 11:27

#2 balteam

nie, bo mam ublock :D
Jak by mi przeszkadzały, to ich liczba głównie, ale może i są niektóre za głośne, nie wiem, na telefonie nie były jakoś specjalnie na ogół.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-09-23 11:47

#3 daszekmdn

Tak było od zawsze, że reklamy bywały głośniejsze od filmów, i w telewizji coś z tym z tego co pamiętam zrobili ale nie potwierdzę, bo nie korzystam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-09-23 15:15

#4 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Popatrz, jak to w ipli wygląda. Jedne są normalnie nagrane, a inne głośniej.

2021-09-23 15:29

#5 nuno69

Tak, i roznice w glosnosci sa kolosealne

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-09-23 16:23

#6 misiek

Żadne reklamy mi tak nie przeszkadzają jak te na Youtube. I tak, czasami są zdecydowanie głośniejsze od samego filmu, ale kogo to tam obchodzi.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-09-23 16:46

#7 balteam

W telewizji faktycznie coś z tym robili, kilka lat temu weszła ustawa, ale youtuba to raczej nie rusza, co nie zmienia aktu, że telefonie dramatu nie było.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-09-23 17:30

#8 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Ale na ipli w telefonie dramat już był. A używałem apki androidowej.

2021-09-23 18:06