Przerwa techniczna pierwsza, wrzesień 2021
Wróć do Archiwum Eltena#21 pajper
@daszekmdn
Chwilowe zawirowania przy stawianiu Firewalla, już jest ok.
@puszkin
Bo Wordpress, niestety, Wordpressem pozostaje.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#22 Puszkin
Czyli rozumiem, że do wolnego ładowania nowych wpisów na śledzonym blogu, trzeba będzie się przyzwyczaić, że to wolniej się będzie ładowało. OK.
#23 papierek
no blogi tak czy tak nie przyspieszą, co by się nie robiło
#24 rylotek111
Hah. Byleby nie padały już więcej. Ja rozumiem, że zmiana serwera a przy migracji to naturalna kolej rzeczy. Oj dużo było tych powiadomień zarówno z apki WP na iPhonie jak i maili o padach bloga, ale chyba i wczoraj jeszcze coś dostałem a dziś to już napewno raz.:D
#25 rylotek111
Tyyyy. Ale rzeczywiście jak dla mnie zmiana serwera na duży plus jeśli chodzi o obsługę forów przez stronę. Wcześniej tak ze 3 lub 4 sekundy musiały minąć by post się wysłał. Samo ładowanie wątków... No też różnie z tym bywało a teraz normalnie śmiga lepiej jak mały samochodzik i petarda razem wzięte.:P
No i póki co ani jednego błędu jeśli chodzi o publikację wpisu.;)
#26 zywek
400KB to jest dużo danych? Eh.
#27 pajper
Dla łącza, które musi to wczytać w mgnieniu oka? Owszem.
Jak masz Internet 1gbps może nie, ale jak masz 8mbps albo nawet 20mbps (co nadal jest standardem w Polsce), zdecydowanie.
#28 Julitka
U mnie pobieranie to często 400 kbps. Wysylanie, nawet nie wiem.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#29 pajper
400 mbps to u was nie ma. :D
kbps prędzej.
#30 Julitka
Przepraszam, się przejęzyczyłam. :D
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#31 papierek
ja mam wysył 60 mbps i 150 download, było by więcej, bo dostawca ma 600 nam daje, ale z racji korzystania z powerline no cóż. O pingach nie wspomnę, bo proste elten.link to pingi rzędu między 10 a 30 ms.
#32 pajper
Ja mam 120mbps downloadu tutaj, 1gbps w Warszawie i dla mnie fora wczytują się w mgnieniu oka.
Ale sam widzę różnicę na gorszym łączu, chociażby mobilnym.
400kB to zdecydowanie za dużo na jedno, tak częste zapytanie.
#33 zywek
A ja mam gigabit w Wawce i niestety na playu różnicy nie widzę, nie mówię o speedtestach, który zawsze może jakieś milisekundy niezauwaażalne dla przeciętnego, ponurego Kowalskyego niezauważalne.
#34 Julitka
No to masz farta. Bo ja widzę różnice między gigabitem i 20/3.
-- (zywek):
A ja mam gigabit w Wawce i niestety na playu różnicy nie widzę, nie mówię o speedtestach, który zawsze może jakieś milisekundy niezauwaażalne dla przeciętnego, ponurego Kowalskyego niezauważalne.
--
#35 zywek
Przed chwilą mógł być utrudniny dostęp do Eltena, OVH padło.
#36 lukasz1993258
i nadal chyba coś jest, bo co nowego ładóje się masakrycznie długo, poczym komunikat nie mam nic nowego
#37 pajper
OVH ma awarię strefy DNS.